Setmana de sensacions i inauguració del carrer Astúries

Aquesta setmana ja haureu vist que no he pogut pas escriure massa. Els meus saben que és un reflex de com tinc les setmanes d’enfeinades, darrerament. 

La setmana va començar amb el fòrum del silenci per tractar i provar de tancar tot allò que s’ha fet en aquests quatre anys. Arriba el moment de fer repassos i exposar allò que s’ha fet. Complicitat i coneixement a ritmes semblants. 

El dimarts va tornar a venir en Jordi Portabella a Gràcia. Bé, com va dir en Ricard, era la vorera de República Argentina que pertany a Sarrià-Sant Gervasi, i era un sopar conjunt amb el casal de Sarrià. Molta gent, més de la prevista, fins i tot, però vam aconseguir que tothom tingués lloc i un plat a taula. Si fos un indicatiu de les enquestes, anem bé, sens dubte. 

Com ja vaig dir en l’anterior sopar, és un tipus d’acte molt de petit format, amb menys consignes però amb més proximitat, on primer s’escolta i després es proposa, on aprens, on palpes allò que la gent pensa i allò que espera de nosaltres, que no és poc, però ningú no va dir que fos senzill. 

Dimecres, estrena amb un article a la tortuga. No penseu, però, que és per això que no he escrit al meu, tot i que de vegades no tens prou temps per a tot. El que no faré serà enganxar-lo al meu bloc però problablement aquell dia faré un enllaç a l'article sense comentaris. Normalment escric als vespre, i si aquests són plens, doncs salta a un altre dia. Aquell mateix dia un tema del qual en parlaré quan, lluny dels mitjans (he pogut experimentar en primera persona la feina feixuga d’un periodista i alguns errors inherents a l’allunyament dels temes), cregui que es pot parlar d’un tema que afecta al barri del Coll, un barri que hi estic anant molt sovint aquests dies. No vaig poder anar a Ràdio Gràcia, però. 

I així la setmana, dijous, dia més o menys lliure als vespres, no fan Polònia, no es pot tenir tot. Divendres ja en vaig veure un tros. Entrevista de la Mònica Terribas a en Carretero, es mereix un article reposat i constructiu. Queda pendent. 

I divendres? Quelcom que era nou per mi. Nou i proper, tot i que esdevingué estranyament llunyà. M’explico. 

Inauguració del carrer Astúries. Com un regal que es fa el poble d’un tema que el poble demana, els seus representants l’entomen, el projecten, el debaten, el fan conèixer, i, finalment és una realitat. Probablement seria per mi el paradigma de quatre anys. Recordo la primera reunió amb en Ricard al Centre Moral amb els veïns i veïnes. Vam exposar el projecte i vam rebre impressions. Bancs, arbres, trams peatonals, botigues de vidres, inputs tècnics a resoldre. I quadrem el cercle i comencem les obres, i aconseguim que no donin problemes als comerciants per festes de Nadal. I ara, de cop, com deia un senyor, la gent ha descobert que hi havia aparadors al carrer, de cop sembla que haguem agafat el carrer i n’haguem separat les voreres deu metres. Ni en David Copperfield seria capaç de fer millor aquest truc de màgia real però republicana. 

Tot i així, per ser sincer, és un tipus d’acte que m’incomoda un xic. Et creues amb veïns i veïnes que estaven a les reunions, i penses que aquest acte està bé, tots s’aturen a dir-li quelcom a en Ricard, l’interlocutor que coneixen. Parlaments a dalt de tarima de diferents regidors: en Ricard, evidentment, en Ramon Nicolau i en Francesc Narváez, de manteniment de Casa Gran, haig de reconèixer que vaig haver de preguntar el nom per no equivocar-me. 

Lluny de cert electoralisme en algun discurs, el format de festa ciutadana és allò que crec que cal destacar, la gent que es fa seu el carrer. Recordo les felicitacions de Convergència a la comissió d’urbanisme, fair play, o allò que és inevitable destacar en positiu. 

