Un cap de setmana d’entitats mentre alguns emularan a Don PPlayo

Sembla que aquest cap de setmana el PP vol fer-la grossa a Espanya. Finalment han trobat l’excusa que cercaven per a cercar recuperar altra volta el poder. 

Evidentment em preocupa, però no perquè em preocupi la política espanyola com a tal, sinó per les repercusions que tindrà a Catalunya. Quan es tensa la corda pel tema del País Basc, en acabat sempre rebem nosaltres. 

Si els senadors del PP actuen com hem vist, quina imatge reté gent que els dóna suport? Sort que el partit Barça-Madrid es juga a Catalunya i no a Madrid, perquè si no, segur que hi hauria merder. 

En fi, mentrestant a Gràcia farem la Mostra d’Entitats, un cap de setmana dels densos, però dels que m’agraden, atès que pots parlar amb gent ja coneguda, comerciants, cultura popular, un aparador de com és d’actiu aquest Districte. 

Ens veiem pel Passeig de Sant Joan.

 



26 Responses to “Un cap de setmana d’entitats mentre alguns emularan a Don PPlayo”

  1.   greips Says:

    Lo millor, sobretot per a ERC, és que al PP la jugada li sortirà bé i a la propera treuràn majoria. Absoluta ja no ho sé, però majoria segur.

    Són boigs, aquests espanyols! 😉

  2.   Àlex Says:

    Greips, no t’equivoquis.

    Hi ha dues mentalitats: la present i la futura, i la de “com pitjor, millor” no crec que sigui la més positiva per a tirar endavant coses, t’ho asseguro, amb un PP amb majoria absoluta ja no cal que pensem en l’estatut.

    Tu ho planteges com si això farà més independentistes. I jo em pregunto, necessitem el PP amb majoria absoluta per ser indepe, no n’hi ha prou amb un PSOE pseudofederal que no compleix les promeses o unes infrastructures que RENFEGEN (ho proposaré al termcat com a sinònim de no funcionar)?

  3.   cani Says:

    La pregunta que jo em faig és ¿qui paga tot aquest desplegament que fa el PP?
    Al darrera de tot algú paga per fer-ho. En aquest cas ¿qui paga? ¿El PP te tants diners per fer-ho tot de la seva butxaca? Ja sabem que l’Esglesia hi col·labora d’una manera o altra, només s’ha de veure el que diu la Cope, que ara fa apologia de la bandera preconstitucional.
    Però els autobusos, les pancartes, els desplaçament amb bocata o dinar, tot això com es financia? Si sabem això sabrem el final de l’historia…

  4.   greips Says:

    Alex, examinant fredament els darrers anys veiem:
    * amb el PP apretant, ERC ha pujat com mai fins a plantar-se al govern
    * amb un govern “amic” (PSOE), ERC ha baixat inexorablement (i segueix baixant i ho farà sens dubte)
    * amb un govern “amic” es va retallar l’Estatut i ara hi ha la possibilitat que el tombin i no tinguem ni el nou ni el vell.

    Fredament, a Catalunya sempre li ha sortit rebtable un govern nacionalista espanyol i ranci a Madrid. Mes que res, pq els governs “amics” fan igual o menys per nosaltres, però ens desarmen amb el truc de “ajuda’m a anar contra aquell que si q és cabró i no com jo que et dic que no amb un somriure”. Mira els fets, i ho veuràs tan clar com jo 🙂

    Va, fredament… que prefereixes: que t’insultin per armar-te de raons? O que et desarmin amb un somriure mentre es donen copets a l’espatlla felicitant-se per no haver-se mogut de la situació inicial?

    Ah, impagable aquest acudit d’avui:
    http://www.escolar.net/MT/archives/farovigo_v_2.jpg

  5.   Àlex Says:

    Greips, el teu segon raonament no hi estic d’acord, si Esquerra va baixar (i parlo de passat), crec que fou per la cojuntura del primer tripartit i per l’Estatut, no pas per qui governés a Espanya, que no treu que el tercer punt estigui d’acord.

    L’independentisme, com em deia un company, pujarà també quan s’acabin de desencantar els “escolta espanya” del PSC i els peixcovistes de CiU, i per a això no cal un govern del PP, si no que el PSOE es mostri tal com és.

  6.   bacus Says:

    Si el PSOE tingúes majoria absoluta aplicaria el curró.

