25
oct.
11

El conseller Cleries fa de Joan Laporta (I)

Fa pocs dies es commemorava el Dia internacional per eradicació de la pobresa. És un dia d’aquells en que la gent, la molta gent que a Catalunya ho passa malament apareix en forma de números.

La molta gent que no arriba a final de mes, que malgrat tenir feina, estan mal pagats, amb contractes precaris; la molta gent gran que subsisteixen amb pensions indignes i amb proutes dificultats viuen sovint en habitatges amb mal estat, mal escalfats…

En els números de la pobresa apareixen cada vegada més nens i nenes que ja tenen un futur negre… però sembla que al conseller de Benestar Social no li agraden aquests números i menys encara les raons per explicar-los i ha renyat a les entitats socials de “crear alarmisme” amb les xifres.

Un conegut d’una fundació que fa molts  col·labora en la contractació de persones en risc d’exclusió en diverses administracions, em comentava les declaracions del Conseller Cleries sobre l’informe de la Taula del Tercer Sector i mig en conya, mig en serio en deia: “.. igual que allò que va dir en Laporta als socis del Barça…”que no estamos tan mal!!… me sabe mal que se dejen embaucar!!”. Sembla que al conseller Cleries li molesten les xifres i prefereix que no es diguin… “que no estamos tan mal”.

Perquè estava tan enfadat el conseller Cleries?

Les entitats social denunciaven en un manifest que a Catalunya hi ha més de 690.000 persones en atur, tres vegades més que l’any 2007.

Que 87.000 llars de Catalunya no perceben cap tipus d’ingrés i 187.000 depenen de les prestacions socials.

Que el 20’4% de la població viu sota el llindar de la pobresa; per això 1 de cada 5 catalans és pobre.

Hores d’ara els nivells d’atur i de precarietat laboral de Catalunya s’han disparat per la crisi econòmica i ja actualment tenim 161.262 persones sense cap cobertura, i les previsions són que d’aquí a final d’any un 68’9% de les persones que reben alguna prestació d’atur l’hauran exhaurit i per tant la situació personal, econòmica i social d’ aquestes serà més vulnerable, i les posa en perill d’exclusió social. Sort que “no estem tant malament!!”

La Taula del Tercer Sector posava de relleu que les retallades socials del Govern Mas està realitzant en educació, sanitat, habitatge…no han fet més que agreujar les problemàtiques i desigualtats socials. Totes elles, més d’un centenar que agrupen a més de 5.000 petites entitats,  consideren que la crisi justifica les mesures del Govern que agreugen i incrementen la crisi.

(seguirà…)




0 Responses to “El conseller Cleries fa de Joan Laporta (I)”


  1. No Comments

Categories

My Fieldset
  1. (required)
  2. (valid email required)
 

cforms contact form by delicious:days