I dissabte al matí? Visita al refugi de Diamant. Vaig tenir la sort de poder tornar a baixar, aquest cop també amb veïns i veïnes de la Plaça que no van poder baixar el primer cop i amb un periodista de Catalunya Ràdio i dos personatges senzills i planers, la Maria Salvo i l’Oriol Junqueras. Quan sàpiga quan l’emeten o l’han emès ja us ho faré saber, però baixar i escolta aquestes dues persones parlant sobre el tema és quelcom impactant, us ho asseguro, una part per la vivència pròpia de la Maria Salvo, de Dones del 36, i l’altra pel coneixement acadèmic de l’Oriol Junqueras.

I per acabar, una cançó, una demostració que un error pot ser la cosa més emotiva.



7 Responses to “Setmana de sensacions i inauguració del carrer Astúries”

  1.   vives Says:

    Jo també vaig estar per el carrer Asturies, tinc que tornar sense jocs i amb menys gent per gaudir a gust. Recomano llegir una estona el diari en un dels bancs.

    Vaig aprofitar per felicitar en persona, ja ho vaig fer a traves dels blocs, a la Dolors i al Roger.

  2.   Àlex Says:

    Cert, vives, hi havia molta gent. Jo tinc la sort que és un dels carrers pels quals circulo habitualment i ho he pogut comprovar diversos cops.

  3.   Winston Says:

    Jo em vai trobar la innaguració sense saber-ho. (Alex no em tinguis en compte el comentari que et vaig fer només veuret, però sempre per aquestes dates hi ha innaguracions 🙂 )

    Val a dir que el carrer ha quedat molt bé.

  4.   Àlex Says:

    Winston, tranquil, de fet a Gràcia no acostumem a fer-ho gaire, entenc que és quelcom que la gent pensa i té la seva lògica.

    El carrer és genial, a mi personalment m,’agrada molt el gir que fa a travessia de sant antoni quan enfila astúries. És molt maco.

    Per cert, recordo als qui no ho sàpiguen, que deuen ser pocs, que el carrer Astúries es deia abans Sant Antoni, i per això es deia la travessia, perquè hi anava a petar. Quan Gràcia passà a formar part de barcelona, es canviaren noms duplicats. Una llàstima, perquè tenia molta coherència.

  5.   cani Says:

    Reconec que ha quedat molt be, encara que quan van començar les obres no ho vaig veure clar. Ara ho reconec, i m’agrada com ha quedat.

  6.   carlemany Says:

    Per els que vulgueu fer un karaoke amb el video :

    avui que et puc fer una cançó
    recordo quan vas arribar
    amb el misteri dels senzills,
    els ulls inquiets, el cos altiu;
    i amb la rialla dels teus dits
    vares omplir els meus acords
    amb cada nota del teu nom, Laura.

    M’és tan difícil recordar
    quants escenaris han sentit
    la nostra angoixa per l’avui,
    la nostra joia pel demà…
    A casa enmig de tants companys,
    o a un trist exili mar enllà,
    mai no ha mancat el teu alè, Laura.

    I si l’atzar et porta lluny,
    que els déus et guardin el camí,
    que t’acompanyin els ocells,
    que t’acaronin els estels;
    i en un racó d’aquesta veu,
    mentre la pugui fer sentir,
    hi haurà amagat sempre el teu so, Laura.

  7.   A. Simó Says:

    Felicitats per les obres de remodelació del Carrer Asturies. Una bona pensada desde la Regidoria de Gràcia.
    Per cert, cal també felicitar a l’ajuntament de la ciutat veina que ens envolta i als seus serveis técnics per haber convertit una arteria de Gràcia com el Carrer Asturies, en un carrer de Nova Orleans, durant l’inaguració.
    Calia?
    Suposo que els hi devia de molestar el fet de posar musica del país, no fos que la gent del carrer per un moment tingues consciencia de Nació.
    I si la gran quantitat de foranis que belluguen per Gràcia preguntesin, que els hi diriem? Veritat?
    No penseu que soc endogamic. Es simplement que m’estimo el meu país, com un alemany estima alemanya, un suec estima suecia, com un espanyol estima espanya. Tan sencill com aixó.
    Trobariem normal que a la Gran Bretanya inaguresin un carrer amb una sardana o un pasdoble?
    Dons ja hem arribat al cap del carrer. I no l’Asturies.

Deixa un comentari

Aneu a la barra d'eines