Plenari: minories despropositades

El títol, que no deu ser correcte, es refereix a alguns dels moments que vam viure al plenari, i es refereix a alguns dels despropòsits de l’equip de govern.

Quan tot feia pensar que tindríem un balanç d’un any de mandat (aquests dies la premsa n’ha anat plena) en acabat l’equip de govern va voler presentar un plenari ordinari.

De fet, la cosa ja va començar amb una mica de retard perquè encara estàvem discutint sobre una proposta urbanística, un Pla Especial, del qual en parlaré abastament en un altre apunt, perquè s’ho mereix.

Mai com ahir vaig tenir la sensació que l’agenda política i el tempo no el marca pas l’equip de govern ni el regidor, sinó sovint la realitat i en diversos moments, Esquerra o bé Convergència.

Vam descobrir una curiositat. Per primer cop, casualment des de que Esquerra no està al govern, l’Ajuntament munta autocars per anar a la Feria de Abril. De fet, Gràcia es veu que en va organitzar alguns. Sense comentaris.

Avui parlaré també del paper que Esquerra va tenir. De la part que proposava el govern:

 

         Es va retirar finalment la proposta de permetre al Dir fer oficines en un terreny etiquetat com a equipament esportiu.

         Vam donar suport a una proposta de Modificació del PGM, que és el que permetrà crear el sòl a l’Avinguda Vallcarca per a trobar l’espai per al Bosch i Gimpera.

         Es va aprovar un pla especial d’ordenació destinats a ordenar la venda de records o souvenirs a Barcelona. A la part de Gràcia, afectava els voltants del Parc Güell i de la Casa Vicens. A proposta nostre, i de Convergència, vam aconseguir que s’afegís que es promocioni la marca “Empremtes de Catalunya” i, a més a més, que es considerés el teixit artesanal de gràcia i els records relacionats amb Sant Medir i la Festa Major (això darrer afegit de manera oral).

         Vam donar suport a un pla especial urbanístic privat a l’espai de la Delfos, que permetrà ampliar l’espai i crear una Unitat Coronària puntera. Coneixement i salut, una bona barreja. Aquí vam afegir que es considerés la mobilitat de la zona.

         Vam donar suport a la proposta, finalment, de la Plaça de la Vila. Com a curiositat, el PP va votar en contra però va dir que havia votat a favor del procés participatiu. Espero que el 2014 diguin el mateix. D’altra banda, en aquest punt cal destacar que la voluntat popular expressada per la ciutadania, com ja havia anunciat en Ricard, l’hauria d’acceptar Nomenclàtor.

         Vam donar suport a la proposta d’assignació del nom de Laura Albéniz i Jordana, filla de l’Isaac i néta d’en Jordana, alcalde de Gràcia. Surt i vam treure el nom del llibre d’en Musons, Gent de Gràcia (II). De fet, en dic vam precisament perquè a la Junta de Portaveus, per sorpresa del President, el govern presentava un nom d’Home. El President i els restants grups vam comentar que posàvem noms de dona. Error de la Cinta i de la resta de l’equip, sobretot del Regidor que era part de l’equip l’anterior mandat.

Bé, demà seguirem amb les propos dels restants grups.

Quant a la resta de partits, diria a valoració ràpida, que IC-EUiA continua cada dia fent-me moure entre la sorpresa i una certa decepció, vam coincidir tres cops amb el PP (cosa que no m’havia passat mai, de veritat, em sentia, que em sortiria el cant del gall de Sant Pere), CiU és un equip irregular, i finalment el PSC-PSOE té aquell efecte de tenir el Regidor i no voler dir massa per no sembla repetitius, però hi ha un perfil polític baix, la veritat.



2 Responses to “Plenari: minories despropositades”

  1.   Winston Says:

    Et vaig veure amb aire de procupació els tres cops que vas donar la raó en el Belon…

    Es comença votant igual que el PP i com s’acaba 🙂

    Quan tingui una mica de temps, també faré la meva valoració del plenari, serà un pel diferent que la teva 🙂

  2.   Àlex Says:

    Bé, a mi no m’agrada dir que no per sistema a ningú, el que passa és que sovint en belón es mou per uns camins difícils d’entendre, mentre que dimarts tenia sentit el que deia, així que ho vaig fer.

    Em vaig sentir com sant Pere tot esperant que cantés un gall, i més en una fase congressual com estem.

    Ja m’imagino per on aniràs, ja ja.

Deixa un comentari

Aneu a la barra d'eines