No em barrufa

No em barrufa la decisió d’Ibèria. Evidentment és una companyia privada, però ja sabem que sempre hi ha coses polítiques en tot això. No m’agrada pensar que la decisió estratègica d’Ibèria és destinar Barcelona pel turisme (vols de baix cost) i deixar els vols comercials i empresarials per a Madrid. Quina seu pot triar una empresa per instal·lar-se des del punt de vista logístic? Aquest és el preu de la privatització. Mentre en Portabella recorre mig món obrint nous vols directes (Península aràbiga, Beijing), una empresa espanyola pretén deixar de fer viatges a Europa.

No em barrufa el discurs cofoi d’en Zapatero, expressions com l’Espanya real (que ha substituït al d’Espanya plural) em fa pensar que a Espanya duen tenir un problema quan necessita tants i diferents adjectius per a definir-se.

No em barrufa el titular d’e-noticies que diu que CiU ha guanyat a Esquerra en les votacions d’Òmnium Cultural. Primer perquè el resultat no ho reflexa així, quan CiU només demana una opció i Esquerra s’inclina per totes les formes de rebuig. Però crec que no fan cap favor a l’entitat. Sóc soci i vaig anar a votar. Crec que ha fet el que havia de fer, no mullar-se davant la divisió clara de la seva gent i conservar un equilibri. Al menys han fet un procés participatiu. Això no vol dir que no continuï sent crític amb el fet que no donessin suport a la manifestació del 18 de febrer. Però ara entenc que no tenien cap més opció. Ara que, segons la Unió Europea, l’Estatut no seria aprovat, no?

No em barrufa la traducció pluja d’idees per a brainstorming (en espanyol tempestad), crec que quedaria molt millor correfoc d’idees. Què en penseu?



8 Responses to “No em barrufa”

  1.   papa oso Says:

    Lo de Iberia es natural y logico.
    Todo esto es evitaria si se prohibieran las privatizaciones.
    Viva la nacionalizacion y mierda para las privatizaciones!!
    Asco de sociedad en la que vivimos, coño!!

  2.   greips Says:

    suposo que iberia deu haver invertit molt en la nova terminal de barajas i per aixo ha de reduir despeses…
    llastima q els nostres politics siguin tan cagats, pq d’igual manera que hi ha una tele “catalana” tambe hi podria haver una companyia aèrea catalana i aquests problemes ja no els tindriem.

    enfi, all i aigua tu.

  3.   carlemany Says:

    Si greips de companyies de capital catala, ja hi han com per exemple Vueling, i potser tambe no se si es funcional o no Air Catalonia, pero el problema al final es el de sempre, nosaltres no cotrolem res, i AENA depen de Madrid, i es la que dona, treu i posa les lieas que ells volen, si nosaltres tinguessim el control, a Iberia se li diu que NO i prou. En fi es una mostra mes del que ens espera els propers anys tal com es presenta tot.

  4.   Jack l'esbudellador Says:

    La marxa d’IBERIA ha d’esser un dels molts passos que hem de donar cap a l’independéncia.
    Si no tenim companyies propies, que vinguin les que creguin que pot ser rentable. Serán benvingudes.
    En la mesura del possible no penso agafar mai cap vol d’IBERIA o de les seues filials.
    Que es fotin els seus “pajarrocos” on els hi capiguen.

  5.   papa oso Says:

    Ah!.. tota la rao. Mil cops mes adient “correfoc d’idees” que pluja de idees.

  6.   Àlex Says:

    Ei, companys, gràcies pels comentaris, estic d’acord amb diverses coses de les que dieu. Com sempre hem fet a Catalunya, quan l’Estat no està de part teva, hem enfortit la societat civil, les caixes, les mútues i el Barça com a pseudoselecció nacional (perdoneu-me els pericos, els de l’Europa i els del Nàstic!!).
    Donc això, ara ens tocarà que vinguin les companyies serioses o crear-ne nosaltres. Portem 300 anys fent així les coses.

  7.   Jack l'esbudellador Says:

    Per que no traduim “brainstorming” literalment?
    No cal inventar res. “Tempesta de cervells”.

  8.   Àlex Says:

    Sempre he pensat que la filosofia d’un correfoc d’idees s’adiu amb com s’encén, primer a poc a poc i després ja és l’hòstia, i ja no ho comparo amb un salt de plens de Patum, perquè és a partir de moltes idees inicials refusades s’assoleix una de molt bona que pot generar una catarsi en cascada.

Deixa un comentari

Aneu a la barra d'eines