<

L’últim post el viag publicar el 29 de desembre de 2010… 3 anys sense actualitzar!!

M’he l’he rellegit per saber què hi deia i… uuufff les voltes que han donat les coses!!!! A la publicació parlava de demanar el trasllat a la UAB, de lo il·lusionada que estava amb el meu propi material de laboratori, dels voluntariats…

Doncs segueixo a la UdG (Universitat de Girona) i no penso demanar trasllat, el material de laboratori ja forma part de la meva vida quotidiana i ja no em sembla extraordinari tenir-lo (però m’ha agradat i m’ha anat bé recordar la il·lusió que em feia tenir-lo per ser conscient del què he avançat des de llavors). Ja no em considero voluntària d’El Jardinet dels Gats perquè amb la universitat m’era impossible participar-hi però tot i així em considero “col·laboradora” perquè segueixo estant al corrent de tot i si puc participar en alguna cosa puntualment ho faig. També he deixat el CRAM però a l’abril de 2013 vaig començar voluntariat al Zoo de Barcelona, cosa que portava anhelant des del 2007-2008!! =) I tinc a Submon en el punt de mira, tant per a voluntariats com per al què faci falta!!! =D

Però no venia a comentar els canvis que hi ha hagut a la meva vida sinó el canvi de mentalitat que he fet i com ha crescut la meva visió professional.

Realment biologia ofereix un ampli ventall de possibilitats: Des de laboratori a treball de camp (més comunment conegut com a bata i bota), però disn de bota hi ha un ampli ventall de possibilitats que abans no contemplava i ara m’estic adonant de totes les possibilitats que hi ha.

Quan tenia uns 14-16 anys se’m va posar al cap que volia treballar en un zoo, no sé perquè em vaig fixar en els cuidadors d’animals del zoo i vaig decidir que volia treballar d’això, concretament de cuidadora de dofins, i vaig començar a investigar què havia de fer per arribar a aquesta meta: Vaig descobrir que l’única manera era fent biologia o veterinària i em vaig decantar per biologia.

Més tard, cap als 19 anys va parèixer un nou horitzó: Els centres de recuperació (concretament els especialitzats en el medi marí). Sí, jo volia fer biologia, especialitzar-me en bota i ser cuidadora d’animals, ja fos en un zoo o en un centre de recuperació; però els anys han anat passant i la meva visió encara s’ha ampliat més: Hi ha moltes més coses!!!!!: Investigació i recerca, protecció i conservació, educació ambiental, divulgació científica…

Vaig començar amb la idea de ser cuidadora d’animals i ningú em treia d’aquí, però ara veig molt més interessant el camí de la conservació i educació ambiental. No tindria contacte directa amb animals però podria contribuir a la seva conservació (que és el meu principal objectiu) i és un món fascinant igualment.

I no només he ampliat la meva visió sobre les branques professionals que hi ha sinó també dels llocs de treball: Abans pensava només en un zoo o un centre de recuperació, doncs ara penso en un zoo, un centre de recuperació, un museu, una universitat, una plataforma o organització d’educació ambiental… Tots aquests llocs tenen el seu equip de recerca i investigació, d’educadors ambientals, de divulgadors científics, etc.

Normalment pensem:

  • Universitat: Lloc on s’estudia una carrera, per tant hi ha professors i alumnes. Però també tenen el seu departament d’investigció i recerca.
  • Museu: Lloc on hi ha exposada una col·lecció d’objectes d’interès cultural. Però els museus també tenen el seu departament d’investigació i recerca.
  • Zoo o centre de recuperació: Un té una col·lecció d’animals vius en captivitat i l’altre es dedica a agafar animals salvatges ferits, cuidar-los i reintroduïrlos. Però els dos tenen la seva vessant conservacionista i d’investigació: Reintroducció d’espècies, educació ambiental, divulgació científica… tot això ho fan tant els zoos com els centres de recuperació.
  • Altres: Hi ha molts altres llocs de treball que ofereixen tota aquesta amplitud professional.

Però com dic al títol del post encara em queden uns anyets més de carrera i d’aquí que acabi segurament hauré ampliat molt més la meva visió del món i de la biologia. Ara per ara només puc dir que m’estic fent una idea de per on vull tirar (quan abans de començar em pensava que ho tenia claríssim) i seguiré avançant poc a poc cap al final del grau sense preocupar-me de pressions prejudicis. Mentre al mateix temps que vagi estudiat també vagi fent coses (voluntariats per exemple) m’aniré obrint portes i fent contactes.

Hi ha moment d’angoixa, moments de voler deixar-ho tot, moments en què penso que he arribat al límit i que no puc més o que no val la pena perquè porto 3 anys i encara arrastro assignatures de 1r, perquè ja tinc 26 anys, perquè…. però no importa!! Miro al meu voltant i veig gent de la meva edat estudiant, companys de la meva classe que superen els 30 i els 40, gent que va començar al 2010 com jo i que també està travada a les mateixes assignatures que jo, gent que ha trigat més de 6 anys a acabar la carrera, altres que n’han trigat 4 justos, però el què importa és que vull arribar al final i si ho he de fer poc a poc, doncs es fa a poc a poc!!!! =D

Després d’unes setmanes horroroses i angoixants, m’ha tornat l’optimisme!! =)

SÍ, SERÉ BIÒLOGA!!! ^_^

gener 29th, 2014 at 1:32 am


2 Responses to “3 anys d’universitat… i encara queda!!”
  1. 1
      Roser says:

    Hola!! M’ha agradat molt el teu blog, m’he sentit molt identificada amb tot el que escrius ja que el meu somni també és ser biòloga per ajudar als animals.
    Sóc una noia de 19 anys i sempre he volgut treballar com a voluntària al zoo, però mai havia llegit algú que ho hagués aconseguit. Si et poguéssis posar en contacte amb mi, i explicar-me com ho has aconseguit t’ho agrairia molt.

    Moltes gràcies per tot!!!

  2. 2
      Elle says:

    Hola Roser,

    Gràcies pel comentari, me n’alegro que t’agradi el blog. Com pots veure està una mica antiquat, ja que fa temps que no hi publico jejeje

    La veritat és que l’experiència del Zoo ha sigut molt enriquidora, ara ja no en sóc voluntària però no descarto tornar-ho a ser en el futur.