header image
 

Muerte a los chivatos!

Pels qui aneu sovint al cinema us demanaré queestigueu atents la pròxima vegada que trepitgeu una sala que us fixeu en lanota d’advertiment que hi ha entre els tràilers i la pel·lícula que aneu aveure. Els amables distribuïdors ens adverteixen que està prohibit gravar lapel·lícula però el més sorprenent és que els advertiments es tornenrecomanacions i peticions d’ajut. "Demanem als espectadors que esmantinguin alerta davant qualsevol persona que intenti gravar el film i que hodenunciïn als responsables de la sala", diu més o menys el text que esprojecta davant nostre.

Sorpresa, estupor, incredulitat davant aquesta demanda! El senyor Balañà o el senyor Lauren ens demanen que siguem uns espietes? Digna d’una dictadura bananera el que ens proposen és que siguem un delators amb totes les de la llei.

Però el problema crec que no només és de consciència moral sinó també de problemàtiques empíriques. Pretenen que anem controlant els nostres veïns de butaca mentre intentem llegir els subtítols de la pel·lícula de torn? Potser aquesta és una tasca fàcil per algunes persones però per a molts mortals (sobretot homes, ja que diuen les dones que no sabem fer dues coses alhora) observar els espectadors, per si treuen una càmera digital, mentre intentes llegir les paraules que apareixen a la pantalla és realment complicat. Algú s’ha parat a pensar en aquests problemes?

Tot i així, penso que tots tenim un preu. Posats a fer, pregaria una mica de recompensa. Si hem de ser polícies dins els cinemes fem-ho bé. "Crispetes i begudes gratis per als xivatos!", haurien d’anunciar els propietaris dels cinemes. Els copets a l’esquena i les gratificacions dialèctiques estan molt bé però omplir un estòmac encara està millor.

Això sí, anem en compte on us poseu a xivar-vos. L’altre dia un company de feina amb problemes a les canonades del bany va cridar un lampista. Mentre observava com arreglava els seus conductes va observar un dels braços de l’home en qüestió i hi va trobar un tatuatge molt explícit: "Muerte a los chivatos". Pensem doncs que la nostra vida val més que una cocacola o una bossa de crispetes….

~ by assajos on 11 octubre 2006.

Leave a Reply




 
Aneu a la barra d'eines