Sedeta: procés participatiu

Ahir va tenir lloc la tercera sessió del Procés Participatiu. Més enllà de la data triada i els problemes habituals de difusió, es va poder debatre sobre com els veïns i veïnes volen la Plaça. Diverses reflexions en aquest sentit:

–         Un cop s’arriba a l’acord per tal que no hi vagi el Centre de Serveis Socials, cal mirar endavant i no provar de tornar enrere. Blindar la Plaça com a Zona Verda ha de permetre superar aquest debat ara hi sempre, perquè el que restarà clar és que si algú es planteja tornar a construir-hi, li caldrà un planejament i, per tant, una majoria política i veïnal per tirar endavant, a banda de la compensació evident de Zona Verda en algun altre lloc.

–         Un cop acceptem el procés de participació, és evident també que cal entomar les decisions que s’adoptin, perquè si no, no seria participació.

–         Crec que cal una segona sessió, doncs hi ha dos punts sobre els quals pivota el debat ara mateix: la continuïtat de les dues cotes (sobre això crec que hi havia consens que és necessari) i si cal un augment de volumetria per a l’espai de joves. Si bé ara hi ha sobre 300 m2, el debat és doncs si calen 200 m2 més o no.

–         El que és molt interessant és la idea que va sorgir que esdevingui la Plaça Major del Camp d’en Grassot, una idea força sobre la qual els usos aniran força donats.

–         El debat sobre les grades crec que va ser prou seriós, la majoria d’assistents anaven en la línia que els usos que permeten el concepte de grades (sigui amfiteatre o amb alguna altra forma) per a pares i mares i per a augmentar els espais de lleure ja els va bé. És, doncs, una opció seriosa, més enllà que siguin més accessibles i permetin no tenir espais tancats.

En definitiva cal continuar parlant, i caldria també que el debat es sàpiga portar bé, no per la part tècnica (excel·lent l’explicació del tècnic) sinó sobretot per la part política. Us deixo les fotos de les pissarres de discussió.



Deixa un comentari

Aneu a la barra d'eines