header image
 

Obama és un Iphone

Alana Moceri, presideta de Democrats Abroad, diu que Obama, agafant una metàfora tecnològica és un Iphone. De fet, el recent escollit president dels Estats Units ha realitzat un ús de les noves tecnologies exemplar. No només li ha permès incrementar les donacions i els voluntaris a través de la xarxa sinó que ha trobat la fòrmula per arribar als votants sense necessitat de passar pel filtre dels mitjans de comunicació. Si Obama és un Iphone provar quines funcionalitats té. Toca apretar les tecles i preguntar-nos “i ara, què?”.

Com deia aquesta setmana al Congrés de Cáceres, Fernando Bastenier, d’El País, “la nefasta presidència de Bush” ha condicionat l’elecció dels candidats dels dos principals partits d’Estats Units. El Partit republicà ha intentat buscar en McCain un ‘antibush’ mentre que el Partit Demòcrata ha buscat en Obama quelcom (molt) diferent.

Obama té molts reptes a la seves mans. La principal, rescatar els Estats Units de la crisi mundial. Però aquesta no és l’única. La nova esperança negra haurà de combinar les comparacions amb Martin Luther King i la seva faceta de Comandant en Cap de l’exèrcit més poderós del món; el seu caràcter dialogant amb les polítiques de ‘tirar la porta i després preguntar’ amb què ens tenen acostumats els nord-americans; la defensa dels Drets Humans amb els forats negres de Guantanamo i les presons flotants de l’Índic.

Fa uns mesos em feia una pregunta:

L’audàcia esperançadora d’Obama serà capaç de donar la llibertat a les més de 26.000 persones que estan recloses en presons secretes dels Estats Units per tot el món?

Continuo fent-me aquesta pregunta i preguntant-me perquè continuem buscant Messíes. M’agrada l’Iphone però vull saber quin model és, quina resolució té a la càmera, si és 3G i, sobretot, què m’aportarà a la meva vida quotidiana.

Fotografia de Delta Niner

~ by assajos on 5 novembre 2008. Tagged: , , , , , ,

4 Responses to “Obama és un Iphone”

  1. Bon article Miquel. Totalment d’acord amb tu, ara cal esperar i que no s’ens quedi sense bateria a la primera de canvi.

  2. Doncs està molt bé la metàfora! Tan de bo Obama no només sigui una interfície bonica i pantalleta tàctil, amb una maquinària de màrqueting que t’hi cagues a darrere. Jo el “Yes, we can” el trobo massa poètic, i el món no està per a poetes amb guerres a l’Irak i a l’Afganistan i la crisi… No sé si realment canviarà alguna cosa.

  3. Són emocionants les imatges de centenars de nord-americans davant l’elecció del primer president negre dels Estats Units. Moment històric no sé, però moment per recordar, sí.

  4. […] Obama, el president 2.0, no abandona la seva Blackberry i RIM, l’empresa canadenca que comercialitza aquest […]

Leave a Reply




 
Aneu a la barra d'eines