header image
 

KAP, el mèrit és teu

Sovint ens preguntem què li cal a un país per ser país. Les neurones exploten tot seguit responent que intel·lectuals, cultura, gent com cal que pensi i reflexioni… però també gent que ens faci riure. Tot just aquests dies hem perdut a un geni com en Rubianes. Com en Pepe, ara fa uns anys ens va deixar un home que convertia la paraula en acudit, sarcasme i qualsevol altre instrument per vèncer l’avorriment o el conformisme, en Jaume Perich. D’aquell dibuixant, però, no n’ha quedat només alguns records sinó també un premi que amb el temps ha reconegut la gran feina que realitzen els dibuixants i humoristes de casa nostra. Enguany, el dibuixant Jaume Capdevila ‘Kap’ i l’humorista Andreu Buenafuente han recollit els guardons del XIV del Premi Internacional d’Humor Gat Perich, en reconeixement a la seva trajectòria professional. A l’Andreu no el conec personalment, tot i que s’ha colat a casa meva moltes nits. A en Jaume, el conec del diari i em fa molta il·lusió que l’hagin premiat.

En Jaume em fa riure cada dia a la seva secció ‘Pelotazos’ a Mundo Deportivo. Tot i que ell digui que el mèrit dels seus acudits els té en Vicente Boluda, l’actual president del Real Madrid, el cert és que fa molts anys que en KAP no perdona a ningú sota els seus llapis amb una fina ironia que cultiva paral·lelament a la seva amabilitat i també generositat. Moltes nits hem sortit del diari amb un somriure després de rebre la seva darrere creació, publicada a l’endemà.

Amable de tracte i generós quant a recuperador de la memòria històrica dels ninotaires del país. Lluís Bagaria, Tísner o Muntañola són alguns dels protagonistes que Capdevila ha retornat a escena mitjançant alguns llibres publicats en els darrers anys perquè coneguem els orígens del nostre humor gràfic.

Per tot això: felicitats, Jaume, el mèrit és teu.

~ by assajos on 15 març 2009. Tagged: , , , , ,

One Response to “KAP, el mèrit és teu”

  1. Aquesta tira és lo primer (i gairebé l’única cosa) que llegeixo cada cop que aquest diari em cau a prop.

    Me n’alegro que l’hagin premiat!!

Leave a Reply




 
Aneu a la barra d'eines