    El pp sembla un partit amb més paraula que el PSOE, potser no li podràs treure moltes coses però cumplirà sobretot si necessita diputats.

    A més el PSOE no sap fer oposició ni crispació.

    El pp és l’unic que pot decidir certes coses sense que surtin els tanks com per exemple eliminar la mili si ho hagués el PSOE haurien montat un pollastre.

    estic d’acord amb greipis el PSOE no és un mal menor és la mateixa merda que el PP per tan que s’en vagin a lo oposició i pensin un projecte alternatiu clar.

  7.   Oriol Says:

    Crec que els polítics teniu una visió massa política de la realitat. Esteu tot el dia pendents de la política i us penseu que la gent fa el mateix, però no és així, un gruix important de la població viu bastant al marge de la política (i vota!) [sense parlar dels que ni tan sols voten].

    A mi, aquestes visions de que la gent quan es desencanti o vegi com és realment el PSOE es tornarà independentista, etc… em fan pensar amb la meva avia i penso: Que hauria de passar perquè la meva avia es tornes independentista? res, perquè passi el que passi votara el partit de tota la vida, faci el que faci aquest partit perquè els ha votat sempre.

    La cultura de fidelitat de vot és molt més gran del que us penseu.

  8.   Àlex Says:

    Oriol, si et fixes, jo no he parlat pas de vot, he parlat de la ideologia dels partits, que crec que pot canviar, potser fins i tot més ràpid que el propi vot de la gent.

    La cultura de fidelitat és un factor intrínsec, però encara és més fàcil de moment canviar de vot que d’equip de futbol o de com t’agrada el cafè (i no faig un joc amb el cafè per a tots).

  9.   Oriol Says:

    I tu creus realment que la ideologia de partit pot canviar prou com perquè el PSC se separi del PSOE o CiU es torni independentista?

    La estratègia dels partits és intentar abarcar els màxim de vots i sensibilitats ideològiques, mentre un partit com CiU sigui capaç de pactar amb el PP i alhora mantenir un sector dins del partit que es declara independentista, no els hi cal moure’s ideològicament, i un partit no e´s mourà ideològicament si no és per guanyar vots, i amb un gir ideològic així no guanyarien vots perquè els votats, en aquest aspecte, som més aviat conservador, no els agraden els canvis.

  10.   el auténtico der blaue Says:

    En la meva opinió teniu una visió molt tancada del tema. Amb aquest govern “amic-traidor” que tant ens ha retallat, s’ha pogut reformar l’Estatut, cosa que fa només quatre anys es veia com totalment impossible. Crec que aquesta esperança que els “escolta Espanya” i els “peixcovistes” (m’agraden els termes) es desencantin, no passarà amb un govern PSOE…

  11.   luisan Says:

    Teneis muy poca vergüenza y un nulo sentido de país -bueno miento, teneis sentido de “otro país” que sólo existe en vuestras cabezas-

    Quizá, algún día, os dareis cuenta de que Cataluña es parte de un todo llamado España en el que todos -incluidos los que no quereis estar- estais metidos tambien. Por tanto, y aceptando eso -que es irrebatible- sólo queda desear que el gobierno que rija ese todo sea el más decente, serio y profesional posible. Un gobierno del PP no sería ninguna de esas tres cosas y, por tanto, pretender que para Catalunña un gobierno de derecha conservadora rancia se´ria lo mejor es, directamente un dislate.

    Pero no os preocupéis, que ya lo habéis dejado clarito: a vosotros lo que pase más allá de la Granja d’Escarp os la trae floja. ¿Y eso por qué es? Pues sencillo: por que como buenos nacionalistas que sois -conservadores, claro, aunque digais otras cosas- lo único que os interesa es lo que os pasa a vosotros ya los que se os parecen. Lo que les suceda a los demás os da lo mismo ¿A que no me equivoco?

    En sí, razonais igual que los del PP. A ellos les importa un carajo todo el que no entra en su definición de buen español. Si cambiamos “español” por catalán, apareceis vosotros.

    Sinceramente, ERC ganaría mucho si eliminase de su militancia a todos aquellos para quienes la C pesa más que la E y la R. Igual se lo sugiero un día a Puigcercós que, si no voy errado, creo que ya lo piensa.

    Ah, y por cierto âlex, el chistecito sobre Don Pelayo -un señor que hablaba bable y no castellano y que los nacionalistas asturianos, que también hay, veneran del mismo modo que vosotros a Guifré el Pilós- roza lo inenarrable. Principalmente, por la ignorancia que demuestra.

