En resposta a un estel blanc

Es fa difícil respondre a un post amarg, però crec que cal fer-ho. Des de la prudència i provant d’entendre i/o justificar els passos que duen a cadascú a opinar. No pretenc entrar en una dinàmica que els ciutadans no seguiran i els continuarà allunyant d’allò que a molts ens interessa que és la política i la solució dels problemes. Que per això estem aquí.

 

En aquest post, Carles, descarregues el teu sentiment de frustració i no pretenc pujar el to, però sí rebatre amb arguments les teves 4 raons.

Perquè no és pot dir a la ciutadania que algú pren decisions, compartides o no, per l’odi, perquè no estem aquí per odiar.

 

La teva explicació “lògica” em sona a argumentari doctrinal per escampar entre la bona gent nacionalista que, com tu, esteu a Convergència. Perquè puc entendre que diguis que és un dia dolorós per a un convergent, però no per a un nacionalista. I no et penso defensar en Montilla, tots el coneixem, en tot cas seria feina per en Guillem, no pas per mi, no és el meu partit ni comparteixo molts dels seus punts de vista. Com també em passa amb tu, ja ho saps.

 

Anem, doncs, per les quatre raons:

 

1-     Odi a CiU? No t’enganyis, no és odi. Se’n diu diferències polítiques, se’n diu cultura d’esquerres, pot costar de creure que fora de la nació hi hagi un altre eix. I hi és, i no entenc que no en parleu mai vosaltres. Sempre us titllo de centre-dreta per ser amable, ja ho saps, sé que em llegeixes, com jo faig amb tu. Pots estar emprenyat i ningú com tu pot entendre que implica que Convergència no governi, però no parlis d’odi, que em sembla que tu en destil·les més que no pas nosaltres. La Generalitat no és cosa de Convergència ni tan sols el país. Teniu un 31% per cent de suport dels que van votar, és molt, però és només un 31%.

 

2-     Revolució. Aquí surt tot el teu rencor cap a les esquerres. Volem canviar les coses i les injustícies, però no ens parlis de revolucions ni de llenguatges obsolets. Com pitjor, millor? Qui està provant de confrontar la societat, permetent que bona gent es manifesti creant tensió dins de les famílies? No, ja no és temps de revolucions, la societat catalana demana polítiques, que és la forma de vehicular-ho tot. El adjectius que empres i el to em fan pensar que ets menys de centre del que creus o del que proves de fer creure.

 

3-     Escassa democràcia? Democràticament justet? Qui no accepta el resultat de les urnes? Governaran tres forces que sumen un 51% dels vots? És justet, si vols dir que podria ser més, d’acord, però no diguis que no és democràtic, si us plau, fa anys pel que veig que et mous en la política, doncs, escolta, hauries de saber què escollíem, no pots provar de confondre la gent, com ahir en Mas comparant-ho amb el sistema nord-americà. Per un politòleg, una bestiesa científica.

 

4-     Por a Artur Mas? Problemes psicològics d’en Carod? Et creia més assenyat i seriós. I que no cauries en baixeses personals pròpies de Salsa Rosa i no de la política catalana i gracienca.

 

Aquestes són les teves quatre raons. Ben estranyes, et deixes les polítiques d’esquerres, els problemes del país i la feina ben feta.

Parles dels hereus de molts partits que mentre Convergència governava amb molts alcaldes provinents del franquisme construïen l’independentisme i el catalanisme del segle XXI.

 

Fem tots l’autocrítica que calgui i feu una bona oposició, un país normal necessita una bona oposició, també.

 

Carles, no t’he volgut atacar (i et faig publicitat, no et queixis)perquè entenc el teu estat d’ànim, sobreposa’t i construïm una nació tu des del teu eix ideològic i nosaltres des del nostre, i construïm i refem els ponts que calguin. Fins a uns Països Catalans independents. Llavors ens tornarem a trobar. És el que el país es mereix.



28 Responses to “En resposta a un estel blanc”

  1.   L'Exiliat Says:

    Un parell de coses a dir.

