header image
 

El Mundial 2.0, l’explosió dels mitjans socials esportius

Aquest és el primer Mundial en què els comentaris del president de la FIFA,  Joseph Blatter,  i els de la muller de Kaká,  Carol Celico, així com els de molts jugadors estan al mateix nivell, gràcies a les xarxes social. És obvi que aquest serà el primer Mundial 2.0 de la historia. Més enllà del treball en ‘social media’ dels principals mitjans de comunicació del món, les expectatives creades a Twitter, la principal xarxa social de microblogging, són molt altes, tenint en compte que s’ha habilitat un especial pels comentaris referenciats com a #worldcup i els diferents equips, que es poden llegir gràcies als ‘hashtags’ preparats per a l’ocasió.

Aquest dissabte he començat la meva col·laboració d’estiu al programa ‘Vist i no Vist’Catalunya Ràdio i vaig explicar precisament tot allò que està succeint a la xarxa a través del Mundial de Sudáfrica 2010. És la revolució social, en que els aficionats, els periodistes, els jugadores i altres implicats poden interactuar. El canvi és imparable i ja poden venir entrenadors com Marcelo Bielsa o Vicente del Bosque, prohibint als seus jugadors que utilitzin Internet, que hi haurà milers d’aficionats que comentaran els seus partits.

La FIFA no trigarà en limitar l’ús de les xarxes en els pròxims esdeveniments esportius però de la mateixa manera que ja succeix amb l’NBA, l’NFL o l’Open dels Estats Units, els esportistes no van a enfonsar-se davant les pressiones oficials gràcies sobretot a l’esperit mòbil que està impregnant a poc a poc l’ús social.

Sabeu com seguuir el Mundial a través de l’iPhone? Via dispositius com el d’Apple, els Android o qualsevol similar com els Black Berry, el Mundial 2010 és el de l’explosió mediàtica. M’encanta tot allò que estan provant mitjans de comunicació com The New York Times, The Guardian o (part implicada) Mundo Deportivo, oferint als usuaris en les seves portades els tweets de cada selecció. Qui ha dit moda? Qui diu xerrameca inútil? Realidad, canvi de paradigme comunicatiu i pluralitat de continguts.

Hi ha moltes més formes de seguir Sudáfrica-2010 i Internet  està desenvolupant gràcies als seus usuaris moltes formes d’implementar el ‘real time’ sobre la gespa, a les graderies i davant dels monitors de televisió. La pilota està en joc i nosaltres la movem amb els nostres mòbils!

~ by assajos on 21 juny 2010. Tagged: , , , , , , ,

Leave a Reply




 
Aneu a la barra d'eines