header image
 

És sexista aquesta foto?

Aquesta és una de les preguntes que més debat ha generat amb la visita del president francés Nicolás Sarkozy i la seva dona, Carla Bruni. La instantània, que recull el pas i les figures mimètiques de Bruni i la princesa d’Astúries, Letizia Ortiz, genera polèmica entre els qui la consideren una imatge sexista i els que no. En el món del políticament correcte, cada cert temps es produeixen debats sobre vídeos, imatges i iconografia.

Quan no són les caricatures de Mahoma, són suposades fotografies filopedòfiles d’una botiga de roba i quan no, un vídeo contra la violència domèstica protagonitzat per Keira Knightley

Tenim la pell fina, massa fina i acabem patint quan ens posem en jardins d’esbarzers. Què voleu que us digui? Aquest duet Letizia-Carla em crida l’atenció pel seu color blaugrana (ho sento, defecte professional)  i per la seva elecció a la portada de diaris de gran difusió no tant pel possible sexisme.

~ by assajos on 30 abril 2009. Tagged: , , , , , ,

8 Responses to “És sexista aquesta foto?”

  1. Sinserament,la foto en si no crec que sigui sexista,el que trobo de mal gust o ridicul es el protocol que els hi fan seguir..uii d’aixo en podriem estar parlant hores i hores!!!
    Bon apunt amb els colors dels vestits!!!!!;P

  2. és sexista perquè les dues estan bones i tenen un clau gloriós 🙂

    Si fossin lletges i gordes ni se’ns hauria passat pel cap dir que és sexista ja que no l’haurien publicat 😀

    (ai, que he fet servir llenguatge políticament incorrecte! jijiji)

  3. A mi me gusta esta fotografia, no creo que la finalidad fuera comparar los culos, seguramente querian comparar toda la figura y resaltar lo mucho que de espalda se parecen, y lo elegantes que son las dos.

    Somos las personas las que segun con que mirada hacemos las cosas sexistas.

  4. Sí és sexista. Sense dubte. A ningú se li hagués passat pel cap publicar una foto similar de dos homes, tot i que és difícil trobar una imatge semblant en homes. La societat no els posa mai en aquestes situacions, ni se’ls miren tant….
    Era sexista parlar del vestit de la Merkel? Pues esto es lo mismo.

  5. Estic d’acord amb l’opinió de l’autor de la foto, Philippe Desmazes, que treballa per l’Agence France Presse (AFP) “no és sexista, s’adapta a la demanda de la gent. És trist, però no interessen els nens africans que moren de fam, però si el cul de les princeses”. El sexisme està en els ulls que el miren.

  6. No la trobo sexista. La trobo totalment inutil, no veig que aporti res, fora de valorar si els vestits, les cames, els culs, etc. No crec que justifiqui una portada ni un lloc preferent, ni aquest apunt….
    Francesc, si perque algú “s’adapta a la demanda de la gent” es vol justificar una cosa, tot és pot justificar, com per exemple la venda d’armes, de drogues, la prostitució, la pederastia, etc. Aquesta justificació no és…direm correcta, per ser molt, molt suaus i polits.

  7. Adaptar-se a la demanda de la gent no justifica, ni legitima, ni exculpa o excusa la venda d’armes, de drogues, la prostitució, la pederastia, etc. Solament explica, dissortadament, la seva existència multisecular.

    Explica, entre altres coses, la premsa del cor o rosa, que es fica en la vida privada i amorosa de personatges famosos: famílies reials, estrelles del cinema o de la música, polítics, etc. o que es paguin milions de dòlars o d’euros per unes determinades fotos.

    També explica que la premsa generalista publiqui aquesta mena de fotos o dediqui unes pàgines als “famosos” i a les notes de societat. Tot plegat és sexista?

  8. Bruni + Leticia = BRUTICIA

Leave a Reply




 
Aneu a la barra d'eines