Saura, aprenent de Mas, tu sí que busques una medalla!

Reprenc el bloc després d'unes vacances de bloc d'un mes.

Tot i que aquests dies espero tenir temps per anar parlant de les vacances, el que sí volia comentar és una de les decepcions d'aquest estiu, Iniciativa.

Hem assistit primer a una certa trempera d'unitat d'acció, on fins i tot el PSC semblava que treia pit nacional davant del PSOE. Tot i que en el cas del PSC ja s'ensumava que podia ser foc d'encenalls, en el cas d'Iniciativa no ho semblava.

Demanar la compareixença d'en ZP al congrés per explicar al poble català, i també a l'espanyol perquè incomplia una enèssima promesa feta, la del 9 d'agost i l'acord de finançament fou una bona iniciativa, juntament amb en Joan Ridao i aconseguint el suport de CiU. Tot anava bé. Estem parlant de quelcom més que una promesa, l'incompliment d'una llei!

Ai las, després resulta que la pressió del PSOE per no veure com en ZP havia de reconèixer que no havien fet bé els deures ha fet que en Saura hagi pactat quelcom estrambòtic. Tres mesos de pròrroga. Amb qui ho ha pactat, amb en Joan Herrera? amb la Generalitat no, perquè el president de la Generalitat en funcions, en Josep-Lluís Carod-Rovira, no en sabia res.

Què hi guanya Iniciativa? no ho entenc. En Mas, quan va fer el pacte de l'estatut sembla que va pactar quelcom ocult que no es va dur a terme, però en Saura?

Perquè tres mesos poden semblar bons, el problema pot ser que dóna un marge valuós al Constitucional per tal que digui que la bilateralitat de la negociació no és factible, que cal anar a la negociació a 17, i ja haurem begut oli.

Tanmateix, vull pensar que les coses no s'han fet en interès de partit. Veurem els resultats, però no n'espero gaire d'en Zp, ja el coneixem.

 

 

 

 

 9 Responses to “Saura, aprenent de Mas, tu sí que busques una medalla!”

 1.   greips Says:

  “president de la Generalitat, en Josep-Lluís Carod-Rovira, no en sabia res.” et falta el accidental pel mig, no? Tendenciós…

  Tranquil, d’aquí 2 o 3 anyets ja no caldrà que us preocupeu per aquestes coses 😀

 2.   Àlex Says:

  Tens raó, greips, el desig m’ha fet confondre la realitat, ara ho canvio, merci!

 3.   Joan Says:

  Alex, aquesta confussió la tens moltes més vegades de les que et penses, t’invito a que reflexionis sobre el tema.

 4.   Àlex Says:

  Joan, no et segueixo, de veritat em passa més sovint?

 5.   Joan Says:

  Partint de dues premises, la primera jo soc dels que penso que realitat hi ha una i segona em mereixes el major dels respectes, aclarit això penso el que t’he dit, en concret el problema rau en interpretar la realitat de la manera més objectiva possible, i aqui és un crec que confons desitjos amb realitat, per exemple per parlar d’un tema que ha sortit aquests dies, en Carod Rovira no és més que un conseller que té la funció de vicepresident del govern, el mateix que podia exercir una altra, però no és vicepresident de la Generalitat, aquest càrrec no existeix a diferència a Catalunya a diferència d’Espanya. Es a dir no ocupa un lloc preeminent en relació a la resta de consellers (i això als carodistes no ho admeteu de cap de les maneres), a diferència de quan la legislatura passada hi havia el conseller en cap que si que tenia una posició de preeminència en relació a la resta de consellers. Això és confondre desitjos amb realitat. Ah ja es sap que quan a una reunió hi és el president el vicepresident no pinta res.

 6.   Àlex Says:

  Ei, Joan, ara entenc el que volies dir.
  http://www.3cat24.cat/noticia/232137
  Sé que hi ha posicions divergents respecte al fet, si vols en diré vicepresident del govern, cap problema.

 7.   Joan Says:

  No, jo no faig referència al futur jo faig referència al present i al passat, a larealitat no al desig, el futur ja te l’explicarè quan l’hagi vist, jo em refereixo a això:
  http://www.3cat24.cat/noticia/301525, ” … vicepresident … i no de la Generalitat, com fins ara …”, és a dir, queda clar que des de fa temps es fa dir una cosa que no ho és (això amb sona més a comportaments monarquics que republicans, a tú no ?). Com pots veure realitat hi ha i hi ha hagut una, malgrat que el molta gent adepta i el propi interessat la confon amb el seu desitg. Respecte a la nova Llei, quan la pugui llegir al DOGC ho farè i treure conclusions i si vols en parlarem, però en tant no sigui així, no serà vigent i no formarà part del mon de la realitat i per tant no la afecta absolutament per res, malgrat que als nostres desitgos o altres interessos els hi convingui una altra cosa.

 8.   pere Says:

  jo pensava que el Sr. Carod va criticar la demanda ICV en un principi….

  con convien les coses….
  ara els sembla malament el que es demanava d’un principi…..

 9.   pere Says:

  jo pensava que el Sr. Carod va criticar la demanda ICV en un principi….

  con convien les coses….
  ara els sembla malament el que es demanava d’un principi…..

Deixa un comentari

Aneu a la barra d'eines