header image
 

De Joan Laporta a les bombes

En Contel em saluda i abans que pugui dir res em diu: "El llibre sortirà aquest Sant Jordi!". Cofoï com un pare i orgullós de poder donar una resposta després que l'obra "Gràcia, temps de bombes, temps de refugis" vegi la llum. Han passat anys de recerca i investigació i moltes conyes per part meva que anava insistint cíclicament quan me'l deixaria llegir. Estic segur que només per la voluntat d'en Josep Maria aquest nou llibre del meu estimat Taller d'Història de Gràcia valdrà la pena igual que el d'un exdirector de Transversal que continua la lluita des de les contraportades de La Directa, en Sergi Picazo.

En 'Picachu', com l'anomena en Roger Palà, publica per aquestes dates una obra que és un recull de les entrevistes publicades al setmanari alternatiu. 'La Indirecta. Una entrevista a l'esquerra'  és un recull de converses amb Noam Chomskiy, Naomi Klein o Arcadi Oliveres, entre d'altres. L’objectiu del llibre és donar respostes a la pregunta: Què pensa avui dia l’esquerra alternativa?", diu en Picazo. Difícil resposta, penso jo. Almenys Sant Jordi ja s'ho val per intentar-ho.

Del carrer Verdi, passejant amb en Contel, passem al barri del Coll d'on es originari Picazo. Uns quants carrers cap avall anem a petar a Joanic per agafar el metro de la línia 4. Pròxima parada: Poblenou. Aquests dies m'ha caigut a les mans un altre llibre 'La moneda de malfat', una història centrada en aquest barri de la ciutat, que es tomba entre la modernitat dels seus nous gratacels i els carrers i places mariners, de tota la vida. 'La moneda…' és obra de l'Àfrica Ragel i està editada per Edicions Saragossa. La Rosa Saragossa, l'editora, diu que al Poblenou de la utopia dels icarians no en resta res. Caldrà acabar de llegir aquest obra per veure la utopia d'aquesta petita editorial que s'atreveix a desafiar esglésies del mar i ombres del vent.

La cirereta d'aquest pastel literari us la poso amb una dèria professional i sentimental, el Barça. L'editorial tarragonina Cossetània publica aquests dies 'L'entorn. Joan Laporta en la lluita pel poder'. De les agònies de Núñez al circ esperpèntic de Joan Gaspart passant pels elefants blaus de Laporta, les mocions de censura, els fitxatges estelars i les intrigues polítics al voltant de la presidència del Barça. Certament l'epíleg d'aquest llibre l'hauria de posar el Manchester United que visita el Camp Nou el dia de Sant Jordi. Mentre els anglesos no ens espatllin la festa, us deixo amb quatre recomanacions perquè feu boca de la diada.

~ by assajos on 21 abril 2008.

One Response to “De Joan Laporta a les bombes”

  1. Gràcies Pellicer, per les teves paraules!
    Espero que amb la lectura de “la moneda del malfat” redescobreixis un Poblenou ple de sentiments i també que les utopies a voltes es fan realitat! 😉

Leave a Reply




 
Aneu a la barra d'eines