header image
 

Sant Cugat: tot parlant de periodisme, Barça i noves tecnologies

Són els temps de la velocitat, del ‘real time’, de les converses en 140 caràcters i tot i així també són els temps dels sopars, de les desvirtualitzacions i de les trobades entre professionals o, simplement, entre persones amb un alt índex de curiositat. Aquesta és la premisa bàsica per crèixer i és la característica que em trobo en els darrers temps en aquelles persones amb qui comparteixo escenari o taula.

El passat divendres 28 de maig vaig ser el convidat de les tertúlies que Miquel Quintana organitza mensualment a Sant Cugat i que aquest cop va reunir més d’una dotzena de persones relacionades amb el món de la comunicació, política, l’empresa, les noves tecnologies i la societat civil en general.

És tot un repte parlar en públic, resultar convincent i dir coses interessants. No sé si vaig complir les tres condicions però vaig tenir la suficient confiança a Can Ametller com per dir les coses clares sobre els nodes que darrerament em persegueixen en processó: periodisme, xarxes socials i futbol. En veritat són eixos complementaris d’una professió, la periodística que canvia a passos de gegant, entre la necessitat d’entendre el món en què vivim i les noves formes de relació social. Quin és el paper dels periodistes i s’ha d’entendre la nova professió.

Massa preguntes entre plat i plat però un bon motiu per reunir-nos a una ciutat com Sant Cugat que té com a denominadors catalanisme, innovació i noves tecnologies. Del periodisme, cal destacar la importància de les xarxes socials, de tot allò que tingui que veure amb la mobilitat i les bones pràctiques. Cal dir, que per molt que parlem d’innovació i futur, el periodisme ha de tenir de base els mateixos condiments que sempre: honestedat, treball, contrastació i qualitat, en línies generals.

Del Barça, cal destacar la importància de les eleccions per escollir el nou president i tot allò que representa la campanya electoral a les portes de les pròximes eleccions al Parlament de Catalunya. És el laboratori blaugrana, segons vam poder constatar els assistents, més simpatitzants que socis, tot s’ha de dir. Els partits polítics, també ho vam constatar, estan prenent moltes notes aquests dies sobre les estratègies a seguir.

Gràcies a tots: @miquelquintana @mariaredondo @davidllonch @quadricula @piolindo @martuchi @quimloras @Jaume_Gironella @CristinaTrias @jordipapiol @davidguillen

Recordeu que aquest divendres 11 de juny, el president del Parlament de Catalunya, Ernest Benach, serà el pròxim convidat. Toca apuntar-se!

~ by assajos on 8 juny 2010. Tagged: , , , ,

One Response to “Sant Cugat: tot parlant de periodisme, Barça i noves tecnologies”

  1. […] com no podia ser menys, en Miquel ha fet un escrit en el seu bloc comentant-ho tot. Aquí us deixo l’enllaç perquè el pugueu llegir i també el deixo copiat […]

Leave a Reply




 
Aneu a la barra d'eines