header image
 

Una mínima coherència

Aquests dies hem pogut conscienciar-nos dels residus que generem a través de l'exposició Trash People, un conjunt de 300 ninots fets amb deixalles, que s'han aplegat a la Plaça Reial. Són obra de l'artista alemany HA Schult i els anomena el seu "exèrcit de refugiats", que "representen la societat que ignora els problemes del medi ambient que genera la manca de consciència pel reciclatge. Què més es pot desitjar per plantejar preguntes i crítiques a la 2a Setmana del Medi Ambient a Ciutat Vella? Doncs, podríem demanar una mica més de coherència.

I és que una companya de feina, es va quedar a quadros al veure que unes noies repartien informació sobre l'exposició i productes dels patrocinadors de la mateixa. Què us espereu? Productes ecològics? Tomàquets? Paper reciclat? No, no i no. Concretament rotlles de Tipp-ex! Com supositoris gegants, els nous pots d'aquests correctors deuen ser els productes menys reciclables del món després de l'urani, és clar. L'exposició és patrocinada per Henkel i Pritt, entre d'altres. El més curiós és que en cap dels tríptics que distribueix online l'Ajuntament apareix.

En voleu més? Doncs aquesta setmana ecològica, compartida en moltes poblacions de Catalunya, el més simpàtic eren les iniciatives que s'hi organitzaven i que es concretaven amb la mateixa delicadesa i cura pel medi ambient com a Ciutat Vella. A la Catalunya interior m'explica un altre amic que en una xocolatada infantil, els organitzadors repartien la xocolata no en gots reciclables sinó en els gots blancs de plàstic de tota la vida. Consciència social o mediambiental? Zero, 'cero patatero' com diria algú.

Abans ens permetíem celebrar el Dia sense Cotxe amb les mínimes restriccions de trànsit i ara seguim pel mateix camí, celebrant a tort i a dret setmanes ecològiques amb missatges i patrocinadors antiecològics. Bé, l'únic que demanaria és una mínima coherència. És molt demanar?

~ by assajos on 11 juny 2007.

Leave a Reply




 
Aneu a la barra d'eines