Digue’m el teu lema i et diré de què tens por

Família, estem en campanya! Sí, bé, en campanya oficialment, fins ara havia estat com aquells jugadors que corren per la banda abans del partit. Ara ja va de debò.

He rebut l’Estatut a casa, ole, ole, ole! Ja m’he emprenyat altra vegada en llegir el preàmbul. Seria com dir: “El comité de científics de Cambridge, recollint el sentiment i la voluntat de la ciutadania acadèmica, ha definit a temperatura ambient, l’aigua com a substància líquida, d’una manera àmpliament majoritària. La IUPAC reconeix l’aigua dins de les substàncies líquides” Per què no diem que l’aigua és líquida, doncs?

Avui repassarem els lemes i els anuncis de la campanya del referèndum de l’Estatut

Esquerra Republicana de Catalunya

“Ara toca NO”

M’ha semblat un bon joc de paraules amb la famosa frase d’en Pujol, l’ara no toca. Evidentment, què us diré? M’agrada, m’agrada també l’anunci, perquè el veig real, com una de les converses que hi haurà en les famílies sobre l’Estatut, on la gent jove i desacomplexada tibarà cap al NO i alguna gent gran dubtarà. La frase final “Ho faig per tu” (amb reminiscències de Sau) és demolidora.

PSC

“Sí, Guanya Catalunya, NO Guanya el PP”

Uff, demagògica, injusta i … espanyola. No sé com s’ho prendran aquella gent de base del PSC que es declaren catalanistes, que la campanya de l’Estatut de Catalunya es faci en clau espanyola em sembla trist. Què en pensaran els hereus d’en Pallach, Raventós, etc.? Oh, sí, és clar, aquells hereus ara són d’Esquerra. Em preocupa el futur del PSC, no sé si en té. Dir a Catalunya que el NO és del PP em sembla profundament esbiaixat i categòricament demagògic.

Potser el més indicat i sincer seria dir: Sí, Guanya Zapatero, Sí, perd Catalunya. Tant és demanar que fessin una campanya explicant l’Estatut? O és que és millor no explicar gaire?

I l’anunci? Reconec que estèticament està ben fet, però incorpora elements del tipus d’anunci Pepsi-Coca Cola, en el sentit que parlen, per primera vegada (? No ho recordo) de la competència. A la legislació de l’Estat no es poden fer anuncis, pel que tinc entès, parlant dels altres, competència deslleial, en diuen. Hi ha por.

És molt trist dir que Esquerra es comporta de manera infantil. Vols 3 chupa-chups, te’n donen 1 (ei, estan reconeixent que això és 1/3 del que demanàvem!! No havíem quedat diferent?) i que Esquerra diu que no, quan diem, ei, que volem els 3. Aquella dona que diu que si no, estarem 20 anys sense, haurien de dir, perquè així ho voldrà el nostre partit a Madrid, no? és una amenaça encoberta? però és clar, si ho pinten com una enquesta, deu ser que la gent ha dit lliurement el que volia, no?

CiU 1979 o futur?

Reconec que és un lema hàbil per ells, però a la vegada, i això em sembla bàsic, és un lema a la defensiva. M’explico. No defensen l’Estatut, defensen el que ells creuen que passaria si no hi hagués l’Estatut. Igual que el PSC, arguments polítics i no de l’Estatut. Et posen entre l’espasa i la paret, entre la dignitat i la rendició.

Per mi és una assumpció total que l’Estatut és dolent. És com dir “ja ho sé que és dolent, però què voleu? No podíem fer res més, en Mas ho havia de fer. Ens hi jugàvem massa. Però no patiu, que en 25 anyets demanarem alguna coseta més, ja sabeu com som”.

Si mai es fa un referèndum d’autodeterminació, què diran: 1714 i 1939 o 1984 (majoria absoluta de CiU)?

No he vist l’anunci, però és curiós que en Mas ja parli de promeses electorals com els impostos. I també em sembla curiós que en Trias i la Magda Oranich visitin comerços i mercats per explicar el sí (ei, un moment, no estaran fent pas campanya per les municipals? No, dec estar equivocat).

IC-V Sí a l’Estatut

Certament és l’únic lema que parla del document en qüestió, però tampoc és que hi hagin pensat massa (no hi ha hagut correfoc d’idees al comitè de campanya?). Res a dir. Faran una campanya parlant d’allò que els agrada i diuen que han fet ells: els drets i deures i la memòria històrica

PP Pensa en Catalunya: Digues NO

Buff, qui els ha vist i qui els veu. És un bon lema, tot i que em penso que no és adequat. Per ells seria més adequat dir: Pensa en la Nostra Idea d’Espanya (una, gran i homogènia). Digues NO. Continuo pensant com sempre, aquest estatut els està bé (de fet van donar ells i els seus mitjans el ribot a en Guerra), però continuen per inèrcia. Aquest partit ja ho fa. Abans de reconèixer errors, cercaran les línies genealògiques dels rebesavis dels militants islàmics a veure si tenen un cognom basc. Abans de reconèixer l’error de les Açores, diran que Iraq pretenia reconquerir Ceuta i Melilla.



7 Responses to “Digue’m el teu lema i et diré de què tens por”

  1.   carlemany Says:

    Primer de tot a mi no em preucupa gens el futur del PSC, els Raventos, els Pallach i tants catalanistes com en Maragall els acabaran pelant, es evident que el que vota PSC-PSOE vota mes PSOE que PSC aixo es comença a evidenciar generacionalment i la campanya, de pena, no expliquen res, no diuen en que avancem, fan si us fixeu el to en caracter stalinista, SI Catalunya (com a regio de espanya) No el PP, penos molt penos les campanyes que comentes al respecte el exemple espanyol es el de zumos don simon, pero diuen la diferencia!!!! el percentatge de suc natural, en aquest cas ni aixo, deuen pensar que a els seus posibles electors, no els hi cal, rao de mes per dir NO.

