Hi ha moments a la vida…

Hi ha moments a la vida on la realitat et porta a sentir cada instant amb una intensitat que tomba. 

Hi ha moments a la vida, com l’11-S, l’afer de Perpinyà i d’altres que sempre recordes que estaves fent i sempre recordaràs. 

Hi ha moments a la vida que estàs orgullós de viure, i crec que avui ha estat un d’ells. 

Primer de tot, voldria que la gent veiés el vídeo a vilaweb tv, per poder sentir allò que en Portabella ha dit i no allò que alguns mitjans volen fer veure que diem. Sobretot el final. 

Segon, voldria que es tingués en compte la dificultat d’una decisió així, tenint en compte la teoria de la paradoxa de l’ampolla mig plena i mig buida, on hi ha una gent que mira l’ampolla mig buida mentre tu mires la mig plena. 

Tercer, és una decisió molt dura pel que implica a Gràcia, ja ho podeu suposar. Però hi ha missatges que no pots prescindir de considerar. Perquè per mi els votants són els que et voten i els que es queden a casa o voten en blanc. 

Quart, un reconeixement al sacrifici personal d’amics i companys que ho assumeixen pel país, la seva opció em fa estar orgullós d’estar al seu partit que també és el meu. 

Hi ha moments a la vida que voldries poder transmetre el sentiment que tens a dins, intens i conscient, que no tothom és igual, ni les poltrones ho marquen tot. 

Hi ha moments a la vida que refermes el compromís de continuar treballant per allò que creus i de la manera que creus més justa. 

Hi ha moments a la vida que abans d’anar a dormir vols transmetre moltes coses i escrius un article al bloc. 



20 Responses to “Hi ha moments a la vida…”

  1.   Jack Monterey Says:

    Àlex, em sembla una decisió que dignifica la política. Me n’he alegrat personalment, i més quan he llegit que el Portabella ha pres la decisió després de parlar amb la gent dels districtes. D’aquesta manera també demostra la independència de criteri que ha d’existir en les dinàmiques municipals, que no tenen per què supeditar-se als pactes d’àmbit nacional. En un govern en minoria Esquerra tindrà molt a dir des de l’oposició, i molts recuperarem la fe en la política. Sempre hi ha pros i contres en una situació com aquesta, però crec que és la decisió més honorable.

  2.   greips Says:

    la desconfiança em pot… però espero que sigui cert.

    Aviat ho sabrem 🙂

  3.   Mar Gil Says:

    Àlex, em sembla el més digne i encertat!!! Estic orgullosa de la vostra decisió i endavant les atxes!!! (ostres m´he pronunciat!!!!) em fas dir coses que inconscientment mai pensava dir 😉

    ânims i una abraçada!!!!

    ei, ja saps ón soc, eh???? per qualsevol cosa….

  4.   eloi Says:

    Si aquesta decisió l’haguessiu portat com a bandera abans de las eleccions un altra gall cantaria. Peró buscant aixoplucs de partis espanyolistes i suports d’un altre partit que ancara no sabem el que pinta (IC) la batacada era inevitable. Dels errors cal aprendre i no en tinc cap dubte que ja fa temps que us equivoqueu d’enemic, i dol veure com aquest enemic al que voleu eliminar entre tots plegats, creix i creix en porcentatges i guanya eleccions malgrat l’abstenció. I vosaltres cami avall amb una devallada espectacular, d’aquelles que tindrien que anar acompanyades de dimisions inmediates. O passar a l’oposició amb dignitat. A veure quan dura el sentit comú.

  5.   Dolors Says:

    jo no sé q dir-te…bé, si, moltes coses, sincerament em costa deixar de pensar que tot i la incomprensió és des de dins q es canvien les coses…que hi ha conflicte entre el que s’espera i l’obligació…i que l’ambició política potser no hauria de passar per sobre de l’humil treball de cada dia…no sé, és delicat, no sé quina oposició moral es busca quan d’ha construit allò q es desenvoluparà, no sé quin paper és aquest…respectant absolutament el que es decideix i entenent que tot serà per a millor d’un partit, però em cal veure quin guany hi tindrà la ciutadania (no mirada com a votants si no com a usuaris, com a habitants…)

    és una reflexió personal, en clau d’allò q probablement ja heu pensat i repensat en mil reunions,

    i confio molt en el que els canvis de rol porten implícit i se’n diu regeneració…

    continua explicant, les sensacions valen.