  12.   greips Says:

    M’ha fet mandra anar més enllà però això ha clamat al cel: “Don Pelayo -un señor que hablaba bable y no castellano “.

    Pelayo és de principis del s.VIII (mort el 737); el primer document conegut en bable és del s.X (concretament el 959). Dificilment pots assegurar en quin idioma parlava en Pelai. De fet, no pots ni assegurar el seu orígen.

    Tots som ignorants, oi senyor intoxicador? 😀 😀 (Yo ejerzo de periodista cuando me pagan, si no ejerzo de intoxicador, que es lo que de veras me gusta.)

  13.   luisan Says:

    Pelayo era asturiano y en Asturias el latín evolucionó convirtie´ndose en bable y no en castellano, lñuego Pelayo hablaba bable. El que no se disponga de documentos escritos no implica que una lengua no se hable pues, como bien sabes, los priemros documentos escritos que se conservan en catalán son muy posteriores a la existencia de la lengua que, ni en ese caso ni en ningún otro puede certificarse de manera fehaciente.

    De todos modos, reitero lo dicho: si Pelayo existió, porque muchos dudan de ello, hablaba seguro en algo más parecido al bable actual que al castellano. No criminalizeis a ese señor por lo que se haya hecho después con su figura. Eso, y no otra cosa, es lo que yo intentaba explicaros.

    Y sí, eres un ignorante, como demuestra el hecho de que afirmes que un gobierno del PP sería beneficioso para Cataluña

  14.   cani Says:

    No vull incordiar, però segons la “llegenda”, Don Pelayo era d’origen visigot. Si es que va existir, que aquesta en seria una altra.
    ¿Si era d’origen got, que parlava? I si no va existir ¿parlava? Els visigots amb certa cultura parlaven llatí o bable?
    Possiblement ho podrà dir la Verge de Covadonga…:D o no?
    Va menjar alguna vegada fabada?
    Grans preguntes.
    Per cert, sembla que aquí no hi trobem cap espanyol de be, o ¿penseu anar a la mani? (paraules de don marcelino)

  15.   cani Says:

    Greip te raó, el primer document en bable, o semblant, va ser el famós Nodicia de kesos, que va escriure un monjo el 959, quan Don Pelayo feia anys que criava malves. Per cert a l’any 959 el rei era Ordoño III rei de Lleó. O sigui que el bable va ser astur-lleones. I va ser escrit sols 70 anys abans de que Lleó i Castella s’unisin. O sigui que Don Pelayo, que va morir aproximadament el 737, feia més de 220 anys que l’havien enterrat.
    Dificil saber si parlava en bable, però el més cert és que amb 250 anys l’idioma fos molt un altra.

  16.   Àlex Says:

    Greips, tranquil, tothom que ho ha volgut entendre ha entès que jo parlava de la idea de don pelayo de la reconquesta i la recuperació del govern per part del PP, que és el que els importa.

    Sobre els orígens de don Pelayo,
    http://es.wikipedia.org/wiki/Don_Pelayo

    Continuo sense entendre perquè algú que ja té un mitja propi de comunicació empra el d’un altre per dir el que pensa. Em sembla curiós.

  17.   luisan Says:

    No, si al final resultará que no se puede replicar aquí. Tú ya sabes (y muy bien) que la gracia de un blog es que es bidireccional para que así, el autor reciba el feedback que su mensaje produce.

    Por eso, y aunque te moleste -y aunque ignores lo que se te dice- seguiré replicando. Más que nada porque es mi derecho y, también el del resto de la gente que te lee. Aunque te parezca curioso.

  18.   greips Says:

    ostres, al final s’ha cancel.lat la mostra… segur que els del PP han parlat amb en Tomas Molina per tal que provoqués vent i així la gent pugui anar a la mani tranquilament 😀

    també dius
    Continuo sense entendre perquè algú que ja té un mitja propi de comunicació empra el d’un altre per dir el que pensa. Em sembla curiós.
    La resposta és molt senzilla i la va dir ell en un altre apunt:
    Yo ejerzo de periodista cuando me pagan, si no ejerzo de intoxicador, que es lo que de veras me gusta.
    Doncs això… no es pot intoxicar des del propi bloc no creus? 😀 😀

  19.   cani Says:

    No oblideu que normalment qui més crida és qui menys raó te 😀
    De totes maneres no us hi poseu pedres al fetge, que precisament el que es vol és cridar l’atenció. En els nens petits s’els posa el xument, però….:D
    Apa, ara ja m’he afegit a ser blanc dels dards 😀
    mireu si és fàcil.

