Píndoles de campanya a Gràcia (IV). Joventut. 4 Píndoles de ciutat

Un dia més, una píndola més. Avui sobre Joventut. 

Evidentment és un dels temes on s’ha aprofitat que, a banda del Ricard Martínez i la Sandra Vélez, a nivell de Barcelona hi havia en Xavier Florensa

Obra de Govern 

5.1 Finalment, el Casal de Joves. Després de tants anys, hi haurà al carrer Santa Rosa l’equipament per  a joves, que, un cop construït, serà la Seu de el Casal de Joves de Gràcia i Casal d’Associacions Juvenils de Barcelona. 

5.2 Aquest nou equipament tindrà un auditori (que proposarem que s’anomeni Ovidi Montllor) i diversos espais amb bucs musicals i altres recursos. 

5.3 S’ha aprovat i s’està acabant de construir, la seu de l’Oficina Jove d’Habitatge a la Plaça de la Vila (Rius i Taulet). 

5.4 S’ha obert la seu de Barcelona Centre Universitari a l’antiga Biblioteca Julià de Capmany (Torrent de l’Olla) 

5.5 S’han fet polítiques transversals de joventut 

Propostes d’Esquerra pel proper mandat 

5.6              Consolidarem el Casal de Joves de Gràcia un cop construït com a dinamitzador d’entitats juvenils, vehiculador de polítiques de joventut i potenciador de l’associacionisme juvenil.

5.7              Crearem un portal jove en format web amb activitats, agenda, directori d’entitats i notícies per a la joventut del Districte.

5.8              Crearem, dins del Casal de Joves, estudis de gravació que permetin als grups graciencs fer un pas endavant en quantitat i qualitat. En aquest sentit, promourem la gravació d’un CD de diversos grups del districte emprant la llicència Creative Commons per a donar-los a conèixer i potenciar l’associació de Gràcia amb la Música.

5.9              Augmentarem l’horari nocturn de les sales d’estudi en diferents equipaments com ara biblioteques.

5.10. Adequarem la xarxa de Punts d’Informació Juvenil al Pla d’Equipaments Joves.

 

De píndoles d'en Portabella avui n'hi ha quatre.

Començo per la de mobilitat, amb propostes innovadores de transport públic

 

Proposem concentrar la jornada laboral en 6 hores

 

Posarem 1000 ascensors en els propers 4 anys

 

Jordi Portabella i Esquerra volem convertir Barcelona en ciutat de referència en biomedicina i biotecnologia potenciant les estructures ja existents, augmentant la seva rendibilitat i facilitant la captació de talent.

 



11 Responses to “Píndoles de campanya a Gràcia (IV). Joventut. 4 Píndoles de ciutat”

 1.   albert Says:

  5.2 Aquest nou equipament tindrà (…) diversos espais amb bucs musicals (…)

  5.8 Crearem, dins del Casal de Joves, estudis de gravació que permetin als grups graciencs fer un pas endavant en quantitat i qualitat. En aquest sentit, promourem la gravació d’un CD de diversos grups del districte emprant la llicència Creative Commons per a donar-los a conèixer i potenciar l’associació de Gràcia amb la Música.

  5.9 Augmentarem l’horari nocturn de les sales d’estudi en diferents equipaments com ara biblioteques.

  Si aquests 3 punts són certs, guanyeu mig vot. L’altre mig el decidiré depenent de com m’afectin les pastilles… jejejeje

  ALBERT

 2.   Àlex Says:

  Albert,

  de moment no comptabilitzen els mitjos vots, així que t’haurem d’acabar de convèncer, 😉

 3.   greips Says:

  Crearem un portal jove en format web amb activitats, agenda, directori d’entitats i notícies per a la joventut del Districte.

  I no seria millor aprofitar lo q ja hi ha fet en comptes de pagar una morterada de diners per una cosa nova? :-O

  I a nivell més tècnic (que suposo que no em podràs respondre) es faria amb software privatiu o amb estàndards oberts? Una empresa del país o una transnacional que s’endurà els diners lluny? A partir de la col.laboració o amb funcionaris que ho mantindrien?

