header image
 

La culpa la tenen les meduses

L’arrós incrustat a la paella; les gerres de sangria, a la nevera; les escupinyes, saltant a les safates, i els musclos, en la seva particular sauna turca. Tot preparat per un diumenge més de sol, platja i restaurant de salmonelosi i gelat de tres gustos però els cambrers en peu de guerra, perquè ni indígenes ni turistes han omplert els menjadors amb l’habitual flaire de Nivea per culpa de les meduses. Aquest matí els propietaris de restaurants de Castelldefels i Gavà es queixaven que el brot de meduses que han tenyit de roig la bandera dels socorristes els han fet perdre clientela.

En aquest país, qui no plora, no mama, perquè quan no és la pedregada, són les meduses, i si no, la plaga de llagostes. Les set plagues d’Egipte que porten al voral de l’abisme l’economia catalana. Despertar-se un dilluns amb les queixes dels hotelers perquè no els quadren els números per culpa de les meduses ens deixa preocupats. Que provin de canviar els programes electorals els nostres polítics. En comptes d’Estatuts, que prometin brigades contra les meduses, no sigui que aquest estiu, més d’un català es trobi que el seu negoci se’n va al fons del mar per culpa dels fantasmagòrics animals.

El major problema dels nostres restauradors de platja i xancleta és que mentre qui els hi espatllava la caixa dels caps de setmana eren els meteoròlegs de TV3, trucant al telèfon d’atenció a l’espectador, i insultant al personal de torn, era suficient per les seves reivindicacions econòmiques. Ara, la queixa amarga es queda en un petit tall de veu en una notícia radiofònica, que ens anuncia la delicadesa de l’economia catalana. En el fons, l’apocalipsi econòmic no rau en què el senyor Volkswagen tregui a passejar l’escombra dels acomiadaments cada cop que parla de Martorell sinó que les nostres platges estiguin plenes de meduses… Quin país!

~ by assajos on 24 juliol 2006.

3 Responses to “La culpa la tenen les meduses”

  1. Les tortugues es menjen les meduses…nusé…potser una brigada de la “tortugues ninja” retornava la fè i els calés a tots aquests restauradors desesperats…a vere qui la diu més grossa 😀

  2. De tortugues ja n’hi ha prou a la Vila, i més que meduses, mengen micros… 😉

  3. Casuntot, si és que aqui no’s pot dir res científic o q?? 😀 que va en sèrio, les tortugues mengen meduses!! i jo què voleu que hi faci ?? 😉 només era una solució tant absurda com la notícia mateixa!! I sino, au, googlejeu-ho i ja voreu, jurl…

Leave a Reply




 
Aneu a la barra d'eines