Xafogor!!

(s’inicia una línia editorial de relats curts, absurds, apolítics, per compensar els que ho són)

En Xelà té calor. Avui ha comprat un ventilador, no creia que li passés mai pel cap, creia que podria trempejar aquesta i mil calors més. Però no ha estat possible, ha provat de triar aquell aparell que consumís el mínim possible i que pogués ser portàtil per tal de poder-lo moure per casa. Creu que és una bona inversió, però procurarà fer-ne un ús moderat, només per quan calgui, igual que fa quan té fred i encén l’escalfador elèctric que l’acompanya allà on va, com si fos la seva closca de cargol.

Posa música, l’últim disc de Pastora. Li agrada, creu que reflecteix coses que li passen, sentiments de la gent de la seva edat i generació. Cada edat una música i, sobretot, unes lletres que diuen més del que diuen perquè sembla que la cançó l’escriguin pensant en tu, com la gent que pensa el mateix tot llegint l’horòscop. El mateix que ha fet amb les cançons dels Pets, ha crescut amb ells i les seves reflexions són també les pròpies. Cada cançó, un record. Com més cançons, més records. I aquella manera quasi obligada d’escoltar una cançó moltes vegades. El que deia Phil Collins a “A Groovy Kind of Love”, When I’m feeling blue… (quan estàs tou), el millor és la música. Si estàs animat, un bon “Hungry Heart” o un “Born to Run”, un “Bon dia” o un “Local Hero”. Si estàs tou, tens més cançons, diguem tot el repertori de Los Panchos, “Siempre me quedará” de Bebe, un “Ojalá” de Silvio, un “Las cuatro y diez” d’Aute, un “Podré tornar enrera” de Sopa, un “Vespre” dels Pets, el "Contigo" del Sabina, etc. Moltes més cançons de referència. Curiós. Potser la música expressa millor la tristesa o s’exterioritza millor. En Xelà no hi entén, però, de música.

Encén l’ordinador sense pensar que ho està fent. El pilot automàtic actua com sempre, com quan camina sense pensar en el camí dels catalans i ja hi és. El senyor Gates fa el sorollet de costum, tot arrenca, tot sorgeix, el paradís de la comunicació. El senyor ADSL et demana la contrasenya de sempre que absurdament continua recordant. De vegades, en Xelà pensa que la gent té molts més mitjans al seu abast. Però, té més coses a dir? Té més ganes de comunicar? Teràpies de soledat, que no de solitud. O era a la inversa? El ventilador dóna voltes. Sí, raona en Xelà, la culpa la té un tal Maurici, que parlava de ventiladors casolans i en Xelà ho va veure molt difícil de fer. Cinc metres de mànega? buff, massa complex. Deuria influir-lo sense pretendre-ho. Igual que ha fet en jiborram, que li va donar la pensada de fer petits relats sense més ambició que la de passar una estoneta escrivint. I si algú ho llegeix, doncs bé. Com també el deu haver influït en Cani amb la seva dolça manera d’expressar les coses en tercera persona.

Fum blanc de negre. No prou per no veure la pantalla. Com eren els estius d’estudiant? Lliures d’obligacions, sens dubte. En Xelà recorda que l’estiu començava amb el Tour, acabats els exàmens, podia passar-se un dia davant del televisor. Les grans etapes començaven a les 12. Podies seguir-la tota. I no pensa en l’Indurain, pensa en qui li va fer apreciar el ciclisme: en Perico Delgado, en This entry was posted on juliol 26, 2006 at 1:04 am and is filed under Reflexions sobre les petites coses. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.



34 Responses to “Xafogor!!”

  1.   cani Says:

    Un altre lletraferit. Ara ja som un munt que fem les nostres literatures de banda baixa. Molt interessant. Un dia penjaré un dels meus contes. Jo també soc un altre lletraferit. I s’acosta el temps de les vacances, un temps ideal per escriure una mica. Histories sense cap ni peus, però que son trosos de nosaltres mateixos. Benvingut al club.

  2.   Àlex Says:

    Totalment d’acord, Cani, no hi ha res com escriure una miqueta per fer passar la calor, quan en lloc de veure si la gota de suor et regalima per la banda dreta o l’esquerra, el que penses és quina paraula pot quedar bé.
    Jo també et vull llegir

  3.   Sònia Says:

    A mi també m’encantava Doctor en Alaska. A les dues de la matinada, allà com un pepe, aguantant. Però que bona era…

  4.   Maurici Says:

    Aquest Xelà és una mica kumba no? 😉 😉 😉

    je je A mi també m’agradaven els tours del Perico, lo de l’Indurain van ser cinc anys de pur avorriment i uns altres tants amb l’Amstrong. De totes formes no ens podem queixar, que aquest any hem tornat a tenir un tour semblant als “d’abans”. Sense favorits clars, amb estira-i-arronses a la muntanya i, al final, com sempre, decidit a la contrarellotge.
    A mi m’ha molat molt el d’aquest any!

