Batakada RadioActiva


L’Origen del ball de bastons: el nudisme!
maig 31, 2005, 12:18 pm
Filed under: Oriol's World

El ball de bastons te un origen incert, però el precedent més clar el trobem en les danses pírriques de l’antiga Grècia. Era el ball militar per excel·lència i es practicava a tota Grècia però principalment a Esparta i menys a Atenes.

A Esparta aquesta dansa era considerada com un element essencial per a l’educació general i la preparació militar. L’ensenyament començava als 5 anys d’edat i consistia en exercicis d’agilitat i simulacres de gestos de combat. Tots els moviments estaven encadenats al so d’una flauta doble i en les grans festes de la ciutat eren ballades per homes nus!

A Atenes a les festes que anualment es celebraven en honor de la deessa Atenea, patrona de la ciutat, tenia lloc un concurs de dansa pírrica on competien diverses colles. Guanyar-lo era un gran honor i la que ho aconseguia perpetuava el fet amb un monument Un monument on sortien els vuit balladors sempre nus i el patrocinador de la colla.

Reculem dos mil·lennis en el temps i recuperem l’essència del ball de bastons! Ballem nus! El public ho agraïrà!




1 Comment so far
Leave a comment

Això de fer ball de bastons nus… jo recolzo totalment aquesta idea sempre i quan sigueu tots tius y esteu bons.. X)_ segur que així molta gent s’aficionaría al ball de bastons.. xDDDDDD sobre tot els vells verds.. xDDDDD

   Akari - Lucía - Luz - Pruna xDDD 06.01.05 @ 8:47 pm



Leave a comment
Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>




Aneu a la barra d'eines