Dia 0. Arranquem motors des de Gràcia. Idees generals.

Aquest vespre comença la campanya electoral.

Des del punt de vista gracienc, l'optimisme sincer ens fa estar molt motivats.

Així, com a idees generals podem dir que

En aquests quatre anys:

0.1 – Esquerra ha governat Gràcia com a suma de tots els districtes.

0.2 – El Regidor d'Esquerra de Gràcia, Ricard Martínez, ha estat un alcalde d'un territori enlloc d'un virrei delegat de l'Alcalde de Barcelona. Entenem, doncs, que la campanya a fer és la de reelecció.

0.3 – En aquest mandat s'ha aconseguit la inversió més gran feta mai a Gràcia.

0.4 – En aquest mandat s'ha fet més inversió per persona als Barris Nord que a la Vila.

0.5 – En aquest mandat, el regidor ha fet acte de presència normal i constant a l'Ajuntament de Gràcia, on hi té el despatx.

Per als propers quatre anys,

0.6 – Esquerra creu en el model dels barris, en cada realitat present, en la descentralització i en la proximitat per a la solució de problemes i el model de presa de decisions.

0.7 – Esquerra Gràcia pensa que Gràcia es mereix un regidor que repeteixi, que aprofiti els coneixements acumulats en aquests anys i continuï tirant endavant el projecte d'Esquerra. A Gràcia no ha repetit mai un regidor.

0.8 – Des d'Esquerra, pensem que durant el debat de partits a Lluïsos, el Regidor d'Esquerra, en Ricard, ha demostrat ser el més convincent i preparat, el que tenia més coneixement i el que ha plantejat el debat com a intercanvi de propostes i models de ciutat i no com a picabaralles.

0.9 – Des d'Esquerra creiem que cal continuar treballant barri a barri, tenint en compte les diferents mancances que encara els resten, en equipaments i serveis, en cohesió i planejaments urbanístics, en teixit social i cultural i en comerç de proximitat, entre d'altres.

0.10 – Des d'Esquerra volem seguir treballant per tal que no hi hagi una frontera real entre els Barris del Nord i els del Sud.

Salut i Campanya!18 Responses to “Dia 0. Arranquem motors des de Gràcia. Idees generals.”

 1.   Dolors Says:

  Saps que estaria bé, és una proposta, que ens expliquessis com des de dintre com es viu això d’una campanya…saps? com per humanitzar una mica l’ambient polític, m’imagino que per exemple avui hi haurà nervis acomulats i una certa eufòria per contagiar positivisme i empenta als militants, però com `´es l’acte en si? parlaments, salutacions entre els membres del partit, algun invitat especial,…canapés?, beguda? alguna música? caixes plenes de posters i enganxines per repartir?…no sé, trobo com bonic pensar en els preparatius, entre bambalines…i després el cansament, la nit repassant la jornada i el matí llegint escrupulosament la premsa i no sé…com és tot això?

 2.   Àlex Says:

  D’acord, ho provaré, avui espero poder fer un resum del debat d’ahir a lluïsos.

 3.   cani Says:

  He de demanar disculpes. Vaig dir que aniria als Lluisos (en soc soci) a veure com anava ja que un dels ponents havia treballat molt temps amb mi. Quan encara no era del partit que és ara. I em feia gràcia veure com anava tot.
  Lamentablement vaig tenir sesió de reparació d’ordinador i entre una cosa i l’altra quan vaig quedar lliure ja eren dos quarts de nou.
  Si que em faria gràcia llegir com va anar.

 4.   Dolors Says:

  “Si que em faria gràcia llegir com va anar.”

  probablement sigui així…:-)

  vaaaa, tenim curiositat!

 5.   albert Says:

  hola!

  jo, personalment, estic d’acord amb la descentralització de barris i amb tota aquesta política, però només vull fer dos apunts des del meu punt de vista.

  1) el debat d’ahir va ser d’una qualitat baixíssima, molt, i CAP dels 5 ponents van demostrar que valguessin res. L’intent de justificar el turisme va ser el que va enfonsar el regidor. I el moderador fluix…………..

  2)Estic d’acord amb que els regidors haurien de repetir i haurien de ser gent que conegués el barri. GENT DEL BARRI. El dia que un partit polític es comprometi a que els regidors seran gent del barri que no necessitaran perdre temps de la legislatura per a que algu els expliqui com funciona aquell dia votaré convençut a les municipals. Mentrestant continuo dubtant entre el partit del cannabis i el de l’hort de l’avia…

  res més, ja aniré passant!

