header image
 

Premis Blocs, per molts anys

Les votacions dels Premis Blocs ja han començat i aquesta fase de la tercera edició d’aquesta convocatòria organitzada per l’Associació STIC.CAT ha provocat algunes especulacions sobre el sistema de votació. “Frau”, anunciava Miquel Quintana en el seu bloc. Certament el sistema de votació pot ser millorable. La participació i les diverses formes per actuar sobre els processos de participació no només és millorable en el cas dels Premis Blocs sinó en la majoria dels mitjans de comunicació del món. El trollisme i les males pràctiques a la xarxa ens descobreixen un medi encara verge sobretot si la mala voluntat s’extén.

Dit això, tant de bo els únics problemes dels Premis Blocs fossin aquests, tenint en compte la dificultat que sorgeix d’organitzar aquest tipus d’esdeveniments. No és cosa fàcil. Ens calen més experiències com aquestes. Més blogosferes, més esdeveniments que ens situïn no només com a país, sinó com a territori lingüístic digital.

Per tant, no estic segur que denunciar un pressumpte “frau” sigui la millor forma de revitalitzar l’espai comunicatiu català. No deixem que el nostre ‘egosurfing’ ens doni arguments per matar les bones iniciatives dels emprenedors catalans.

~ by assajos on 22 juny 2010.

2 Responses to “Premis Blocs, per molts anys”

  1. Bon dia, he llegit el teu escrit i el contingut no té res a veure amb el que succeeix. No hi ha fantasmes que ataquin als catalans ni als catalanistes. No hi ha res de “egosurfing” com dius, que per cert no sé que és. No cal buscar malediccions que ens puguin arribar de cap conspiració anti catalanista.
    Sé que en mols diaris es cometen fraus per part dels usuaris. Que deixen comentaris fins i tot insultants i són acceptats. Però això no treu que en aquest cas és busquin mitjans per poder-ho fer millor. Veig que estàs en la llista dels que llegiu i no enteneu. En cap punt del meu escrit parlo sobre els organitzadors ni que cometin frau. Tant sols dic que la porta oberta permet que els pusil·lànimes de la xarxa vegin en aquesta forma d’actuar un sistema per alimentar el seu pobre ego.
    No cal fer més blogosferes, ni més trobades de blocaires per decidir cap a on volem anar. Jo ho tinc clar i molt. El que cal és que hi hagi qui, amb coneixements es posi a disposició de l’organització per poder fer un sistema més net i clar. Amb el d’ara, els vots massius faran sorgir blocs sense cap mena d’importància i quedaran amagats els de vàlua. I per tant, el jurat ni tant sols els veurà. Has estat alguna vegada en un premi de pintura?. Els membres del jurat es miren una rere una totes les obres exposades. Fer-ho d’una forma diferent semblaria les votacions dels programes escombraries com el Gran Hermano o la Operación Triunfo, on poden votar els teleespectadors amb criteris que fan riure i plorar.
    Sóc conscient que els organitzadors ho volen fer bé. Però algú els ha de donar la ma. Si tu en saps, els hi dius i els hi dones solucions. Jo no puc perquè no en sé.
    Voler remenar el catalanisme amb aquest tema és, al meu parer, una certa miopia nacionalista equívoca.

  2. les critiques constructives sempre son bones per millorar aquests tiupus d’esdeveniments, tot i ser la tercera edició, sempre serà millor que la primera, i de segur, que la quarta tots aquest problemilles d’actualitzacions de post i tipus de votacions haurà millorat! l’important a la fi hi al cap, no es guanyar, sino estar allà i participar, donar-te a coneixer també i si guanyes doncs tot això que tens!!;P per cert, t’he votat (un parell de vegades!!jiji)

Leave a Reply




 
Aneu a la barra d'eines