header image
 

Zombies, milions de zombies

“Ningú s’alarma per les quasi 500.000 morts anuals per grip comuna en el món”

Aquesta és una frase de Luis Miguel Ariza, un biòleg i periodista, que intenta contrarrestar l’alarmisme de les darreres setmanes amb els focus de la grip nova. I és que porto uns dies recordant imatges d’algunes pel·lícules de sèrie B. Zombies, centenars de zombies, milers de zombies… milions…. Pandèmia i apocalipsi, finalment. Aquesta és la sensació que em queda després d’haver fet un seguiment de les informacions que han sorgit en els darrers temps.

Els mitjans de comunicació tenen una responsabilitat social que no poden saltar-se. Als periodistes ens cal ser una mica més responsables. La mascaretamania ha inundat la meitat (i més) de les portades dels mitjans de comunicació del món. Ébola, Àntrax, grip aviar,… són alguns dels elements més citats que ja van encendre les llums vermelles i que van causar més alarmisme de realitat. Algú està pensant una mica amb les milions de persones que moren cada any per tabaquisme, accidents laborals, SIDA càncer, etc.? La grip nova, els focs artificials per distreure’ns de la crisi?

~ by assajos on 6 maig 2009. Tagged: , , ,

2 Responses to “Zombies, milions de zombies”

  1. La qüestió és tenir sempre distret el personal i desviar l’atenció de l’opinió pública dels greus problemes immediats que realment l’afecten. Ahir era la grip aviar, avui és la grip porcina o nova i demà serà la grip ovina o novíssima.

    Ara que tant cridar que vé la grip, que vé la grip, quan aquesta arribi de debò tots caurem com mosques i no ens ho creurem.

  2. suposo que si sabessin el significat de les paraules no les utilitzarien, perquè siguem sincers… quants mitjans de comunicació saben el significat de “pandèmia”? 😉

Leave a Reply




 
Aneu a la barra d'eines