header image
 

Perdó per discriminar el castellà…

Quan les vendes d'exemplars baixen, tot s'hi val. Vendre sandvitxeres, càmeres digitals, banyadors o iniciar (o continuar endèmiques) campanyes contra el català. És molt barat jugar amb els presumptes conflictes lingüístics i tothom s'hi atreveix. Ara "els grans noms de la Cultura es sumen al manifest contra la discriminació lingüística" anuncia el diari El Mundo. Gamoneda, Pérez Reverte, Carmen Posadas o Ramoncín afegeixen el seu nom en una campanya que està a punt d'aconseguir 50.000 adhesions. El més curiós és trobar noms com el de Ramoncín, que fa quatre dies defensava el seu amor pel català a un programa de RAC1.

El govern espanyol se suma al disbarat insistint que "garantitza que la llei es compleixi". Vaja, que aviat hauran de treure els tancs per evitar que els catalans obliguem a la gent a parlar una llengua minoritària. Tot s'hi val. A l'Espanya plural de Zapatero (glups…) el govern ha d'anunciar que garantitza la llei per evitar que algú el pugui acusar de massa esquerrà.

Demano perdó per avançat per escriure en català, pensar en català i comprar diaris i llibres en llengua catalana. Discrimino la llengua de la intel·lectualitat espanyola que un cop més baixa dels seus palaus metafísics per defensar la unitat lingüística d'un país balcanitzat.

Em fa molta ràbia el victimisme que els catalans assumint molts cops però encara em fa més ràbia que una part de la intel·lectualitat espanyola em demani explicacions i que l'altra part faci com si sentís ploure. Ara, si hem de nedar contra corrent, ho seguirem fent. Potser toca indignar-nos i recordar-se de la mare d'algú però després hem de ser prou intel·ligents per vencer la irracionalitat.

~ by assajos on 26 juny 2008.

6 Responses to “Perdó per discriminar el castellà…”

  1. m’he baixat el manifest i un dels punts és per flipar:
    “Los representantes políticos, tanto de la administración central como de las autonómicas, utilizarán habitualmente en sus funciones institucionales de alcance estatal la lengua castellana lo mismo dentro de España que en el extranjero”

  2. ah! i sembla q ramoncín no el va signar sinó que li han afegit “per la cara”. Ja sé que la font no és excessivament de fiar però… http://politica.e-noticies.cat/ramoncin-esta-molt-cabrejat-amb-el-mundo-18337.html

  3. Ups, veig que hem coincidit en el tema. Sincronicitat? molt bé, em sembla molt fort tot plegat.

  4. Ara ja és més creïble el desmentit d’en Ramoncín
    http://paper.avui.cat/article/opinio/131176/manifiesto/amb/metode/ramoncin.html

  5. hey,find wow gold click here

  6. wow gold wow gold world of warcraft gold our loyal and reliable customers.

Leave a Reply




 
Aneu a la barra d'eines