header image
 

Testimonis de l’Amèrica del segle XX

Ara tenim George Bush, hem tingut a Rumsfeld i la Condoleezza. Però un cop rera un altre cop, els Estats Units d’Amèrica van lluitar per les llibertats d’Europa a la primera meitat del segle XX. Eunice Szpillman ens descobreix les fotos de la Biblioteca del Congrés que ara podem gaudir al flickr. Són testimonis a tot color d’una època, impressionants gravats de l’american way of life.Es tracta de 1.600 fotografies que es van fer durant la Segona Guerra Mundial, quan Estats Units no només tenia una autoritat moral sinó que va llançar les seves tropes per reconquerir Europa del perill nazi.

He dit reiteradament que Estats Units no tortura i m’asseguraré que no torturem”, ha dit Obama, el president electe, que vol “restaurar l’autoritat moral dels EUA al món.

~ by assajos on 18 novembre 2008.

6 Responses to “Testimonis de l’Amèrica del segle XX”

  1. no sóc el més indicat per dir-ho, però el nas em diu que EUA no va lluitar per la nostra llibertat sinó per la seva, per a salvaguardar-la precisament.

    i van treure grans rèdits de la seva “ajuda”, sobretot després de la IIGM.

  2. Quan parles de “rèdits”, a què et refereixes? A mi l’antiamericanisme em posa nerviós. Potser no sabran on és Catalunya ni Espanya però tenen moltes altres virtuts.

  3. Els Estats Units d’Amèrica com qualsevol estat del món defensa primer els seus interessos. Ara, la seva decisiva intervenció va alliberar l’Europa Occidental del totalitarisme nacionalsocialista i amb la posterior Guerra Freda, de l’imperialisme soviètic.

    Amb el Pla Marshall i altres programes d’ajut, els països europeus van superar els estralls de la guerra i van assolir una prosperitat econòmica i social sense precedents, consolidant-se els règims democràtics.

    El preu: bevem Coca-Cola, mengem hamburgueses al McDonald’s, ens traguem les sèries televises nord-americanes, plorem amb Bambi, etc. i naveguem per Internet amb el Google.

    That God blesses the United States of America.

  4. @miquel,
    em referia a l’hegemonia del dòlar, bases militars, crèdits milionaris a retornar, impunitat legal, etc.

    A tu et posa tan nerviós l’antiamericanisme com a mi al proamericanisme 🙂

    Siguem justos: van lluitar pels seus interessos com qualsevol fill de veí. I d’altruistes en tenen el mateix que nosaltres: poquet 🙂

  5. Fa uns mesos vaig escriure aixó:

    http://blocs.gracianet.cat/post/8/6616

    Espero que s’acompleixi. Jo no sóc pro, però em molesten els ‘anti’, en qualsevol cas.

  6. Bé, en gairebé qualsevol cas.

Leave a Reply




 
Aneu a la barra d'eines