header image
 

Posar la Grip A en el seu lloc

Contaminació mortal a Barcelona. Un estudi apunta que l’alt nivell de partícules tòxiques a l’aire de la ciutat de Barcelona causa 3.500 morts a l’any. Davant la psicosi a la Grip A, ens hauríem de plantejar moltes coses. D’entrada, intentar no ser alarmistes davant problemes ‘més reals’.

[+] “Contaminación mortal en BCN”

Ara, sempre hi ha temps per aconseguir publicitat gratuïta gràcies a la pandèmia… “Mascarillas contra la gripe A en el rodaje de película dirigida por Paco Cabezas”

~ by assajos on 2 agost 2009. Tagged: , , , , , ,

6 Responses to “Posar la Grip A en el seu lloc”

  1. La verdadera pandèmia en aquest planeta és la misèria i la gana…prous tonteries amb la grip A! això si, és una manera efectiva de distreure la gent dels problemes quotidians… 🙁

  2. M’he estat llegit l’estudi original i enlloc s’afirma aquesta xifra, sinó que són estimacions sobre el nombre de morts deguts a la presència de PM10 a l’aire. Diu que si es es reduís la presència d’aquestes partícules, la causa de mort “pol.lució” registraria menys gent, tot i que la gent es moriria igual clar. Però enquadrada en una altra causa (asma, per exemple).

    El que no diuen enlloc és que el PM10 és originat, en part, per les ones del mar al trencar amb la terra. I això vol dir que encara que no hi hagués cap cotxe ni cap punt de contaminació seguiriem tenint un aire “contaminat” si ho comparem amb terra endins i basats, única i exclusivament, amb el PM10.

    I lo de la grip A és tan escandalós que fa tremolar. I que cap diari s’atreveixi a dir que tot plegat és una operació de màrketing demostra que el Quart Poder, com se li va anomenar a la premsa, ha desaparegut completament per convertir-se en un palmeru més del poder, exactament igual a com ha acabat la Justícia.

  3. No serà que la principal pandemia és l’ignorancia?
    Com bé diu na gracienka la fam mata molt més, i, per dir alguna cosa, la tuberculosi a casa nostra torna a campar, per miseria, naturalment.
    Greips, que estàs a casa d’un periodista :D!!!!

  4. Greips, per Nadal et regalaré unes obres completes de Ryszard Kapuściński perquè la teva croada contra el món del periodisme és d’antologia. 😛

  5. Aquesta contaminació no la fan ni les ones ni els surfistes ni els Beach Boys…
    http://www.transversalweb.cat/index.php/content/view/487/28/

    De totes maneres, al post, vull fer referència a la necessitat de dimensionar la Grip A a la perspectiva d’un ranking de les malalties que causen més morts a l’any. No sé si és una operació de marketing o què. Crec que simplement és ignorància i manca de notícies. El “Poder” té molts palmerus i no porten boli ni escriuen. Tot està podrit? Està a les nostres mans solucionar les coses. No s’hi val simplement rajar, criticar i dir que tot és una merda. Bé, és la meva modesta opinió.

  6. si, lo meu no és amor sinó obsessió 😀

    Mira’t la wikipedia: “Some particulates occur naturally, originating from volcanoes, dust storms, forest and grassland fires, living vegetation, and sea spray.(…)Averaged over the globe, anthropogenic aerosols—those made by human activities—currently account for about 10 percent of the total amount of aerosols in our atmosphere. Increased levels of fine particles in the air are linked to health hazards such as heart disease, altered lung function and lung cancer.” (http://en.wikipedia.org/wiki/Particulate)

Leave a Reply




 
Aneu a la barra d'eines