Consell de barri, o paradigma de la dinàmica del Districte

Ahir al vespre va tenir lloc el consell de barri del Camp d'en Grassot – Gràcia Nova, al gimnàs de l'IES Sedeta.

Donant voltes a la nit, vaig pensar que podria haver estat un bon exemple d'alguns dels problemes que pateix actualment, sota el meu punt de vista, el Districte.

En primer lloc, una sensació d'improvització. Manca de documentació, micròfons que no funcionaven, i altres.

El que ja políticament no em sembla de rebut és el fet que als consells de barri es va a presentar obra de govern i a explicar, també, projectes a punt d'iniciar-se. Doncs ahir em vaig sentir com a la pel·lícula "Atrapat en el temps", com escoltant el primer consell de barri on es presentaven les línies del PAD. Un any i mig després, al Camp d'en Grassot no es va sentir obra de govern, però sí disculpes per error del Districte en el cas de la Festa Major.

Com en d'altres moments, la sensació és que es parlen sempre de projectes futurs. Si el mandat anterior va acabar amb les obres de la part de dalt del carrer Grassot, no tenia sentit continuar-les? seguir amb lògica. Doncs no, sembla que anirà per l'any que ve, dos anys després de l'inici. Igual que a Laguna Lanao, veig improvització en la gestió.

Del passatge Alió, sembla que ens podem acomiadar aquest mandat. Això sí, se'ns va presentar, per primera vegada als consellers, les obres d'un equipament a la plaça (el que tothom anomena l'amfiteatre) de la Sedeta! Des d'Esquerra, no creiem que l'alternativa per fer equipament públic passi per eliminar espai públic, un espai on hi van veïns i veïnes. I en un barri on amb tanta densitat i poques places. I es farà, diuen, un concurs d'idees quan sembla que tot el peix està venut. I del CEIP, el més calent està a la benzinera, podríem dir.

A més a més, aquest projecte no resta al PAD. Ja no és el full de ruta? no ho veig clar tot plegat. Ens n'hem d'assabentar en aquell moment?

I també crec que mostra certs tarannàs d'oposició. Fa temps, vaig opinar que crec que els consellers de districte, o els grups, hauríem d'opinar. El que em va sorprendre fou veure un conseller de Districte de CiU, Unió concretament, demanant la paraula com a veí. Això ja em sembla una mica destraler, la veritat. Jo també sóc veí del barri, però, no ho faria això.

 

 5 Responses to “Consell de barri, o paradigma de la dinàmica del Districte”

 1.   cristina Says:

  Hola Alex: Une pregunte, tots aquest equipaments que es fan als barris com el casal de joves del antic colegit Ossi, es pot opta a portar la direcció, va a concurs públic o es nomenen a dit,

 2.   Àlex Says:

  Cristina,
  cada equipament pot tenir el seu model de gestió, depenent de si tindrà o no un caràcter tècnic. Miraré de lligar en un proper comentari les diferents opcions

 3.   cristina Says:

  Sempre he cregut que un casal de joves fora la feina idonea per en Maurici,
  Si anés a concurs es podria presentar.

 4.   Antaviana Says:

  Hola Àlex,

  Sóc veïna de La Sedeta i m’interessa molt conèixer amb més detalls aquest projecte d’arranjament de la plaça i en quin estat es troba. Estic totalment d’acord que justament el que falta el barri són espais lliures, aire per respirar, no guanyar equipaments a costa d’espai públic, i més en aquest punt concret on hi ha 3 centres escolars a pocs metres. Em pots orientar d’on obtenir més informació i quins mecanismes tenim els veïns per incidir-hi? Ja he vist pel teu blog que al Consell del barri el “peix ja està tot venut”! Moltes gràcies!

 5.   Àlex Says:

  Hola Antaviana,

  encara no està tot el peix venut, si vols contactar amb mi pots fer-ho en aquest correu, alexandre.lopez@uab.cat.

  Quedi clar que ens està bé reformar la plaça, però.

  gràcies

Deixa un comentari

Aneu a la barra d'eines