    I de les sèries, potser sóc l’únic a qui Doctor en Alaska l’avorria sobiranament? 😉

    Ara venen les bones: “24” i “Perdidos” Ja se’m fa la boca aigua…

  5.   crazy Says:

    Xela, es normal que aquest matí al lloc del piló del C/Perla hi hagi un forat? Han robat el piló?

  6.   crazy Says:

    Xela, es normal que aquest matí al lloc del piló del C/Perla hi hagi un forat? Han robat el piló? 😉

  7.   Àlex Says:

    Ei, Crazy, tu deus voler parlar amb l’Àlex.
    Sí, ahir al vespre un cotxe es va endur la pilona per davant. Algú em va trucar i vaig fer les gestions que calien. Aquest matí miraven d’arreglar-ho, ja em passaré d’aquí una estona, potser et vinc a veure i tot!

  8.   Xelà Says:

    Maurici, completament d’acord amb tu (la part de kumbe no l’entenc, no sé, no sé a què et refereixes, ja ja), aquest any hem pogut gaudir-ne com feia anys que no ho fèiem. Bé, em deixava de dir en el test de personalitat que si algú no veia Doctor en Alaska, la premissa no era que fos mala persona, je je. Només gent equivocada, ;-). El meu problema actual és que no puc seguir les sèries amb continuïtat, tot i que ja m’està bé no tenir aquest petit esclavatge.
    Sònia, que bé, me n’alegro que no fos l’únic, després per Internet veus també tot un seguit de fans i clubs de la sèrie, com ara
    http://www.geocities.com/TelevisionCity/Set/8076/

  9.   Àlex Says:

    Vaja, ara m’he adonat que sembla que tingui dues personalitats (trucaré a la clínica de la Gracienka).
    El que volia era separar un post festiu d’un de més polític on se’m feia una pregunta de conseller i responia com a tal. Espero que ho entengueu tots.

  10.   Dolors Says:

    Xelà, estic escoltant ara mateix un lied de Schumann que he de cantar aquesta tarda en una audició (estic dels nervis) és de Frauenliebe und-Leben i es tracta del primer: Seit ich ihn gesehen i parla de créixer, de com l’amor et fa madurar….(pq. us estic fotent aquest rotllo? ah si! es que no tinc el bloc actiu…)

    Pq. en Dawson sempre entra per la finestra? i pq. mai tanquen la punyetera finestra.

    L’arròs, què? pq. ja he llegit no sé què d’uns ous… a veure si aclarim el menu:-)

  11.   Gracienka Says:

    Dolors!! parlant de coses que realment importen, parlem de la teva audició i de l’arròs.
    Punt 1 : Segur que ho faràs molt bé aquesta tarda a la teva audició, tranquila!! cantes per aqui el barri, se’t pot venir a veure?? 😀
    Punt 2: Jo ja he dit que tant aquest dijous com els dies 18 i 19 d’agost estic free qual pajarillu 😉 la resta xungu xungu…que aqui només movem el cotarro naltros dues!! ja deia jo que et trobava a faltar… no, si al final amb la tonteria, em sabrá greu i tot perdreu-us de vista uns dies…sóc una graciainòmana :-S ara ho veig clar…

  12.   Àlex Says:

    Apa, Dolors, el que no entén de música sóc jo, no pas tu, ja ho veig.
    Estic d’acord amb la Gracienka, només pot anar bé, això dels lieds no és el que era, bé, si sabés que és.
    Casualment, encenc el televisor i que em trobo? en Dawson, ja ha arribat l’estiu!!

  13.   Dolors Says:

    em rellegeixo força repelenteniñovicente, perdona, jo no sóc així són els nervis i el coi d’alemany que et fa quedar com una setciències:-P

    tanca la finestra!

    com diria en Manuel(per cert, un català universal) cambrer de l’Hotel Faulty:

    “jo no sé res, res de res”

    (un lied és una cançó)

  14.   Maurici Says:

    Ei Dolors, estàs per aquí?

    Endavant amb l’audició, segur que ho fas de conya. Sempre dius que estàs fatal i després les passes totes 😉

    Al granu, tu demà tens coses a fer? És que si ens falla la cuinera, mal assuntu.

  15.   Dolors Says:

    jo demà no tinc res, a part de plorar per haver fracassat estrepitosament…però i la Gracienka?

  16.   Gracienka Says:

    Loles mira el meu últim missatge aqui mimmitu, una mica més amunt!!…que porto repetint-me tants cops que ja semblo all-i-oli!! si és que, no em feu cas jijiji (es bromaaaaaaaa)

  17.   Àlex Says:

    Eh, en aquest bloc, volem optimisme i bon rollo, és el bloc de les utopies possibles.

    Recordo el que era el lied de les classes de música de primer de BUP, tot i que no sóc un entés. Crec que tots a Gràcianet tenim clar que t’anirà molt bé, i és més, demà faràs un bis si finalment es queda, 😉
    Tampoc ha quedat repel·lent, de fet t’estava picant perquè diguessis alguna cosa més del tema, curiositat inherent.

    Tema tripaella (és per això que hi ha tres paelles, una de marisc, una valenciana i una de verdures). Estic d’acord que el factor limitant de la reacció (com dirien els químics) és la presència de la gracienka, no?

