header image
 

Sant Jordi, multifòrmic-multiorgàsmic

Sí, llegir és un plaer, un orgasme de sensacions, de virtuts i desitjos. Un bon record, un bon moment i/o una bona decisió. Sant Jordi és la diada de Catalunya, tan cultural, tan plena de petits moments que ronden la lectura, la cultura i el desig. El desig d’estimar els llibres, petits fetitxes, instruments de plaer, de cultura, de personalitat. Sant Jordi és un orgasme. Sant Jordi esdevé festa per diverses raons i diverses formes. Enguany, les formes, són socials, són xarxes i són persones. Aquestes persones, pròximes, amigues, conegudes, llegides o seguides ens recomanen. Les recomanacions, que vagin per endavant. Els llibres, petits fetitxes, són recomanacions. Són cultura. La cultura de les persones:

L’Eduard Batlle i la Núria Castells ens recomanen qualsevol llibre de Henning Mankell. ‘El fill del vent’, per exemple, la darrera novel·la que podem trobar d’aquest autor suec. En Batlle, a més a més, afegeix un autor imprescindible a la meva biblioteca: Paul Auster. Rispau-Batlle acaba amb un petit tast futbolístic, el del de l’ex vicepresident del FC Barcelona, Ferran Soriano: ‘La pilota no entra per atzar’.

En Josep Maria Rosell, Batega a les xarxes socials, aporta ‘El Silenci’ d’en Gaspar Hernández mentre que en Marc Cortés, el senyor Cava&Twitts i professor d’Esade, ens posa sobre la taula ‘La alquimia de las multitudes’ de Pisani. Per si ens quedem curts amb la lectura, Cortés fa una aposta per diversos llibres al seu bloc. Interessants, caldrà estudiar-los. En Marc Pallarés recomana ‘Quina mena de gent som’ d’un periodista imprescindible, en Gaziel.

I seguint, seguint, la Gemma Urgell aposta per dos: Saramago i Jesús Moncada. Les seves obres recomanades, igualment, excel·lents: ‘Ensayo sobre la ceguera’ i ‘Camí de Sirga’.

La presidenta de l’Stic.cat, la Trina Milan, no arriba mai tard a la cita de les recomanacions. Sempre són benvingudes. Milan, que posa sobre la taula la compatibilitat entre els lletraferits i els bitferits, ens fa una doble recomanació: ‘L’art de la vida’ de Z. Bauman i ‘Càlcul d’estructures’ de J. Margarit.

Via twitter, aquestes recomanacions. Via correu electrònic, una que em fa especial il·lusió, la d’en Manuel Baixauli, l’autor de ‘L’Home Manuscrit’ (ep, aquestllibre us el recomano jo, a més a més dels ‘Spin Doctors’ i de ‘Políticas’ dels amics Toni Aira i Antoni Gutiérrez-Rubí, respectivament). En Baixauli ens diu:

“Bon Sant Jordi!
Quan un publica un text, sol repartir exemplars entre la gent que s’estima. No ho faré jo ara, entre altres coses perquè, de l’últim que he escrit, no n’hi ha, d’exemplars, tot i que sí que està publicat. On? A la xarxa.
Ací teniu l’enllaç: http://contesantjordi09.cultura.gencat.cat/
La despesa de correus va a càrrec meu. Si, a més del text, voleu roses, colliu-les vosaltres. Per Sueca no n’hi han.
Ho podeu llegir en versió original, o bé en castellà, anglés o aranés (!).
Us recomane que ho vegeu a pantalla completa.
També ho podeu escoltar, si no voleu fatigar la vista.
Carme Renedo, l’ànima de l’assumpte, posà un interés especial en què el conte es llegira en accent valencià, convençuda que cal normalitzar la diversitat fonètica. Buscàrem algú que ho poguera fer bé, allà a Girona, on s’havien de gravar les veus, i al final trobàrem un xicot que no en sap massa, de llegir davant d’un micro, però que tenia el perfil fonètic adient. Us demanem excuses per les imperfeccions”.

Però si això no és prou, una petita recomanació a través de l’Espai Internet del Telenotícies de Televisió de Catalunya: LibraryThing. Aquesta és una forma 2.0 de compartir la nostra llibreria, els nostres llibres i les nostres lectures. Investigarem i aviat les farem visibles per seguir fent d’aquest Sant Jordi la festa multifòrmica-multiorgàsmica, de passeig, de roses, de llibres, de lectures i bones companyies, de persones, que regalen petons i abraçades,  i recomanacions. Bon Sant Jordi!

PD: Diaridbarcelona 23 bloggers barcelonins ens recomanen els seus llibres per #santjordi. Els vols conèixer? http://tinyurl.com/d6t973

~ by assajos on 23 abril 2009. Tagged: , , , , , , , , , ,

2 Responses to “Sant Jordi, multifòrmic-multiorgàsmic”

  1. Bones recomanacions les de tots plegats. Em sumo a la recomanació de “La alquimia de las multitudes” en el meu blog.
    I el de Baumann que recomana la Trina també és imprescindible.

    Gràcies!

  2. Un munt de recomanacions interessants que estudiaré amb detall, encara que sempre en tinc més opcions que temps per dedicar-li’s,jeje.

Leave a Reply




 
Aneu a la barra d'eines