    Si algú vol un règim presidencialista a la francesa (o a l’americana), doncs endavant, no ho veig malament, però les normes ara no són aquestes. Ara bé, ens hauríem d’acostumar a cohabitacions i coses d’aquestes. Si el Sr. Mas vol canviar el sistema, que proposi canviar-lo, però les raons no poden ser circumstancials.

    Entenc que els convergents estiguin ferits, però s’estan propagant moltes barbaritats, que CiU atia, que neixen de la ignorància de les normes del nostre sistema polític. És el que ha fet el PP, tan al País Basc com a Espanya (el 2004), qüestionar el sistema quan el que no li ha agradat han estat els seus resultats. Estàvem massa poc acostumats a sumes d’aquest tipus, però ara ningú no pot dir que no hagués passat abans, especialment quan un s’ha passat tota la campanya “si el tripartit suma, faran govern”. El “si” del condicional s’ha acomplert: doncs ara de què t’estranyes? És que potser algú t’havia promès alguna altra cosa, Artur, tu que declares solemnement que el govern de Catalunya s’ha de decidir a Catalunya? Un dels partits que més consistentment ha lligat el govern de Catalunya a la governabilitat a Madrid ha estat CiU. Qui els entengui, que els compri.

    D’altra banda, s’ha parlat molt que el Montilla “ha atiat la divisió segons els orígens”, etc. Ho deia el Joan Oliver i Fontanet avui a l’Avui. Jo crec que aquesta divisió s’ha fet, sense ser gaire explícits, bàsicament des de CiU. Però potser em perdo alguna cosa. Algú em pot citar algun moment en què el Montilla hagi atiat aquest tema? Si en algun moment ha insinuat als nascuts fora de Catalunya “voteu-me PERQUÈ sóc nascut fora de Catalunya com vosaltres”, al marge d’arguments polítics, em semblarà molt malament, però em sembla improbable que ho hagi dit. Repeteixo, si algú en té algun exemple… Altrament, l’Oliver i Fontanet desfigura la realitat perquè, com molts convergents, se sent ferit.

    I no sé si heu llegit el Víctor Alexandre i el seu article “No és això, companys d’ERC”, però discrepo de gairebé tot el que diu. Al final, com diu l’Àlex en algun comentari previ, del que es tracta es de gestionar un pressupost, decidir què es fa amb els diners públics. Ara no s’hi val, com diuen els amics de CiU, a posar-se la nació a la boca i fer veure que s’acaba al món perquè el Montilla no forma part de l’establishment nacionalista de tota la vida, quan aquesta nació l’han feta servir més d’aparador que d’altra cosa, i la seva ambigüitat ha semblat sempre més guiada pel “que no s’enfadin els espanyols, que no perdem la clientela” que per les conviccions pròpies.

    Sobre el Montilla, jo esperaré a veure què diuen els seus “fets-i-no-paraules”… Després ja ens el carregarem (verbalment, vull dir, no fotem) si s’ho mereix.

    D’altra banda, i això crec que encara no s’ha dir, penso que aquest govern fa més difícil una majoria absoluta del Zapatero, i això és bo, ja que amb aquest Estatut continuem depenent de la “bona voluntat” del govern espanyol, i ja sabem que bona voluntat cap a nosaltres només la tenen quan necessiten tenir-la.

    Crec que és molt important fer poc soroll, governan bé… i no posar germans ni parents al govern, sisplau! No comencéssim, ara!

  2.   luisan Says:

    Señooo, que hi ha uns nens dolents que no me deixan jugar i a sobre un d’ells parla en castellà joooo, seño que jo soc el mes guapo de la clase….

    (Artur Mas, lamentándose tras el acuerdo)

    Por cierto, al convergente este ya le he contestado en su blog. A ver que se cuenta, que parece un demócrata de toda la vida…

  3.   papa oso Says:

    Ya se veia venir pero cada dia esta mas claro. CiU es a Catalunya lo que PP a España. Los eternos “perdedores” que se pasaran toda la legislatura dando por el culo por que “tendriamos que haber sido nosotros”.
    Joder!, que pesao el tio del flequillo, coño!

