header image
 

Els bons espanyols

La meva mare està espantada. Per algú, com ella, que ha viscut gran part de la seva vida en el franquisme, les proclames sobre la reivindicació de la nació i la unitat espanyola atemoreix i fa recordar èpoques passades. I és que, en aquests moments, el sectarisme envaeix la política espanyola, amb denominacions d'origen i qualitat. Hem de tenir en compte, que aquest cap de setmana, la raça espanyola ha sortit un altre cop al carrer.

Línies divisòries
Els bons espanyols són aquells que dibuixen sobre l'asfalt polsegós de la Puerta del Sol una línia divisòria entre els seus i la resta, perquè les creences, com fa més de 30 anys, han de ser úniques, indivisibles i inequívoques.

Miserables eren els que pensaven que l'11M era un atac d'AlQaeda, miserables som els que no creíem en la confrontació policial com a base per solucionar el conflicte basc. Miserables som els que cerquem millorar el nostre país mitjançant (malgrat tot) un Estatut. La misèria esta en boca dels bons espanyols, aquells que es creuen posseir la veritat absoluta mitjançant les víctimes del terrorisme i els interessos partidistes que els instal·lin a la Moncloa.

Buit
Llegia fa uns dies a El País que potser els populars podien tenir alguns arguments amb el fet que a les comissions parlamentàries se'ls hi donava poc joc als populars. És suficient aquest argument per desligitimar constantment el Govern espanyol i les institucions democràtiques? És obvi que, no.

Els bons espanyols no senten vergonya quan converteixen el Senat en un mercat o una fira (perdoneu comerciants o firaires per la comparació) perquè la seva estratègia no té límits. El seu civisme és el que treu a passejar l'escridassada i la bandera del pollastre constantment, perquè aquesta és l'única tradició que han mamat. La democràcia als bons espanyols, els hi queda massa ampla perquè la pluralitat no és l'ecosistema on es trobin més còmodes.

~ by assajos on 12 març 2007.

2 Responses to “Els bons espanyols”

  1. Lo dijo ayer Llamazares y yo no lo habría dicho mejor: La de ayer no era la manifestación de los “españoles de bien”, sino la de los “españoles bien” que, como su denominación indica viven en la Moraleja y/o Pedralbes

  2. Bon apunt, Luisan!

Leave a Reply




 
Aneu a la barra d'eines