  6.   cani Says:

    Crec que en Portabella és molt millor politic de la “fama” que alguns han lograt teixir al seu voltant basada en una imatge que, malauradament ell no ha volgut o sabut combatre. Potser ja els hi anava be a alguns dintre mateix del partit?
    Ara ho veurem.

  7.   Àlex Says:

    Dolors, has de tenir en compte que la reflexió és també gruit de la lectura del global del resultat, no només pel del nostre partit.

    Hi ha coses on, amb coherència i responsabilitat les pots defensar millor des de fora del govern, de fet ja s’ha vist que som capaços de gestionar bé.

    Cani, personalment crec que en Portabella és de les ments més sensates i intel·lectualment potents que corren per la ciutat, amb anàlisis acurades i propostes de solució, l’etiqueta que li toca dur a sobre no correspon a tot plegat.

  8.   Àlex Says:

    Jack, d’acord amb el que dius.

    Mar, merci, endavant les atxes, que ara ens tocarà fer molta més feina però la volem fer, cuida’t!

  9.   el auténtico der blaue Says:

    Doncs, sense ànim de polèmica discrepo força de la vostra decisió. Ho he escrit al teu article de La Tortuga: em penso que esteu desorientats i que no sabeu per on tirar.

    Una decisió així l’hauríeu d’haver pres ABANS de les eleccions. Si no compartiu el model de ciutat fins al punt de voler estar a l’oposició, digue-ho en campanya. Ara resulta que comptaran més el 5.000 que us han deixat de votar (parlant de Gràcia, que les xifres globals no me les sé) que els 6.000 que sí us van votar comptant que pactaríeu de nou amb el PSC i ICV.

    Em preocupa el rumb d’ERC d’un temps ençà. Crec que va haver-hi un temps en què estàveu construint una alternativa seriosa als dos grans partits catalans: amb un discurs ben construït i el lideratge d’en Carod.

    Des de l’afer de Perpinyà, i definitivament des de la “rebel·lió” de les bases pel tema de l’Estatut crec que us esteu convertint en una caricatura del que aspiràveu a ser. I aquí ho deixo perquè no us vull espatllar la festa.

  10.   Àlex Says:

    Auténtico,
    interessant reflexió tot i no compartir-la (serà que encara et dec un llibre, 😉 ?)

    Com interpretes els resultats? jo ho interpreto que la gent ho donava tot per fet i no volia això, hi ha hagut gent que s’ha quedat abans a casa que votar per fer alcalde una altra persona que no els motiva.

    No entenc la teva por, quan tu ets el primer que t’he llegit dir (menys que en CH) coses que no t’agraden de com va la ciutat. Jo crec que, tot i que implica més feina, la podem fer des de fora. No hem de demostrar que hem estat coherents i responsables a l’ajuntament.

    Si tu treus 7 regidors o en baixes menys que els altres, la lectura és que estem fent bé amb el pacte. Si els perds, és que no. La resta de votants ho fan per la feina feta i per la fidelitat al partit, però no pots fer veure que res no ha passat.

    El que vull que provis d’entendre, si em sé explicar, és el fet que podíem fer veure que no passava res, entrar a govern i llavors anar fent, com si res. Quina lectura hauríem donat? la ciutat no canvia i els partits no tenen en compte l’abstenció. Ai las, ho fem i també ens critiquen, que si irresponsables (irresponsables? respecte qui? no hem estat els més seriosos al govern de l’ajuntament?), que si vel·leitats, com llegeixo al periódico i la vanguardia, no és que no ens entenguin és que no volen que puguem demostrar que som un partit diferent.

    Aquests dies he llegit des de que no ho farem a lectures de pataleta. S’ho miren des de l’òptica d’un partit normal, i la dinàmica d’Esquerra és diferent.

  11.   Maurici Says:

    Crec que et quedes curt amb l’anàlisi de resposta al meu germà, que no piques prou alt. Si la baixada fos només a Barcelona, entendria que és símptoma clar que la gent “s’ha quedat abans a casa que votar per fer alcalde una altra persona que no els motiva.” Quan la davallada és generalitzadaen ciutats grans i mitjanes, és que em sembla que amb el que no està a gust el votant d’ERC no és amb els seu respectiu alcalde sinó amb el govern de la Generalitat.

    De totes formes, el gest del Portabella ja paga la pena per veure la cara de l’Hereu sortint de la reunió de l’Ajuntament. Jo no sé si feu bé o malament, l’únic que espero és que segui fins al final. El que sí que quedaria lleig és que fos un farol per obtenir més poder. I ja et dic que no m’ho sembla.