    ICV, o no paga o llencen els calers ja portem dues campanyes dien la bajanada aquesta “d’esquerra, catalanista i ecologista Si a l’estatuet” es un lema de en Woody Allen, fora d’epoca, d’esquerra cada dia menys si mes no els seus mandataris:Mayol, Saura, Boada…. catalanista…..van aprobar el text l’endema del 21/01 sense llegir-lo nomes per sortir a la foto i ecologistes, mireu la seva tasca municipal a Parcs i Jardins, bruts, mal regats, amb una despesa d’aigua fora d’hores,………..penos!!

    Els de CyU despres del Mal Pacte ens expliquen un munt de bestieses, tele en blanc i negre, sis cents, telefons fixes, doncs perdoneu pero al 2004 deviem estar en aquesta situacio, donat que vosaltres no havieu fet res fins a les hores, el famos “ara no toca” de en Pujol a en Carod quan va demanar a l’any 97!!!!!!!!!! una reforma de l’Estatut, aixo y el mega pacte CyU+PP per e l’Ave a Catalunya encara no ha arribat i per dies te….. No parleu del que no heu fet que no teniu vergonya.

    I respecta a aquest partit minoritari, espanyolista declarat no com altres que han pactat amb ells com CyU, PSOE (llei de partits i tantes altres) i de dretes, en aixo si que tots s’asemblen prou, voti NO com ERC em recorda mes a una pelicula dels germans MARX. Per cert ERC no ha pactat amb ells mai, la resta si.Per que comparan els nostres NOS?

  2.   Gracienka Says:

    El lema del PSC pel “SI” és el mateix que dir que no ténen arguments propis i convinçents a favor, i han d’atacar al contrari…que trist. Aquest Estatut no el poden defendre ni els mateixos que l’han fet… 🙁

  3.   papa oso Says:

    puagh!… fastic em dona tot aixo del estatut.
    Puagh!… quin criteri te la ciutadania per poder decidir si es bo o dolent per catalaunya l’estatu?… cap ni un!.
    La gent anira a votar com si es tractes d’ovelles, votant si o no per afinitats i no per criteri personal.
    Quina enganyifa tot junt!

    Puagh!

  4.   Àlex Says:

    Buff, papa oso, t’estàs convertint en un autèntic barrufet rondinaire, ja ja. Jo també voldria que un dia fòssim com a Suïssa i la gent anés a votar amb una llista dels articles i votés per majoria els que més els agradés o els redactats de cada part, però és cert que la gent anirà a votar sense que molts hagin llegit el text sencer i només hauran sentit el que els líders polítics hagin manifestat. Tot i així, no em sembla una enganyifa. Una de les coses bones que ha tingut l’Estatut és que per primer cop la gent ha pensat en el repartiment de riqueses, el dèficit fiscal (tema tabú fa uns anys o només de radicals indepes) i la solidaritat mal entesa, si som una nació o no (i ha servit perquè col·lectivament s’accepti encara que el text no ho digui), el dret a morir dignament, la proximitat en la gestió via competències, el cost de l’estat del benestar, i hagi quedat palès que Espanya no dóna allò que no vol, que per això hi ha ribots i el Congrés. Alguns han dit que la gent està cansada de l’estatut, però el cert és que s’han parlat de moltes coses que calia parlar a nivell col·lectiu.

  5.   papa oso Says:

    és cert que la gent anirà a votar sense que molts hagin llegit el text sencer
    Tio, ni senser ni el 5% del contingut. La gent anira a votar sense haver obert l’estatut.

    Sobre la resta… imaginat que estic a favor de tot exepte de la regulacio de l’eutanasia. Que haig de fer?, votar que no?

    L’estatut, i el referendum tal i com esta montat es un “coladero”… i el pitjor es que es podria haver fer millor. El problema es que no es tenia ganes.. per que el resultat hagues estat força imprevisible.
    Ho sento Alex. Que es fotin el referendum al cul. Les coses o es fan ven fetes o no es fan. Si no es decideix punt per punt amb un mega-referendum per mi el proces es una presa de pel.

  6.   Jack l'esbudellador Says:

    Si hem de fer cas dels spots de campanya, i vistos tots encara hi ha gent que te dubtes del que s’ha de votar en aquest referèndum, es per llogar-hi cadires.
    L’únic que planteja un per que de tot plegat es el d’ERC. Com a minim han tingut la dignitat de donar una raó del seu posicionament. La resta fan basarda.
    Feu com fa l’avi de l’spot. Mireu els ulls dels vostres fills, nets i resta de familiars i digueu-los que votareu que SI. A veure si podeu aguantar la mirada als ulls.
    Feu la prova a veure si podeu aguantar sense desprendre una llagrima d’emoció.
    El NO, es per que les properes generacións no pasin les vegonyes i humiliacións que hem hagut de pasar com a poble.
    Ara es el moment d’alçar-nos i dir prou.
    Dignitat o genoflexió? Jo triu DIGNITAT.
    El meu país s’ho mereix.

  7.   Àlex Says:

    Papa Oso,
    la participació és un procés que cal fer a poc a poc. No podem de cop demanar coses a les quals no hem acostumat els ciutadans, no? evidentment jo diré NO per com han anat les coses (ja, ja, diria que en Jack també, però com que diu les coses tan subtilment!)

Deixa un comentari

Aneu a la barra d'eines