Poliblocs: endreça a la blocosfera política catalana

Avui comentaré breument el nou projecte d’en Saül Gordillo i en Daniel Solano, Poliblocs.

Es tracta d’aquest lloc web, que recull i va indexant i classificant els blocs polítics catalans. 

Què succeeix? Al principi són quatre blocs, quatre enllaços. Els tens a favorits. Més tard veus que en el seu bloc en Saül els comença a acumular, perfecte, anem posant-los allà, fins que arriba un dia que el llistat trenca el format de la pàgina i el fa insostenible. I llavors? Doncs fem-ne un directori amb possibilitats de cercar per ciutat del país, els Països Catalans, i per partit polític. Perfecte, doncs, endreçadet, ben diferenciat de blocs personals i de confidencials, controlable i controlat. Quasi que diria que és més tasca de documentalista i tot. Jo ja fa temps que vaig deixar de provar de ser exhaustiu, és a dir, de recollir-los tots. 

Evidentment, primer de tot felicitar-los per aquesta iniciativa, primer pas cap a un clipping, el que en català s’anomena agència de seguiment de premsa però encarat a bloc, potser aneu per aquí i si no, ja teniu una idea. Institucions, mitjans de comunicació i partits polítics segur que ho pagarien. 

Saül, si mai ho arribes a llegir això, encara et suggeriria, des del punt de vista d’un usuari amb diferents possibilitats de cerca les següents. 

         Atès que la indexació la feu via RSS, també podríeu fer que es pogués ordenar a més a més que per ordre alfabètic, per ordre d’escriptura. És a dir, davant d’un dia d’aquests que tothom escriu anar veient les opinions de cada partit. Sé que a l’esquerra hi ha els RSS dels més recents, però aquests no estan ordenats per partit i seria útil veure com els blocaires opinen sobre un determinat tema.

         Una altra cosa a fer seria, des del meu punt de vista i comparant com les bones bases de dades d’articles científics ordenen els resultats, poder-ho ordenar per més actius, és a dir, aquells que tenen més densitat d’articles publicats, així s’establiria unes capacitats comparatives interessants, no?

         Ja la cirereta seria la indexació temàtica d’articles, allò que proves de fer manualment recollint articles sobre un tema, seria molt pràctica. Tipus article Oleguer i que poguéssim veure tots els blocs de polítics que opinen. Seria perfecte i milloraria molt la participació de la gent i les possibilitats d’interaccionar per veure què pensen els altres partits.



6 Responses to “Poliblocs: endreça a la blocosfera política catalana”

  1.   greips Says:

    la idea em sembla molt bona… ara només falta que els polítics entenguin que els blocs són la millor eina per copsar el pols de la gent, i no només per penjar els seus programes (o pagar un negre q els hi ompli el bloc jijij)

    però de debò, la idea és collonuda. I el portal preciós 🙂

  2.   Àlex Says:

    Home, no tothom té la sort de tenir el públic que tinc jo, en qualitat vull dir, alguns només els deu entrar els qui ja estan convençuts i no serveix per millorar discurs i prendre noves idees.

    Estic d’acord, greips!!

  3.   Àlex Says:

    Ara que em rellegeixo sembla que faci la pilota, el que volia dir és quasi tothom participa per fer un debat amb respecte i amb bones aportacions, suposo que ja ho heu entès, no? 😉

  4.   greips Says:

    alex, convindràs amb mi que si una web no t’aporta res de nou no hi vas pas, oi? Al igual que una película o un llibre… si no és “diferent” no la veus/llegeixes.
    Doncs exactament el mateix amb els blocs. Si no m’aporten res, no hi vaig. Ni jo ni ningú. Potser per això el teu té “públic de qualitat” i a d’altres només hi van els “convençuts i no serveix per millorar discurs i prendre noves idees”.

    La clau està en el contingut… i a Internet s’aprecia d’allò més clar 🙂 I per això tants polítics no tenen, ni tindràn bloc: no tenen res a oferir, apart de seguidisme pur i dur 🙂

  5.   cani Says:

    Es veritat!!! ara ho veig…es per això que al meu bloc no hi va ni…(anava a dir un inconvenient)…:D

  6.   Àlex Says:

    Molt interessant la reflexió, greips, hi donaré voltes.

    Cani, no siguis injust amb el mussol i la lluna que després et fan vagues, 🙂

Deixa un comentari

Aneu a la barra d'eines