header image
 

“L’enlluernament, al cap del carrer”

Sovint te'l podies trobar en alguna cantonada de l'Eixample o bé creuant l'ample carrer Urgell, bastó en mà, amb pas pausat i cap coronat amb un barret d'aquells que fan hivern. En Jordi Sarsanedas, com esmenta en Jordi Llavina a El Punt, ha trobat "L'enlluernament, al cap del carrer". No coneixia personalment en Sarsanedas però, coneixent la seva biografia, m'impressionava sovint trobar-me aquest home de cultura, de país i de paraula travessant la meva quotidianitat. Ara feia dies que no el trobava i llegint ahir el diari segurament vaig entendre el perquè de tot plegat.

La seva absència farà glosar moltes biografies, lloances i panegírics. Esglaïa pensar que l'elogi es multiplica amb la mort de les persones. Però no és gratuït un esforç per buscar en quatre línies l'immensa talla humana i professional de l'expresident de l'Ateneu Barcelonès, entre d'altres càrrecs i voluntats.

Cal conservar en la nostra memòria col·lectiva indrets, com el restaurat refugi de la plaça del Diamant,  però també personatges com en Sarsanedas que fan de la cultura catalana un joia i la defensa del país, una obligació.

Dels articles llegits aquestes hores, m'agradaria destacar com deia anteriorment en d'en Jordi Llavina. Prefereixo que sigui un crític literari qui expliqui l'obra d'en Sarsanedas. Gràcies, mestre.

~ by assajos on 17 novembre 2006.

Leave a Reply




 
Aneu a la barra d'eines