Reflexions sobre la campanya a Gràcia i Barcelona: em mullo!

Avui les propostes d’Esquerra sobre participació les podeu trobar al bloc d’en Roger.

 

De participació no afegiré res al que ja vaig escriure a la tortuga.

Avui deixarem descansar la part de vídeos, us els penjaré diumenge, per poder veure'ls mentre suquem el croissant al cafè amb llet.

 

El que sí que volia era mullar-me, a risc d’equivocar-me sobre com crec que aniran les coses el dia 27 a les 20:00, per tant m’oblido de moment de pactes.

 

És curiós comprovar que les enquestes esdevenen en acabat com si fossin apostes, per tal de poder dir després jo ja ho deia. Han sortit i sortiran resultats tan diferents que un té la sensació que la gent són subconjunts diferents. Possiblement les més creïbles semblen ser les del CIS tot i que em direu que m’agraden més perquè traiem millors resultats.

 

Així doncs jo crec que la cosa anirà així:

 

PSC-PSOE: crec que el PSC està baixant a poc a poc de fa moltes eleccions, ja, la seva tendència serà a continuar baixant. El PSOE està estancat, no subministra nous vots per eixugar els que perden, tot i anar creixent en influència dins el partit. El meu vaticini és que perdran de 2 a 3 regidors, i l’interès resta evidentment en saber qui se’ls emportarà. La meva esperança és que de la relació (em penso que en dèiem inequacions)

 

PSC > Esquerra + ICVEUiA (no poso guions que semblarà que restin…)

 

Passem a

 

Esquerra + ICVEUiA > PSC, i que consti que no estic parlant de pactes.

 

Percebo, per determinats comentaris als blocs, nerviosisme a les files socialistes que els porta a dir coses inexactes, com ara reivindicar en Mascarell. Diumenge m’hi estendré sobre aquest tema, de les coses més injustes que he sentit en campanya.

 

Iniciativa: un dels interessos de la campanya serà en si Esquerra continuarà estant per sobre d’Iniciativa. Jo crec que sí per dos factors: Iniciativa comença a tenir un desgast evident i el candidat d’Esquerra, en Jordi Portabella està més ben valorat i les àrees que ha gestionat són en general més ben valorades pels sectors amb que hi ha treballat. Comparem comerç amb Parcs i Jardins? Possiblement guanyarà un regidor.

 

Convergència: tinc la sensació que és com aquell corredor de llarga distància que està arribant sense massa forces al final. De com estaven fa dos anys a com estan ara hi ha una diferència. No els veig més frescos, ni convençuts, corren per inèrcia però no s’ho acaben de creure massa. Vaja, és la meva sensació. Si la proposta estrella del barri al port ha generat dubtes i incomprensió fins al punt que canvien sobre la marxa alguns temes és que no està massa clar. Possiblement guanyi un o dos regidors, més pel desgast dels altres que per la il·lusió que generen. El canvi? Serà des de dins del tripartit, em penso.

 

PP: més del de sempre. Baixaran en suports, per l’efecte ciutadans, probablement.

 

C’s: al pas que van, es dissoldran abans del 27. Crec que no entraran, però em puc equivocar i canviaria tota la resta de coses.

 

Esquerra: crec que la campanya d’en Jordi Portabella està anant bé. Confio molt en el debat d’aquest vespre i l’entrevista de la Mònica Terribas, on s’ha de poder veure el que crec, que és el més ben preparat per saber on vol anar la ciutat i què cal fer. La definició que li va fer en Pius Alibek conforme a que era humanista em sembla enginyosa i real. En posició de remuntada respecte a les eleccions al Principat, està per veure si en pugem un o dos, anem pel setè!!

 

I des de Gràcia com ho veig? Entenc que els principals partits que hi podrien governar han fet les apostes personals que tocaven. Evidentment, en Ricard, que ha actualitzat el seu bloc i anuncia el míting final de campanya a Gràcia (ja en parlaré, tindré temps), parteix per a la reelecció, una mostra més de com ens creiem el model dels barris. Un regidor repetint a Gràcia? Cosa mai vista. Diu molt del que hem fet i del que volem fer. Tenim un model i una estratègia pròpia a Gràcia.

 

El psc-PSOE també ha fet la seva aposta clara per Gràcia. En guillem en lloc de l’albert musons, el número 13. No entraré en valoracions de capacitat de gestió, que seria comparar en Ricard amb en guillem, no és el meu estil ni vull que sigui el del bloc.

 

Convergència també aposta de manera poc clara per Gràcia, amb en carles al 13, també. No crec que entri, però seria un estil ben diferent, sens dubte.

I Esquerra, doncs que us haig de dir, crec que tenim un bon equip, ben liderat per en Ricard.



5 Responses to “Reflexions sobre la campanya a Gràcia i Barcelona: em mullo!”

  1.   greips Says:

    m’encanta quan et mulles…. 🙂

    a mi, personalment, m’agradaria que no es repetís el tripartit. Per una qüestió d’higiene, bàsicament. Cal renovar gent i costums, que ja toca oi?

    El problema és que cap dels 5 m’agrada. I els que més m’agraden, no me’n refio pq ja me l’han clavat altres vegades 😉

    Afortunadament no estic empadronat a aquesta ciutat i no puc votar. Cosa que, curiosament, no importaria si en volgués ser l’alcalde (si, jo erre que erre amb les meves obsessions jijiji).

  2.   vives Says:

    Jo també vaig fer els meus vaticinis.

    Aquí els podeu mirar.

  3.   greips Says:

    pobre… ni un!

  4.   Maurici Says:

    Interessant el paper de les CUP, que en algunes capitals de comarca han fet inclús el sorpasso a Esquerra.

    Me n’alegro per ells, jo vaig estar en el procés de creació de les CUP farà ja un piló d’anys. Aconsegueixen 20 regidors directes -més que Ciutadans 🙂 – a banda d’uns quants més dintre de coalicions.

    I a veure què passa ara al Districte 🙂

  5.   greips Says:

    al meu poble les cup han entrat amb 2 regidors, treient-li un al PSC i l’altre a ERC (que manaven en coalició). S’han convertit en els àrbits ja que són necessaris (imprescindibles) per fer majoria.

    Ah! I CiU ha passat del 3r lloc al 1r.

    Pobra ERC, l’afany de cadires els ha dut a l’extinció. Poc greu em sap, però.

Deixa un comentari

Aneu a la barra d'eines