  20.   luisan Says:

    Eres muy gracioso greips. Se ve que la frase aquella -que era una broma- te hizo gracia. Me alegra ver que me lees y recuerdas lo que escribo.

    Yo también me acuerdo de lo que escribes tú. Por ejemplo, me acuerdo de un día que abogabas por negar el voto a los inmigrantes y de otro -aquel fue glorioso- que te atrevista a decir que Pau Gasol -que paga impuestos en USA- y Montserrat Caballé -que lo hace en Andorra- eran más catalanes que el señor nacido en Cuenca que vive en sant Andreu de la Barca y paga impuestos aquí.

    De todo ello deduzco que no eres más que un nacionalista étnico. Está bien saberlo,sí.

    Igual, algún día y cuando dejes de serlo, entenderás que el chistecito de Alex sobre Pelayo y el PP, es tan absurdo como si mañana yo digo que Guifré el Pilós era de de CiU….(justo como tú)

  21.   Àlex Says:

    Cani, greips, teniu raó en el que dieu

  22.   Oriol Says:

    De fet el que fa el luisan a la xarxa és comú i te nom, és un troll.

  23.   luisan Says:

    Si, y tú debes ser David el gnomo entonces.

    Creo que ya os lo he dicho más de una vez: no es que yo diga tonterías, es, simplemente, que a vosotros os molesta oír loq ue os digo y, justo por eso, intentais desacreditarme

    Qué fácil es atacar a la persona cuando no tienes argumentos para rebatir lo que dice….

  24.   cristina Says:

    Chicos sed más tolerantes con luisán,si quereis un bloc en que solo escriban independentistas,decirlo,pero sabed que a ERC.oa cualquier partido que no esté apoyado por el capital lo tiene muy duro para seguir avanzando.En este país y en cualquier otro mandan los mismos se alternarán socialistas,o.de derechas,pero el verdadero poder desgraciadamente no lo tiene el pueblo lo tiene el dinero y todos los gruposcon algunas diferencias gobiernan para ellos,mirad que ha pasadocon la ley del vino ,o la reforma de la educación seguimos con la religión en las escuelas y las iglesias vacias quien quiera ser cristiano mulsumán judio etc,para esto tienen a sus sacerdotes imanes rabinos etc, y sus templos, que se pongan a trabajar para conseguir sus fines pero que no reciban dinero de un estado laico,pero que pasa unos y otros siempre claudican,o topan con el mismo poder.de todas maneras yo siempre me quedaré con un gobierno socialista que con los dictadores del PP,que se creen que España es de ellos o de nadie,nunca un presidente lo ha tenido tan dificil para gobernar de todas maneras para los que nos gustaria un estado federal lo tenemos muy dificil pués solo veo a LLamazares que se crea lo de las autonomias, los demás si tienen mayoriasiempre vuelven al centralismo lo de España Una Grande y Libre,por cierto no sé a que se refieren cuando dicen libre,que alguien me lo explique por favor,libertad gritaban ayer en la manifestación de Madrid, para quién para Juana Chaos no desde luego este partido tan católico prefieren la muerte de este individuo,y no comulgan con el principio más elemental de la iglesia que es el perdón la compasión,etc no puedo con la hipocresia que siempre ha tenido la dercha, desde que yo era pequeña y ahora tengo cerca de sesenta años la derecha siempre ha sido la misma a Dios rogando y con el mazo dando.bueno chicos perdonad por el rollo que os acabo de meter pero es que vivimos unosa tiempos que nos están sublevando a todos.

  25.   Àlex Says:

    Hola Cristina,

    interessant la teva reflexió sobre Espanya, tot i que discrepo evidentment quan parles de “este país”.

    Fes una ullada a la resta d’articles i veuràs que una cosa és la tolerància i una altra la paciència, que una cosa són els arguments i una altra desacreditar la gent.

  26.   luisan Says:

    Desde luego, Alex, no tienes enmienda. De todo lo que te ha dicho esta buena señora sólo te quedas con lo de “este país”

    ¿Qué te pasa? ¿No ves que admitiendo cosas como esta lo que sucede es, justamente, que te desacreditas a tí mismo?

Deixa un comentari

Aneu a la barra d'eines