header image
 

Res més lluny que el CSI…

Poc a poc es van sabent més detalls en el judici als dos skins que presumptament van agredir mortalment el jove Roger Albert i cada dia ens sorprenen més per la també minuciosa investigació que qualsevol paral·lelisme amb la sèrie de televisió CSI és circunstancial. I és que fa un temps els forenses i investigadors de la policia espanyola van fer el crit al cel per la forma en què aquesta sèrie nord-americana tractava la professió. Ara bé, entre el tractament exagerat de la televisió i la poca rigurositat de la policia en el cas de l'assassinat d'en Roger hi ha un bon tros.

Aquests dies ens hem assabentat que les proves dactilars del ganivet amb què van agredir el jove alternatiu han desapararegut per les poques prevencions a l'hora de guardar aquesta arma blanca. El forense considera potser que el mànec de fusta en té la culpa perquè no el reactiu amb què es visualitzen les empremtes no ha pogut actuar.

Ara bé, aquesta prova que ha perdut part del seu valor per la poca cura de la policia, se suma als testimonis que es van traspaperar a finals de 2004, tal i com va anunciar l'advocat de l'acusació particular. El cas, que va sacsejar la Vila a l'agost de 2004, continua creant, com veíem moltes controvèrsies i, sobretot, massa errors policials que esperem que no facin decantar la balança en favor dels agressors.

Em pregunto, però, si el fet que d'entrada entre molts sectors de la societat es considerés el jove com un "okupa" o un "alternatiu" categoritza aquest cas només com una baralla entre tribus urbanes, com van definir alguns titulars periodístics el cas. La realitat, més obscura i més crua, ens fa observar però la brutalitat de l'agressió, que es va realitzar amb un ganivet d'esbudellar animals de caça.

Un cas d'aquestes característiques es mereix la màxima precisió de la policia forense i, sobretot, uns criteris i uns bons procediments professionals. No volem que la policia de l'Estat segueixi l'exemple de Grissom però sí que es converteixin en professionals que no vagin deixant-se les proves pel camí en sobres de correus.

~ by assajos on 14 novembre 2006.

14 Responses to “Res més lluny que el CSI…”

  1. dius “esperem que no facin decantar la balança en favor dels agressors.. Jo em jugo un pèsol que sortiràn lliures o amb una condemna reduïda.

    Una altra cosa fóra que en comptes de matar el nanu haguéssin enviat un parell d’escrits a l’Egin. Aleshores si, aleshores un mínim de 10 anys els hi cauen segur. Si és que hi ha coses que no es poden tolerar, home! 😉

  2. Alguns temem més les lletres que els ganivets esbudelladors. L’Estat espanyol admet la dreta feixista i els nazis. L’Espanya profunda sobreviu a les cavernes mediàtiques i als escons conservadors!

  3. Sí, em temo que amb el poc rigor policial aquests no patiran una condemna massa gran. Increïble, surrealista, demencial,… quin país, quin país!

  4. Escribo en castellano, no por ser “facha” ni cualquier cosa que se pueda interpretar, sino por el simple hecho que me expreso mejor.

    Sólo quería lanzar al aire que, si tanto nos quejamos de la poca efectividad de nuestras fuerzas policiales, quizás toda la investigación alrededor de la muerte de Roger Albert (E.P.D) sea errónea.

    Esta tarde, han absuelto a Emilio Cortés, condenado a 19 años de prisión.
    Aitor Dávila tendrá que cumplir condena, pero no por ser un asesino, sino para callar a esta ignorante sociedad, que lo unico que quiere es que alguien pague con esa injusta muerte.

    Alguien se ha planteado que Aitor Dávila no sea culpable?
    O es que como ya nos lo dan comidito en los medios de comunicación nos conformamos con ello?

    Si tanto nos quejamos del poco rigor policial, como he leido en el comentario anterior, cabe plantearse, pues, ERRORES policiales. Muy dificiles de destapar por la simple razón de que “ellos ya han hecho su trabajo” ya tienen al “asesino” que es lo que querían.

    Para que condenar a dos si la sociedad con uno ya tiene bastante? Les es tan fácil callarnos.
    Pero sepan ustedes que a mi, no me callaran.

    Las lagunas que hay en esa investigación han de salir a la luz, no se puede condenar a una persona a 15 años de cárcel que es lo que pide ahora la acusación para Aitor Dávila, sin haber una prueba condundente, fidedigna y objetiva que así lo demuestre.

    Y en este caso, les aseguro señores, que no la hay.

    No conozco a ninguno de los acusados ni a nadie del círculo creado a raíz de los hechos, pero mis conclusiones son esas.

    Lo último que querría decirles es que no se dejen manipular por los escritos de la prensa ni de la tele, y muchisimo menos de la red.
    Nunca, nunca encontrarán la verdad.

  5. Las lagunas de las que hablas es conocer por qué motivo un individuo empieza a hacer saludos fascistas despues de haber agredido a alguien con un cuchillo para descuartizar animales de caza? Bueno, tu opinión es muy válida pero me parece que te equivocas de par en par. Alguien con dos dedos de frente no lleva un cuchillo como ese solamente para fardar con sus amiguetes…

  6. … i al final serà indultat i aquí pau i després glòria.

    què diu exactament la sentència? ja està publicat?

  7. Publicada a Transversal Web:

    http://www.transversalweb.com/index.php?option=com_content&task=view&id=354&Itemid=28

  8. Narcís, no se puede condenar a una persona por hacer símbolos nazis (aunque sea realmente deplorable)

    Cada cosa en su lugar, desde luego que alguien ha de pagar una muerte tan injusta y triste, pero siempre desde la verdad. Y repito, que este caso carece de ella en muchos aspectos.

    Las lagunas a las que me refiero son la falta de pruebas objetivas, que no sean indicios, que no sean testimonio de los amigos de Roger, porque todo el mundo sabe, que es dificil contar la verdad en una situación tan dolorosa como es estar frente al PRESUNTO homicida de un amigo.

    Este caso no acabará aquí, porque al menos yo, tengo mil cosas que no me encajan.

  9. @q.p.

    be doncs, si hi ha tantes coses que no t’encaixen el millor és que les exposis 🙂

    Pots fer-ho aqui mateix o als forums de gràcianet, segur que molts estarem encantats de llegir les raons que poden haver portat al jurat a decidir el que ha decidit.

  10. @miquel,
    em refereixo al text original de la sentència, no a una interpretació.
    Si està enllaçada no ho he sabut veure 😕

  11. la sentencia encara no ha sortit. dema dilluns.

  12. tu que tant saps sobre aquest judici, perquè no continues explicant els teus dubtes, L’Aitor ja es a la presó. Un lloc dur. Si com tu dius ell no es culpable, que cony passa? i l’emili? que pasa amb ell?
    quina merda de mon em creat entre tots
    Perque va tenir que morir en roger? merda

  13. Article writing is also a excitement, if you be familiar with after that you can write or else it is complex to write.

  14. Hello, after reading this amazing post i am also happy to share my knowledge here
    with mates.

Leave a Reply




 
Aneu a la barra d'eines