    Ja direu!

    Sort amb l’audició, sempre ho he volgut dir, com quan feien Fama!

  18.   Dolors Says:

    Gràcies a tots!
    (porto un coloconazo de:
    -própolis, -caramels,-homeobox,-bucometasana,-llet calentona,- gelocatil,-etc. Com a mínim estaré divertida)

    m’apunto.

    estic a la parra Gracienka,perdona miamol, algú m’escriu un mail de com es qda o m’ho recorda? que he de fer?

  19.   Gracienka Says:

    Si, i a mi també plis, concreteu-me!! que ja no sé si he d’anar a aixecar pilons, fotografiar el kamasutra o cantar una paella!! 😀

  20.   Dolors Says:

    ets la + grande!

  21.   Àlex Says:

    Ja, ja,
    en maurici és el que deia que ho estava lligant tot, no?
    Maurici!!!

  22.   Maurici Says:

    A veure, jo tinc un plan A que he de concretar. El plan A és anar a fer la paella al Club (allà a Collserola, amb piscineta i aire fresc, aquí concretament). Com que ja tinc mitja família als blocs no crec que hi hagi problema, però he de consultar-ho.

    A part d’això potser hi ha problema de cotxes o potser no, per això us ho preguntava al meu bloc.
    Àlex o Carina, vosaltres en teniu?

    Aquesta tarda, més info

  23.   Sònia Says:

    @ Mauri Creo que OTCH te podría solucionar algún problemilla de coche, si lo invitas a la paella. Y además se conoce la casa como nadie. Porque si nos tenemos que fiar de ti para saber donde están los platos, el aceite, la sal… mal vamos 😉

    Encara que no tingui bloc, puc venir?

  24.   Gracienka Says:

    A vere, jo tinc cotxe, petitet, pero cotxe al fin i al cabu. A part de mi, n’hi cabeu tres més…però el que no tinc és banyador!! l’últim dia m’el vaig a deixar a Palamós, pensant que ja no el necessitaria, jurl!! i el banyador és important, sisi, important….wuenu segur que alguna de les noies familiars teves és una alma caritativa i m’en deixa un que tapi la meva incipient i rebel cel.lulitis :D!!!

  25.   Maurici Says:

    Joer, es que esto de estar en dos blocs a la vez…

    Iba a ir al del Chris… OTCH 🙂 para ver si a los de cantorner.org os apuntábais. Joer, yo es que me lío sólo!

    Vingaaaa!

  26.   gracienka Says:

    mauri, i per cert, jo fins les 15h tic al curro…

  27.   Sònia Says:

    Jo et puc deixar un biquini. Banyador no en tinc!

  28.   Gracienka Says:

    banyador… bé, em referia bikini 😉 gràcies Sònia!! però ja serà prou gros pel meu cul de foca àrtica ?? jajaja 🙂 en sèrio, el que dic, jo podria a partir de les 15h…

  29.   Maurici Says:

    I jo et puc deixar uns gallumbus 😉 Banyador tampoc en tinc 😉

    Si lo de l’hora no és problema. La Dolors encara plega més tard. Seria qüestió de pujar a la tarda i fer la paella per sopar. I després una mica de sobretaula i sangria!!! 😉

  30.   carlemany Says:

    Bones, estic flipat, despres del lletraferit de l’Alex i del lied de la Dolors, estic bocabadat, es a dir tanta cultura en aqust poc bits, m’alucina i despres diuen no se que de un club piscines i demes, Aviam i resumint anem a una piscina, on fan una bona paella i la Dolors canta un lied? si es aixo tinc cotxe i temps fet!! si es una altre cosa digueu el que i tambe dire SI, please.

  31.   cani Says:

    Els lletraferits dels gayumbos, l’hi deixarà una pella a la gracienka, per fer un escrit de la piscina tipus paella, que cantarà després amb la Dolors i amb el cotxe del carlemany, amb l’alex que portarà un pilò per després de les 15, ja que treballa y ha d’anar a palamós amb una clinica que diuen que fan un arròs molt caldòs, que fa calor i sues del dret i tens manies persecutories de Gràcia.
    ¿És això?

  32.   Àlex Says:

    Cani, veig que ho has entès perfectament, 🙂

  33.   Dolors Says:

    xent, m’han agafat, m’havieu d’haver vist per un foradet, fent catxondeo i fent sortir els colors al director x treure’m els nervis, i quan vaig cantar, gens ostentós, només dolç i fent deliciosa una música meravellosa.
    El proper any la nena canta al palau x tot lo gran i me’n vaig de gira!
    qui vulgui entradetes ja dirà.

  34.   Àlex Says:

    Ostres, molt bé!!! 🙂 🙂

    Sí, senyora, està molt bé això

    Ja planyo el pobre director si li vas fer sortir els colors, que sabem que ets molt capaç!!

    Home, doncs potser s’haurà de fer un comando blocaire-gracienc per anar a veure’t al Palau? O la gira inclou Gràcia?

    Jo aquest any he anat curt de lieds, així que l’any que ve se’m posarien molt bé

Deixa un comentari

Aneu a la barra d'eines