    A mi el Montilla (el charnego ese que esta de presi gracias a ERC) me da asco y repelus, pero el “tio del flequillo” me produce arcadas.
    En esta vida, Arturito, hay que aprender a perder. Aunque tu concentres la mayoria de votos puedes ser minoria si los “dispersos” se ponen de acuerdo… y suerte hemos tenido de eso!
    Y, Arturito, si no te gusta esa norma ya tardas en presentar una propuesta de cambio de la normativa electoral.

    Pd.
    Pesao el tio del flequillo, coño!. Cada segundo que pasa se parece mas a Rajoy y compañia. Los quejicas que no saben perder, eso es lo que son!

  4.   Àlex Says:

    Exiliat, que bo tornar-te a veure per aquí, tens molta raó!

    Luisan, papaoso, una mica de respecte, que és justament el que demano pel bé de la política i del país!!

  5.   papa oso Says:

    El “tio del flequillo” deberia respetarnos a nosotros, los votantes, y no ponerse pesado con el tema de “han usurpado el poder”, pues el sabe perfectamente que en este pais no hay un sistema presidencialista y solo pretende confundir a la gente. Primero que sea honrado con el ciudadano de a pie, que nos respete y que no intente liarnos, y luego se habra ganado el respeto.
    Mientras eso no ocurra…

  6.   luisan Says:

    No te olvides de que nosotros somos sociedad civil y podemos desbarrar tranquilamente sin miedo a represalias….y no me engañes, que estoy seguro que al escribir esto estabas seguro de que alguien lo dejaría a caer de un burro….

    encima que te hacemos el trabajo sucio 🙂

  7.   papa oso Says:

    ese es mi luisan!!

    Es que el “felqui” tiene un delito que… el tio se queja de “juego sucio” y tres semanas antes se dedicó a llenar Catalunya del video mas tendencioso, barriobajero y mentiroso que he visto en mi vida. Sera caradura!

    Pd.
    Bueno no… el video de las FAES sobre el 11M era peor que el de CiU… pero bueno, de eso hablamos… PP y CiU parejos son!!

  8.   el auténtico der blaue Says:

    Per una vegada estic d’acord amb papa oso i el luisan. La reacció de CiU s’assembla massa a la del PP i si segueixen així durant tota la legislatura perdran el meu respecte.

    De fet, ja fa temps que l’estan perdent: primer em va caure la bena de la transversalitat, són de dreta i prou; després la del nacionalisme, no defensen Catalunya, sinó els interessos del seu partit i dels seus “amics”; i ara em comença a caure la bena de partit democràtic de tota la vida, certament, fins fa tres anys el seu comportament en aquest sentit era irreprotxable, però a la que han perdut el poder… no és un síntoma de salut democràtica queixar-se del sistema només quan perds.

    Espero que recuperin el seny (o millor no, i així no governaran en molts anys)

  9.   greips Says:

    @autentico,
    potser, només potser i a mode de possibilitat, el seu actuar democràtic era més degut al control de’n Pujol sobre el partit que no a tenir el poder.

    Nosé, és una suposició…

  10.   el auténtico der blaue Says:

    No dic que no. No entro a fons en les causes, perquè no conec massa el món convergent. Però jo era dels que creia que CiU era diferent del PP, que la nostra dreta era democràtica i més de “centre”, però ara, o bé han copiat al PP o bé han fet massa màsters als EEUU i està important aquest model neoliberal que converteix política en mercaderia i la democràcia en una competició.

  11.   greips Says:

    @autentico,
    m’has tret les paraules de la boca 😉

  12.   Dolors Says:

    boniques paraules i molt encertades auténtico i de retruc també les q surgien i foren furtades d la teva boca Greips!

