header image
 

Del Bruc al Turó Park

Gràcies al popular Miguel Raposo, el meu bloc es nodreix de l'humor polític que tot blocaire necessita. El seu article "La JNC, al estilo batasuno" és un compendi de paral·lelismes barats i mancats de rigor i respecte. Criticar l'acte de la JNC és no tenir memòria. Potser caldria recordar la vegada que senyores benestants i veïnes del Turó Park van parar un plenari del Districte de Gràcia per tal de protestar per la reforma que l'Ajuntament volia fer en el citat parc al costat de la plaça Francesc Macià. Aquestes senyores també eren radicals basques a punt de dinamitar la democràcia?Potser és que les agradables senyores del Turó Park són potencials votants del Partit Popular i no estan les coses com per criticar als propis simpatitzants? Potser…
Els cadells convergents són radicals bascos? No vull donar-te lliçons de democràcia però precisament el respecte significa moltes coses i no precisament les que professen alguns "companys de viatge". Fer paral·lelismes té aquest problema, a vegades es confonen pomes i peres.

~ by assajos on 5 juny 2008.

7 Responses to “Del Bruc al Turó Park”

  1. Sacas las cosas de contexto. Unos miembros de un partido político no pueden actuar como les de la gana, pasando por encima de compañeros suyos que están en el pleno, y curiosamente haciendo las cosas como se tienen que hacer, que es planteando la pregunta en el desarrollo del pleno, y no entrar como si estuvieran en un campo de fútbol a querer gritar más que nadie y que sólo se oiga su voz.

    Te voy a tener que cobrar derechos de autor al final.

  2. Fer paral·lelismes és treure les coses de context? Tu pots fer paral·lelismes entre els batasunos i la JNC i no podem recordar que les senyores del Turó Park van fer el mateix? Home, d’això no se’n diu treure les coses de context sinó anar a les hemeroteques. En el cas citat, no cal, perquè vaig ser present en aquell plenari del Districte de Gràcia. Entenc que els partits polítics s’inscriuen en un context democràtic en què a vegades és sa i bo trencar la disciplina de partit: “Nuevas Generaciones se negó a llevar unas camisetas de apoyo a Rajoy”.

    PD: Això dels drets d’autor es pot negociar. Encara ens sobren algunes samarretes de Transversal Web. Si em dius la talla, t’envio una en compensació pel teu copyright. 😀

  3. No llevo tanto tiempo en esto y no recuerdo eso que comentas. Pero para mí hay una diferencia muy importante, la JNC pertenece a un partido político y esas señoras no. Si ni ellos respetan las instituciones democráticas cómo van a defenderlas y a pedir respeto después?. Ese es el problema.

  4. Respecte a les institucions democràtiques? Es respecte al president del Govern espanyol acusant-lo de ser un instigador del terrorisme per establir negociacions amb ETA? Es respecte al sotspresident de la Generalitat, Carod-Rovira, acusant-lo de ser amic dels terroristes? El que sembla és que quan obre la boca segons qui es parla de respecte mentre que quan l’obren altres es parla de traïció i deslleialtat amb les institucions.

  5. Mira, podemos estar dándole vueltas a todo lo que quieras. Te podría decir que mucho respeto por la figura del presidente del gobierno no es llamarle asesino, lo mismo que les llamaron a los que forman parte de su partido, pero es igual.

    El asunto es que si para tí es normal entrar en un pleno de un distrito de esa manera. Si la respuesta es sí no tengo nada más que decirte.

  6. Per a mi no són normals moltes coses que passen a la política, tant del teu com dels altres partits. M’encanta, però, com gireu el mitjó tots aquells que us ompliu la boca de parlar de fer país.

  7. Me encanta como giras la tortilla cuando critico a la JNC por un acto que no respeta la institución del ayuntamiento de Les Corts y tú lo comparas con unas cuantas personas que en la notícia que enlazas lo que hacen es cortar la plaza Francesc Macià (eso está en Sarrià- Sant Gervasi, no en Gracia). Después lo comparas con unas declaraciones contra Zapatero y Carod y después hablas de que se me llena la boca haciendo país.

    Todo eso lo has sacado de una simple crítica a la JNC por una acción de falta de respeto e incívica. Después me acusas de paralelismos baratos y sin rigor.

Leave a Reply




 
Aneu a la barra d'eines