header image
 

La ‘reina que perdrà la corona

Compartir tertúlia amb autors com Màrius Serra, Joaquim Carbó, Enrique Vila-Matas i Pedro Zarraluki no es fa cada dia si no és que intentes organitzar un concurs literari com el que durant la segona part de l’any hem dut a terme Transversal Web i BdeBarna amb Històries de Barcelona. De tots aquests escriptors així com la resta de membres del jurat, Unai Velasco i Dolors Lázaro, inclosos, en destacaria la seva enorme col·laboració a l’hora de portar a terme i entregar aquest guardó que ha intentat lligar literatura i noves tecnologies.

Després de tots els tràfecs, anaves i vingudes i converses amb molta gent, el que en queda és la satisfacció per la feina ben feta i haver pogut col·laborar amb persones com Pedro Zarraluki, que a més a més d’escriptor, és el propietari del Cafè Salambó, al carrer Torrijos. Precisament, en Zarraluki, darrer Premio Nadal i gracienc com Vila-Matas, participa activament en la vida de la Vila, comentava que aquests darrers dies d’any se sentia com "una reina [de la bellesa] a punt de perdre la corona". I és que el 6 de gener de 2006 es coneixerà el pròxim Premi Nadal, que com cada any no falta a la cita de la nit de Reis, des que Carmen Laforet obtingués el premi l’any 1944 per la seva novel·la "Nada".

Està bé, en tot cas, que en un districte com Gràcia on es regidor un republicà hi hagi reines, ni que sigui literàries, que eleven el nivell cultural del territori.

~ by assajos on 23 desembre 2005.

Leave a Reply




 
Aneu a la barra d'eines