    M’imagino q no trigaran en fer quelcom similar a las FAES pq. a l’oposició hauran d generar corrents d’opinió més contundents, sobre tot si el tripartit va bé…un primer pas d tot això…les pantalles q feien dur a l’esquena d’algun militant (molt militant suposo) on emetien anuncis d la campanya…força trist:-P

  13.   carlemany Says:

    Felicitats, Alex per el teu post, evidentment d’entrada ja evidencia una major maduresa politica, lo de en Carles, em sembla i desde el respecte, una revitllada de nen malcriat. El problema es que ho tenien coll avall, si no era a traves del PSC seria amb el PSOE, pero ai las! en Zp no estaba a Madrid i aqui es volien desmarcar. Aquesta vegada os ha traït el vostre pacte del 21 de Juny, i no, ara no toca foto. Jo tambe em vaig emprenyar el dia que em van robar l’Estatut del 30/9 aprobat per el nostre Parlament i no vaig fer tants escarafalls, ni cassolades, allo era una traicio, lo de l’Entesa Nacional del Progres es democracia.

  14.   Àlex Says:

    Luisan, no t’equivoquis, un conseller de districte i portaveu de CDC, i president de CDC-Gràcia escriu un text al seu bloc. Jo, com a conseller d’ERC-Gràcia, responc. De fet, primer no he posat el seu enllaç però he pensat que quedava deshipertextualitzat. Per tant, l’havia de posar. No vull que feu cap feina bruta, és més, m’incomoden certes reaccions, lluny del debat que provem de portar aquí.

    Evidentment no estic d’acord amb coses que s’han dit allà, però vull entendre que hi ha cicatrius tendres que cal tancar, d’aquí el final del meu post. No entraria en certes discussions calentes, la veritat.

    Gràcies, Carles (icona de veronya vermell), estic d’acord amb el que dius, evidentment.

    Caram, Dolors, quina primera frase més txula!!

  15.   Àlex Says:

    Quan he dit carles, volia dir carlemany, evidentment.

  16.   Margarida Says:

    Àlex,avui, l’ordinador ha tornat a funcionar…, tecnologia!, i t’he pogut llegir.ET FELICITO PER L’EXCEL.LENT anàlisi. És propi de tu, persona conciliadora,que raona per trobar punts ´d’acord i no de desacord.Prou de testos florals virtuals merescuts, estimat company i passo a tema.
    En CAgustí ha fet un “article d’encàrrec” o ho ha pensat ell solet…?No vull ni pensar que el meu-nostre estimat país el dirigissin “temperaments nacionalistes” mancats de voluntat política per l’entesa i el progrés, per a tothom, evidentment. Les lleis-matemàtiques i ser humà, té aquestes coses, per començar: no permetre que els nostres sentiments ferits ofusquin el nostre raonament.
    La persona és el que vol ser i d’altres, són el que poden,i potser amb molta més dignitat que no pas qui diu que és però no es nota… Que ningú llegeixi res menystenidor, no! Tothom és un tripartit humà.Ho explico: som personalitat, caràcter i temperament irrepetibles. La confiança, la confidència i l’aliança d’aquest tripartit personal, s’ha de traduir en voluntat, intel.ligència i sentiment compensadors.Cadascú d’ells, té 3 columnes que et fan fort. Només una referència dedicada als de CiU: són intel.ligents però tenen el punt de crueltat, viuen absents d’escrúpols, a l’estil de la Cruela de Ville(?) dels 101 dàlmates. Voluntat? sííí, per manipular i mentir.Umm, esforç mal encarat, trobo. Em sembla que tenen el seu tripartit “humà” personal-col.lectiu ben esparracat.
    Anar de víctima per la vida…és perillós. Solen “aparcar-los”. No donen bon rotllo que diu la canalla. Jo vull fer Catalunya amb persones que tinguin el seu tripartit personal en la màxima justa mesura (ningú és perfecte), amb persones que tinguin seguretat personal, que pensin, s’ho creguin, diguin i facin per a fer´Catalunya. NO per a desfer-la. Pels ponts només s’hi passa. Ningú s’hi queda. CiU pot fer un excel.lent segon curs de Màster d’oposició.Que estudien a fons el 1r cap.de Fons-Forma del tripartit personal:personalitat, caràcter i temperament.