  Aix, em sembla que me n’he anat una mica del tema. Sorry! 🙂

  PS: per cert, a la web d’esquerra no hi surt el teu bloc jijiji No t’estimen pq no ho fas amb el seu sistema? Tampoc hi surt el de’n Carlemany ni el del Roger… No miren més enllà de l’autopromoció? :-O

 4.   Dolors Says:

  Àlex,llegint la píndola qualsevol diria q el Casal ha sigut cosa vostra…saps q passa? q la feinada aquesta d dissenyar l’espai i les utilitats es va fer abans, la varem fer abans i varem suar-ho molt i varem fer molta feinada…el que no es va planificar aleshores era la seu del CJB, no pensavem que fos una prioritat per la vila…

 5.   Àlex Says:

  Dolors, tens tota la raó, la reivindicació i el treball de per què havia de servir, etc., ho vau fer fa molt temps, tant que alguns ja han deixat de ser joves pel camí i alguns usos nous no estaven incorporats. Nosaltres hem aconseguit desencallar-ho, no qui tu ja saps, i, gràcies a ajuntar-hi el CJB, amb el qual es pot estar d’acord o no, donar-li més infrastructures, com un millor auditori, l’aparcament de vehicles de dues rodes, etc. Una sinèrgia positiva, diguem-ne.

  Greips,
  a veure, tu ja estàs suposant un megaconcurs milionari i les coses no van per aquí, mira’t aquest exemple
  http://www.espaijoveeixample.cat/

  Quant al tema dels blocs, els oficials de la web d’esquerra http://blocs.esquerra.cat/ són els dels candidats a alcalde, no els de candidats a regidor. A portabella.cat sí que hi apareixem

 6.   greips Says:

  @alex
  ok per lo dels blocs, no m’havia fixat que era només per a alcaldables, sorry.

  I la web que m’has mostrat… espero que sigui de broma 🙂 Però espero que sigui cert lo del no al megaconcurs milionari jijiji

 7.   Dolors Says:

  qui jo sé té uns ulls molt bonics?

  pq. es va aprobar la realització en un dels seus plenaris…desencallar és una tasca fàcil quan es tracta d’assumir i ejecutar les decisions presses amb unanimitat per tots els partits i quan el projecte ja està pràcticament cuinat…és cert que el julivert el vareu posar vosaltres i era una negociació prou “familiar” amb els del CJB que per cert algun dia estaria bé que aclarissin quatre cosetes…

  i tranquil q no te la lio, pq. si hi ha dos temes de barri q m’escalfen aquest n’és un…ja ho sabeu els que em coneixeu;-) i sincerament trobo que la vostra conselleria de joventut al barri encara no té cap mèrit com per penjar-se aquest tipus de medalles…en aquest tema, i ho sento pq. no és la meva tònica, sóc dura.

 8.   Àlex Says:

  Dolors, en política, no n’hi ha prou amb desencallar o obtenir majories, també et cal tenir els diners i posar d’acord tothom perquè es faci en aquest mandat, no ho oblidem. I no només hem posat el julivert, sinó l’auditori, l’aparcament i un equipament més gran del que havia de ser, no ho oblidem.

 9.   Dolors Says:

  “i alguns usos nous no estaven incorporats tinc”
  molt clar quins vareu incorporar;-)

  De tota manera i quedi clar, si el casal es fa i va bé i ofereix solucions i recursos als i les joves, ho celebraré moltíssim i molt emocionada i més igual en quin mandat toqui, saps? i quans apoltronats s’hagin penjat les medalles…

 10.   Dolors Says:

  Perdona Àlex , jo mateixa i altres membres de la comissió varem treballar amb els plànols de l’arquitecte (on hi apareixia l’auditori i l’aparcament i tot plegat) abans de presentar-ho al plenari…i després heu tingut que renegociar celebro que s’hagin mantingut aquestes arees tal i com ja estaven previstes….

  i si, ja sé que tot costa diners per això ja no dic res de l’habitatge pq. se’m cau l’ànima als peus….

 11.   cani Says:

  El problema dels diners no es solucionarà fins que no tinguem una llei de patrons com la que tenen els americans (vull dir EEUU) que algú pot pagar els seus impostos avantatjosament amb patrocinis, fundacions, etc. Especialment les grans fortunes, o fortunes a seques. Aquí com que no en tenim de grans fortunes, ja que es permeten segons quins tripijocs (en el millor sentit del món :D), el problema està servit.
  Perdó per inmiscuirme 😛

Deixa un comentari

Aneu a la barra d'eines