  ALBERT

 6.   greips Says:

  no és absurd que per presentar-te a president del Govern hagis de tenir la nacionalitat del país, i per ser alcalde (o regidor) no calgui estar empadronat al lloc que aspires a governar??

 7.   Àlex Says:

  Albert, veig que no et cau bé el regidor perquè no ets massa objectiu, jo faré el meu resum on jo sí inclouré a tothom, però la sensació és que l’únic que sabia de què parlava era ell.

  Greips, són coses diferents, crec que cal saber administrar el fet. Tu pots haver viscut molts anys en un lloc i ara viure en un altre, pots haver nascut i haver-te desplaçat després, costa de dir tot plegat. Pots viure a Gràcia, llevar-te a les 7 del matí, anar a la feina i només dormir a Gràcia. Pots haver viscut tota la vida a Gràcia no saber que hi ha una colla castellera, fa de mal dir tot plegat, no?

  Un cert avantatge és que després de treballar quatre anys i que la gent et digui que ets dels nostres, el debat perd sentit, no? i com a argument és ben pobre, i no ho dic per tu, evidentment

 8.   el auténtico der blaue Says:

  Com a veí dels barris del Nord però que fa bona part de la vida a la vila… aquest “seguir treballant per tal que no hi hagi una frontera real entre els Barris del Nord i els del Sud” m’agradaria saber com es concretaria…

  Hi haurà més freqüència de pas del 116? Funcionarà més enl“a de les 21:15? Les escales de Baixada de la Glòria deixaran d’espatllar-se cada dos pre tres? Funcionaran més enllà de les 24:00h? Fareu que el carrer Sostres sigui pla? El proper sopar de Gracianet el farem al bar “el llumí” de Mare de Déu de la Salut? 😀 😀

 9.   Albert Says:

  eps! jo no ho he dit que no em caigui bé el regidor… puc criticar als 6 (5+1) que hi havien allà dalt sense problema… només he fet el comentari pq deies que era l’unic que sabia de que parlava i, crec, que amb el tema del turisme es va mig fer un embolic.

  I ja que hi sóc, opinaré una mica, si no us ha de saber greu, del que vaig veure ahir al debat.

  1)les preguntes del principi; fàcils per a ciu, pp, i psc (no calia que les haguéssin preparat abans, els hi fan a tot arreu, són preguntes genèriques), més “putes” (amb perdó) per a erc i icv-euia, temes concrets i on reben més crítiques.
  Sobre les valoracions de les respostes no hi entraré, només dir que cap dels 5 em va convèncer…

  2)pseudodebat de les 5 preguntes; patètic, argumentant coses poc sèries, divagant una mica, dient (aquesta va ser brutal) que BCN és la capital europea del turisme sexual…

  3)debat gracienc; fàcil, tots a dir que és molt maco escollir consellers amb els seus “peròs”, dient que és fàcil canviar noms de carrers i places (i si no és per nomenclàtor per aclamació popular!… no calia, crec), i q també s’han de canviar les dels dictadors comunistes (…em va deixar sense paraules aquest home)
  A lo d’escollir regidor va ser on em va agradar el sr Martínez.

  4)preguntes del públic; sí, a deu minuts del final surt el tema de l’habitatge…. quasibé 40 minuts parlant de nomenclàtor i 10 d’habitatge… gran moderador, gran…

  i aquí va ser on vaig decidir marxar, just quan vaig sentir una animalada del calibre que la política de sòls de València seria l’aplicable segons el PP a BCN, aquí vai dir prou i m’en vai anar….

  suposo que no em deuria perdre gran cosa…. jejeje, però esperaré el teu resum.

  i, sí que diré, que dels 5, es notava que el sr Martí i el sr Martínez, eren regidors, pq tot i no ser núms 1, s’els veia més curtits en discusions polítiques. Baix nivell de CiU, PP i ICV-euia, i del sr Lafarga, esperava més.

  ALBERT

 10.   greips Says:

  @Alex,
  no em responguis en base al “teu” candidat 🙂

  Perquè no puc tenir plaça d’aparcament en zona verda gracienca si no hi estic empadronat, i en canvi puc ser-ne el regidor? No creus que és absurd?

  La pregunta no és si tal o qual és bo o dolent, si coneix o no coneix, si viu o només dorm. Només que no em sembla lògic que algú empadronat a Sagunto pugui ser alcalde de Barcelona i en canvi no pugui tenir plaça d’aparcament a la zona verda de la ciutat que governa.

  Estem d’acord en l’absurditat de la situació? 🙂 Repeteixo, no valoro la validesa de la gent per governar.

