Escalfant motors de Festa Major II

Bé, ara sí, cada cop més a prop de la Festa Major de la Vila de Gràcia, finalment, després d’un any d’espera ja la tenim aquí.

A nivell social i polític, tant en Ricard com en Portabella han fet una crida a la Festa Major en clau participatiu i de respecte. I ens han convidat a anar al pregó, el primer acte formal de la Festa (o l’últim previ a l’inici, com vulgueu). I és que aquest any, potser més que mai, el personatge en qüestió s’ho mereix. Un gracienc estimat per tothom, un home amable i sempre amb un somriure constructiu, en Francesc Vilaplana. Que hi hagi molta gent al pregó (dia 14, a les 19:00, Plaça de la Vila). Per ell i per Gràcia.

Ahir al Districte vam poder veure un petit vídeo (17 minuts) que era el treball de recerca que va presentar en Joan Martorell de la Festa Major del 2005 centrat al seu carrer, Verdi (del mig, diguem). Molt interessant, sobretot pel fet que sigui un noi de batxillerat, pugen forts.

D’altra banda, he vist que Transversal incorpora mp3 àudio, molt interessant. He llegit que hi ha un comunicat conjunt de la societat civil per tal que es compleixin les normes de convivència. Doncs benvingut sigui.

I ara, us explicaré una d’aquelles coses que faig cada any. Agafes el programa i marques en vermell totes aquelles coses que a priori t’agradaria fer i veure. Com veureu, és una mescla sense criteri objectiu, només el meu. Després, com sempre, et serà impossible de complir. Preveus anar a un concert d’algú conegut i acabes estant en un carrer amb una orquestrilla de festa major escoltant versions o ballant amb el peu dret (el conegut moviment dels que no sabem ballar). I si a més a més ve gent de fora i et truquen acabes fent la visita de cortesia per enèssima vegada. Però, curiosament és dels moments divertits perquè és com fer-la de nou i fas la visita global (el per què dels noms dels carrers, batalletes gracienques, etc.). Us exposo, la meva selecció, ordenada per dies. Ja tinc clar que no podré anar a totes, tot sovint es solapen i tot, hi ha dies grossos com dijous.

Dilluns 14
19:00 Pregó. Plaça de la Vila.

Dimarts 15
10:30 Seguici d’autoritats
12:00 Cercavila
12:30 Ballet de Déu. Plaça de la Vila
13:30 Ball de gegants i nans, diables, bastons. P. De la Vila
19:00 Cercavila de cultura popular. Jardinets fins a la P. De la Vila
23:00 Orquestra Trafic. P. Raspall. És una d’aquestes orquestres que m’han acompanyat molts anys (Ciutadella, Gràcia, etc.). Són bons i fan versions de Dire Straits. Clar que potser han canviat, potser les orquestres són com franquícies i canvien, però no ho crec.

Dimecres 16
10:00 Pilar d’ofrena a Sant Roc
11:00 Homenatge a Sant Roc
12:00 Homenatge als carrers. P. De la Vila.
22:30 Aute. P. Rovira
23:30 The Healers: “La nit de van Morrison a Gràcia”. P. Rovira.

Dijous 17
18:00 Lliurament de premis. P. De la Vila.
22:00 Concert d’en Gerard Quintana i Francesc Bertran. Oratori Sant Felip Neri.
22:30 Concert: Aramateix i Discípulos de Otília. C. Bailèn. Els Discípulos fa anys que no els veig i el nou grup relleu de Brams fa bona pinta.
22:30 Concert: La Vella Dixieland. C. Joan Blanques (baix)
23:00 Orquestra Mitjanit. P. De la Vila.

Divendres 18
18:00 Trobada de Grallers de colles castelleres. Recorregut per carrers
19:30 Inauguració simbòlica de la Plaça Dones del 36.
22:00 Dijous Paella. P. Del Sol
23:00 Concert: Stompers (Celta). C. Joan Blanques (baix)

Dissabte 19
20:00 Baixada del Pilar caminant
20:00 Concert: Pau Riba. P. Rovira.
22:00 Pascal Comelade més Enric Casasses. Oratori Sant Felip Neri.
22:00 Sabor de Gràcia + Patriarcas de la Rumba. P. Del Sol.

Diumenge 20
12:00 Trobada Castellera. Castellers de la Vila, Minyons de Terrassa, Xiquets de Valls. P. De la Vila
20:00 tabalada infernal
22:00 Correfoc, de Trilla a P. De la Vila
23:30 Mr. Hurricane Band (blues). C. Bruniquer
24:00 Castell de focs. P. De la Vila

Aquestes són les previsions inicials, després ja veurem, com sempre saltarà pels aires la previsió. Ja us explicaré què puc complir. Per cert, consulteu el programa que em puc haver equivocat (també em passa sovint, resulta que una cosa que volia fer l'havien fet el dia anterior, em penso que li passa a tothom, entre el tercer i quart dia ja no saps quin dia estàs).

 



5 Responses to “Escalfant motors de Festa Major II”

  1.   20g32 Says:

    Ja se que no has parlat de la web de festa major … però… Ostia… es lleig que ho digui jo, que soc dissenyador web profesional..

    Però que collons han fet amb la web de festa major???
    El disseny es dolentot, blaus clars i estridents sobre blancs, scrolls completament roses sense saber que selecciones, el mapa de gracia esta TALLAT! de vallfogona cap aball no existeix res, el cercador d’actes no funciona la busqueda per dia, on diu clicka aqui per baixar el pdf no esta linkat… i aixo que m’ho he mirat poc…

    Per un any que no em queixo del cartell, pq més o menys m’agrada… no li saben treure suc…

    si voleu mirar-ho http://www.festamajordegracia.com

  2.   greips Says:

    Com es nota que qui ha fet la web de la festa major fins ara ja no la fa, eh? 🙂

  3.   20g32 Says:

    no es questio de que ja no la fem gracianet. pq vam ser nosaltres qui van decidir deixarla de fer… per questions de temps i tal.

    Però em fa una mica de vergonya ensenyar l’actual web a gent que no es de gracia i que li vaig fent promocio de les festes…

  4.   Jürgen Says:

    En altres anys la federació feia un carrer virtual. Ara ferralla virtual…

    Per qué han canviat el disseny sense actualitzar els continguts?

  5.   Jürgen Says:

    Últim dia abans del meu viatje cap a casa (Gràcia), i per primera vegada des de faig Festa Major, sense tenir el programa on-line i “marcar en vermell totes aquelles coses que a priori m’agradaria fer i veure”, com va descriure Àlex abans. Molt bé – així tinc res impossible de complir. Doncs, amb o sense programa, la festa serà la mateixa com sempre: tots els actes amb participació dels castellers, moltes birres amb els meus companys a la plaça de la Vila, i esporàdicament una sortida per veure els altres carrers i saludar a alguns coneguts.

    Tot i això, no puc parar de enfadar-me pel que ha passat amb la pàgina web de la federació, i pel aquest motiu em plau otorga-la el premi especial pel millor guarnit virtual: La portada de la nova web és molt maca i quan entres hi ha un sostre (BREUS 1 2 3 4 5), guarnit amb notícies caducades, i algunes peçes de guarnit penjada a la esquerra de la pàgina, fets amb material de la pàgina de l’any passat (reutilització de material!). Tot plegat, el guarnit dóna la primera impressió de que es trata de la pàgina web de la FESTA MAJOR DE GRÀCIA 2006 – i en realitat això és només una il.lusió.

    Però aquest és el sentit de cada guarnit.

Deixa un comentari

Aneu a la barra d'eines