La Barcelona que vols, la Barcelona que farem

Avui també escric a la tortuga, un article sobre com hem abordat el tema del soroll nocturn.

El passat dimarts en Jordi Portabella va fer una conferència per explicar qui és el model de ciutat que Esquerra ofereix a la ciutat, la condensació del pensament polític del partit a la capital del país. Crec que tenia un gran abast intel·lectual, i així crec que fou percebut. 

Una conferència ben lligada que parlava de la visió de ciutat que tant ha mancat en aquests anys, la visió de capital i la visió d'esquerres.

Tot i així, quan llegeixo les notícies dels diaris em sobta una mica quines notícies destaquen. Llegeixo al Periódico que com a titular surt que demanem més mossos i guàrdia urbana. I no dic que no ho digués, dic que va dir quelcom com “volem més seguretat, que vol dir més mossos i guàrdia urbana, però seguretat en un sentit ampli: la seguretat de les condicions laborals, del benestar social, de l’habitatge”. Crec important contextualitzar-ho, i així crec que va quedar palès. 

En canvi, l’Avui destaca l’impuls del Consell de Cent mundial i el punt central de la catalanitat de Barcelona, allò que a alguns incomoda o proven de posar per sota del cosmopolitisme, quan justament és a la inversa. 

Potser la visió que trobo més encertada és la del Punt

Espero que es pugui penjar el text de la conferència i cadascú en pugui fer la lectura adequada. 

Avui, que correré a pas de tortuga, us destaco aquest article d’en Vicent Partal sobre el cava. Fa pensar, no?



5 Responses to “La Barcelona que vols, la Barcelona que farem”

  1.   greips Says:

    a la barcelona que jo vull els lloguers estarien en consonància amb els sous. També una barcelona on en comptes de gastar en publicitat i tele al metro gastem en canviar els convois de la linea groga (per exemple), que són els mateixos de fa 20 anys.
    I em jugo el coll que això no ho va prometre, cert? I si ho va fer… va mentir 😉 Jo, sincerament, no vull paraules sinó fets 🙂

    D’altra banda, sobre el tema del cava fa mesos que tinc controlada una web i en volia fer un apunt dient que, certament, el famós boicot de fer el que va fer va ser repuntar el consum. La web és aquesta: http://www.crcava.es/framesector_cat.html , i té els números amb els que ells treballen… i bé, s’entén tot 🙂

  2.   Àlex Says:

    No ho va prometre, no era una conferència de programa, sinó més aviat estratègica, allà on cal fer incidència de futur, on apostem pel lloguer i que la riquesa de la ciutat reverteixi de manera efectiva sobre la gent. És el pas previ als fets. Cadascú, quan valori els fets, pensi en les àrees que hem gestionat i ho jutgi.

  3.   greips Says:

    oks, rectifico doncs 🙂

  4.   Àlex Says:

    Vaja, no calia que rectifiquessis, vaja, no vull que rectifiquis, però sí que em fa pensar que quan expliquem el programa hem de fer èmfasi en les mesures concretes que és allò que la vol sentir, també.

    Ens veiem demà al districte pel tema del País Basc? pinta molt bé l’acte.

  5.   greips Says:

    es que opinar sobre quelcom que no he llegit fa que digui bestieses, i per aixo he rectificat ràpid. De totes formes, si vols q et sigui sincer, no tinc ni idea de les àrees que gestioneu i per tant no sé si ho feu bé o malament. I aixo després de viure 8 anys a gràcia… tinc jo el problema de no escoltar, o ERC el problema de no transmetre el q fa? Jo us poso al mateix sac als 3 que esteu a l’ajuntament i el resultat és negatiu pels 3, per això t’he dit lo d l’habitatge (q no sé qui ho porta, realment… o és un poti-poti de tothom?) i el transport (que ho porta una entitat externa vinculada a l’ajuntament, aixi els polítics tenen les espatlles cobertes, suposo…)

    a mi em repateja tot el tema basc, de debò, però = em passo cami de casa i fem un cigarru.

Deixa un comentari

Aneu a la barra d'eines