Home > Cultura Popular i Tradicional, Diables, General > Mantenir les tradicions, o no …

Mantenir les tradicions, o no …

Com alguns sabreu, formo part de la La Vella de Gràcia, la segona colla de diables més antiga de Barcelona, per aquells que vulguin considerar Gràcia com Barcelona, i una colla que quan es va fundar es basava en el model tradicional del ball de diables.

Doncs bé , si ens heu vist actuar darrerament poc s’assembla la colla al tradicional ball de diables, sobretot pel que fa l’aspecte musical. Els diables tabalers fan una excel.lent feina, assagen dos dies per setmana per combinar la tradició les foc i del món del diable amb els conjunts de percussió que tant de moda estan darrerament.

Aquests dies els companys tabalers estan preparant un nou ritme que de ben segur serà tant o més espectacular que els anteriors, penso que aquesta és la manera de mantenir les tradicions, innovar-les sense perdre’n les arrels, un equlibri difícil, que penso que a la colla vella ens hem sortim força bé.

  1. maig 14th, 2006 at 03:33 | #1

    Els experts d’això en diuen fer folklore o folklorisme… sempre hi ha qui defensa el folklore o qui com tú creu que és més adecuat el folklorisme.

  2. roger
    maig 14th, 2006 at 11:06 | #2

    No m’agrada fer servir la paraula folklore, tot i que el tema és correcte. No crec que l’evolució de les tradicions sigui “folklorisme” com tu dius, crec que és una evolució necessària. S’han de mantenir els aspectes tradicionals de la cultura popular, però també s’han d’adaptar a les noves necessitats. El díficil, com sempre és trobar l’equilibri.

  1. No trackbacks yet.

Aneu a la barra d'eines