header image
 

Desinformant amb Rius i Taulet

Com bon “arreplegat”, em sento amb la necessitat i l’obligació de respondre l’article que Genís Sinca va publicar al diari Avui sota el títol de “L’efecte Rius i Taulet”. Per aquesta causa tinc dos camins: respondre amb el mateix lleuger sarcasme que utilitza aquest senyor per deixar a l’alçada de l’idiotesa la proposta del canvi de nom de la citada plaça pel nom de plaça de la Vila o anar amb mala baba directament. Perdoneu si traspasso la línia en un o altre moment.

En el transcurs dels anys existeix un via més aviat reaccionària que serveix per caricaturitzar als graciencs i gracienques com burgesets okupes, consumidors de falafels, de Verdi i de quasevol moda gafapasta estúpida. I amb aquestes alguns articulistes s’han apuntat al desprestigi però també amb la desinformació. Si el senyor Sinca vol fer broma amb aquests tòpics, endavant. Toquem tots la flauta dolça i organitzem alguna celebració per posar-nos tots a to. No obstant, ni calen festes ni cal xivarri. Més aviat, Sinca, cal estar una mica més informat i no pixar fora de test.

Diversos espais ‘Rius i Taulet’
L’alcalde Rius i Taulet va contraure molts mèrits en vida per tenir evidentment una plaça a Barcelona, el que potser serà més qüestionable és que  banda de la plaça gracienca també tingui una avinguda, un carrer i un monument dedicats a a ciutat.

No m’hi fico en com l’avinguda del Generalíssimo va passar-se a dir Diagonal. Com tantes altres coses a la transició es van fer de forma maldestre. Ara bé, la majoria de les poblacions de Catalunya tenen una plaça de la Vila i no susciten polèmiques ni articles. Existeixen i punt. Així doncs està en tot el seu dret de grallar però sense insultar.

Gent a respectar
Em sap greu que es posi en el sac dels “arreplegats” a entitats centenàries de la Vila, presidents de col·lectius i professionals de tots els àmbits. Pel que fa a mi, membre fundador del Grup 1850, que va iniciar la reivindicació del canvi de nom, faci un esforç per fer una cerca i saber que puc ser moltes coses però no un “arreplegat”. Faci un esforç per veure que entra els membres fundadors que han fet aquesta demanda i hi ha destacats historiadors locals, presidents d’entitats, consellers de Districte, mestres, funcionaris, investigadors i gent per respectar que no és ni pitjor ni millor que qualsevol ciutadà.

És cert, senyor Sinca, que cada época té les seves misèries i el nomenclàtor de la ciutat és una mostra. Per casualitat haurà fet un esforç per saber a qui va dedicat el carrer de Secretari Coloma? Fa temps que hi ha gent que treballa per resoldre aquests errors pretèrits que encara couen.

Fotografia de MorBCN

~ by assajos on 2 novembre 2008.

One Response to “Desinformant amb Rius i Taulet”

  1. Sembla que no sols a Gràcia es pixa fora del test…

Leave a Reply




 
Aneu a la barra d'eines