 11.   Àlex Says:

  Gràcia ha tingut regidors que eren de Gràcia i no ho han fet pas bé. I ara tenim un cas a la inversa.

  És realment l’important això? o com he dit abans, n’hi ha prou amb ser de gràcia? o quan la gent diu que sigui de gràcia vol dir que ha d’entendre una determinada idea de gràcia. En aquest sentit, on està el límit del gracianisme? has de ser indepe gracienc, dir que vas a Barcelona, formar part de la cultura popular, haver nascut a la clínica lourdes?

  I finalment, estem parlant només de la Vila? quanta gent de la VIla no sap on està el centre cívic del Coll? si has d’aprendre els barris nord no n’hi ha prou.

  Crec que l’important és saber entendre Gràcia amb les seves peculiaritats.

  Per exemple, després del debat de dimecres, ja em queda clar que en Carles Martí mai seria un bon regidor de Gràcia, per molt que hi hagués nascut.

 12.   albert Says:

  veus, mb això hi estic d’acord, la prepotència del sr Marti no la voldria pas de regidor…

 13.   Àlex Says:

  Auténtico, escolta, que no m’havia oblidat de tu, m’encanta parlar dels Barris Nord, t’ho asseguro, me’ls conec molt bé.

  La travessera de dalt i les seves obres juntament amb lesseps és el tipus de coses que fan que les coses puguin començar a canviar i que creuar-la no en sigui un pas important.

  El programa d’Esquerra a Gràcia, que com deus suposar conec bé, diu que optimitzarem el recorregut del 116, estic d’acord amb tu.

  Les escales sempre han tingut problemes però ara s’espatllen molt menys que abans, més aviat hi ha bretolades que l’aturen. Quant a l’horari és complicat pel soroll del mecanisme a la nit, però ja veurem.

  Ara en broma, Sostres no el toquem per si canvia la glaciació i volem tenir pistes d’esquí.

 14.   el auténtico der blaue Says:

  Gràcies Àlex per la resposta. Quant a les escales mecàniques, és cert que s’espatllen menys, però segueixen fent-ho, i si has anat a comprar al mercat de Lesseps (per allò del petit comerç) al Caprabo (empresa caríssima però catalana al cap i a la fi) o al Consum (cooperativa dels Països Catalans) i portes el carro ple de productes de Can Tarradellas, Llet Nostra, vins amb DO catalana i tot això, i has aconseguit arrossegar-lo Verdi amunt, quan arribes a les escales esperes que el teu esforç per contribuir a la construcció nacional es vegi recompensat amb un plàcid viatge fins a Sostres.

  Si les escales estan espatllades i has de carregar el carro escales amunt, penses que el millor seria deixar-se estar d’hòsties, comprar-te un cotxe que contamini bona cosa, anar-te a comprar al Carrefour, aparcar sobre la vorera, descarregar tranquil·lament i després donar voltes per aparcar i contaminar encara més.

  Mig en sèrio mig en broma això és el que ens passa a nosaltres un dissabte de cada tres. El problema no es tant que s’espatllin (o s’aturin) sinó que se solucioni la incidència amb rapidesa.

  És com les escales de Fontana, ja sabem que són els brètols els que les aturen, però fa ràbia que havent-hi un vigilant a l’entrada que et mira com un delinqüent potencial per a què no et colis, una vegada has pagat religiosament -o laicament-, les escales no funcionin. Aquest vigilant, no pot vigilar que no espatllin les escales? No pot tornar-les a posar en marxa? Podem pagar a més operaris de manteniment i a menys vigilants? I per cert, com és que és tan fàcil que els brètols les aturin?

  Lo de les pistes d’esquí, estaria bé, així convertiria casa meva en un refugi de muntanya i em forraria.

 15.   Lupe Says:

  Oh si! I ens podríem associar amb la Sònia i el Cunyat per gestionar el telecadira Pl. Revolució-Sostres!

 16.   Àlex Says:

  Caram, auténtico, Lupe, això és ser molt emprenedor, certament, esteu a la que salta. De tota manera, acabaríeu reclamant quan no nevés, que ja us conec. I segur que ara s’apunta en Maurici dient que faria un wifi al telecadira per poder actualitzar els blocs a mitja pujada i penjar fotos o una webcam, la sabeu llarga, 😉

 17.   Lupe Says:

  He he he, i el holding s’anomenarà M-CLAS… Gràcia serà nostra juas juas juas!

 18.   Àlex Says:

  Molt bé, Lupe, s’està destapant el vostre pla secret, ja m’imagino algú fent de gòl·lum fregant-se les mans, 🙂

Deixa un comentari

Aneu a la barra d'eines