    SALUT, de tota mena, per a tothom, si la vol.
    Margarida.

  17.   Àlex Says:

    Què ben expressat, margarita.

  18.   luisan Says:

    No se, yo no creo que haya dicho nada que te deba incomodar. En todo caso, reitero lo dicho: como firmo yo, se supone que la responsabilidad de lo que diga es mía. siempre puedes apelar a aquellos de “la publicacion no se hace cargo de las opiniones de los colaboradores”. En todo caso, CiU la está cagando bien cagada y demostrando que, aunque no lo admitan, son más españoles de lo que admiten…solo en un país como este nuestro se admite que un tipo con dos fracasos a sus espaldas del calibre de los que Mas carga sobre las suyas continúe al frente de un partido….

  19.   Àlex Says:

    Hi ha una cosa que penso darrerament.

    Aquells que no són capaços d’entendre la realitat, analitzar-la i acceptar-la, són capaços de gestionar-la?

  20.   luisan Says:

    No, por eso CiU está donde está. Siguen viviendo en un país de colores que puede continuar existiendo en Sarrià o Lleida pero no en Barcelona, Tarragona o Sabadell, que es donde vive la gente

  21.   greips Says:

    @Alex,
    per saber si s’entén la realitat primer caldria que algú l’exposés i aleshores comparar els “enteniments” de cada ú. Si ningú pot dir “la realitat és aquesta” de forma irrefutable, ningú podrà calibrar si els altres l’entenen o no.

    No sé si m’he explicat prou bé 🙂

  22.   el auténtico der blaue Says:

    Greips, celebro que estiguem d’acord en alguna cosa… crec que és el primer cop.

    Àlex, ets un bon amfitrió i es de bons hostes no fer res que molesti a l’amfitrió, però quan sento parlar “d’atacs a la democràcia” em poso malalt…

  23.   Àlex Says:

    Greips, no anava necessàriament tan enllà, pensava més en el sistema electoral parlamentari i no presidencialista, però entenc una mica per on vas, o no.

    Auténtico, t’entenc, però també crec que entre tots hem d’asserenar els ànims, perquè som justament nosaltres els qui tenim feina per fer, i són altres als qui els interessa la tensió durant el procés.

  24.   Otch Says:

    Totalment d’acord amb tu Âlex, no ens hem de rebaixar al nivell de CIU i PP, que a aquest pas podran anar com a coalició a les seguents eleccions. 😉

  25.   Àlex Says:

    Va, demà que és Festa Major a l’Autònoma a veure si puc parlar de la meva estada a Mérida i ens esbargim tots una mica

  26.   Àlex Says:

    No em puc estar de recomanar aquest vídeo,

    http://documents.vilaweb.cat/video/200611/ciutadans/

    ja vaig recomanar el seu llibre (http://blocs.gracianet.org/post/32/1750), i ara té, malauradament, més vigència que mai.

  27.   Roberto Says:

    Hola amigos de ERC, nunca pensaba que podria tener cosas en comun con ERC pero veo que tal vez estamos mas cerca de lo que parecia.

    Felicidades por haberles dado por el culo a los nacionalistas catalanes. Con Montilla de Presidente está claro que el tema nacionalista quedará clavado o muy marcha atrás, por mucho cabreó que tengan ahora.

    No acabo de entender porque ERC, que creia tambien era nacionalista/independentista, ha hecho esto, pero bien, vosotros sabreis, gran favor a Catalunya y a España, basta de nacionalismos, Catalunya vuelve a lo normal, una parte mas de España sin diferencias.

  28.   Àlex Says:

    Roberto,
    no sé qui ets, segurament no som amics ni ens posarem d’acord políticament, però no t’equivoquis. Aquí continuem sent independentistes, no pas nacionalistes.

    Això que amb en montilla el tema nacional queda clavat és la teva percepció perquè identifiques tema nacional amb CiU, difícil de dir, però diria que no coneixes la realitat catalana, tot i que em penso que o ets algú que empra la ironia o potser ets de Ciutadans.

Deixa un comentari

Aneu a la barra d'eines