Home > Castellers, Cultura Popular i Tradicional, General > Hi ha crisi als castells?

Hi ha crisi als castells?

Si hem de jutjar pel que hem vist aquest cap de setmana a la Diada de Sant Fèlix, no , no hi ha crisi als castells. Totes les colles que han participat a la Diada han fet castells de gamma extra, i potser és interessant de destacar el 5 de 9 descarregat de la Colla Jove dels Xiquets de Valls. Per tant , doncs , a jutjat pels castells vistos el passat dissabte el món casteller no està en crisi sinó ben viu. El cert, però , és que segurament no es poden veure grans actuacions tan sovint com abans i això és sobretot per la dificultat que tenen les colles de tenir efectius als assajos i a les actuacions que no són les “grans”.

De totes maneres i tornant a Sant Fèlix va ser una diada excel.lent , per mi l’únic aspecte negatiu va ser l’intent de tres de nou amb l’agulla de la Vella, un castell inèdit però que de ben segur serà un dels que podrà fer guanyar el concurs o no, i també que podrà determinar les posicions a nivell més baixos, com s’ha vist el diumenge amb algunes colles que competien amb Gràcia per una plaça al concurs i que han fet el 3 de 7 amb agulla per tal de guanyar mes punts. Tot i així sembla que Gràcia — a falta de confirmació oficial — té la plaça assegurada al concurs.

En tot cas, el món casteller , està ben viu, l’Avui a la portada deia que Vilafranca havia “guanyat” la diada de Sant Fèlix, i ja la major part del món casteller pensa en el concurs. Hi ha qui diu que els castells no són competició, no se si tenen raó, però el que és cert és que si no hi hagués competició no tindrem els castells que tenim ni haguéssim vist un Sant Fèlix com el que vam veure dissabte.


Us deixo amb una foto del 5 de 9 amb folre de la Colla Jove dels Xiquets de Valls.

5 de 9 amb folre. Colla Jove dels Xiquets de Valls. Sant Fèlix 2008.
  1. Quim
    setembre 1st, 2008 at 14:39 | #1

    Són una competició ben entensa, no? 😉 I això de la crisi… de fet sempre hi ha crisi, oi? perquè realment a les colles sempre falta gent… 😛

  2. setembre 2nd, 2008 at 10:46 | #2

    Cada any es diu que hi ha crisis, en canvi un gran nombre de colles cada cop milloren els seus resultats…

    És la història de cada any…

  1. No trackbacks yet.

Aneu a la barra d'eines