    Potser es podria mantenir aquesta situació fins a les generals, per mantenir fidel el votant més nacionalista d’Esquerra i després de les eleccions, tornar a l’Ajuntament. Però això seria ser molt malpensat. 🙂 I jo no ho sóc pas…

  12.   el auténtico der blaue Says:

    Àlex,

    Entenc que havíeu de reaccionar d’alguna manera, però, a risc de repetir-me, crec que ho hauríeu d’haver fet abans. M’hagués semblat bastant lògic. Com bé dius, jo mateix em queixo de moltes coses que no van bé a la ciutat malgrat que governen “els meus” (serà que no sóc un sectari). Però fer-ho després em sembla fer-li més cas a qui t’ha deixat de votar que a qui sí que t’ha votat.

    No ho sé. Potser la vostra decisió us permetrà recuperar votants, o potser farà que hi hagi encara més desorientació entre els “vostres”.

    Ara no tinc més temps, però deixo una pregunta tipus test

    Un partit polític:

    a) Ha de tenir un projecte polític i convèncer els ciutadans de votar-los epr aplicar-lo
    b) Ha de construir el seu projecte polític en funció de com interpreta els resultats electorals
    c) El seu únic objectiu és guanyar vots i qualsevol estratègia és bona per aconseguir-lo
    d) El sei únic objectiu és aplicar determinades polítiques i per tant exercir el poder i ocupar llocs de responsabilitat, i qualsevol estratègia és bona per aconseguir-lo

    I que consti que no vull arribar a cap conclusió concreta

  13.   greips Says:

    @autentico i mauri
    a mi tb em sembla q la reacció arriba tard i que és només per la pressió de les bases (com sempre) i d’alguna gent q hi veu clar.

    Però prefereixo que rectifiquin ara que no pas q no rectifiquin.

    Lo “divertit” serà veure com compatibilitzen l’ànsia de poder d’alguns (carod, puigcercós i cia) amb la decisió dels altres.

    El temps dirà, no?

  14.   Cristina Says:

    Alex, de los fracasos se aprende más que de las victorias,además me dá la impresión que tienes personas que te respetan y te aprecian aunque no representes a su partido politico, eso me hace pensar que eres una buena persona y que crees en lo que defiendes.Me molesta pensar que en muchas actividades de la vida en que trabajas para mejorar la vida de los demás de una manera casi siempre altruista en las bases,al final salen siempre beneficiados los mismos, los poderosos, el capital y permiteme “els mal parits.

  15.   Dolors Says:

    he rellegit el tema que ens ocupa, a quin escenari extrapolareu la política després d’això? i no espero una resposta de mínims, ERC aneu sempre amb una clau entre les mans, aquesta clau sense que guanyeu els comissis obra la porta de governs i en tanca d’altres, aquesta clau otorga un tipus de responsabilitat i de mentalitat d'”estat” al vostre partit i aquesta responsabilitat s’ha de saber gestionar igual de correctament que la resposabilitat lògica del poder…
    quina estratègia anuncia aquesta posició?
    i perdona insisteixo en una altra pregunta anterior: no sé quina oposició es pot fer sobre allò que es desenvoluparà, pq. durant aquest temps has escrit un munt de punts que s’empendran en aquest nou mandat, punts, molts d’ells, treballats per vosaltres i ara com us situareu en l’oposició? com us oposareu a allò que si passa vosaltres també hi haureu sigut partíceps…

    no és q et vulgui atabalar, però estaràs d¡acord que la cosa és força delicada…

  16.   greips Says:

    @dolors,
    vès que prou feina tindràn ara en les lluites internes a veure qui se’n va al carrer com per pensar massa enllà. Imagino que el Carod deu estar clavant agulles al ninot de vudú amb la cara del Portabella. 😀

    Doneu un temps, que pobrets s’han fotut la gran hòstia i han acabat agafant el camí dels no-militants però que els hi donàvem vots: deixar el tripartit. Serà dur (si al final ho fan), o sigui que no me’ls atabalis no fos cas que es facin enrera i vagin pel camí senzill 🙂

    de bon rotllo ho dic, Alex. 🙂 🙂

  17.   Àlex Says:

    Auténtico, interessant reflexió

    Un partit polític:
    Dius

    a) Ha de tenir un projecte polític i convèncer els ciutadans de votar-los epr aplicar-lo
    b) Ha de construir el seu projecte polític en funció de com interpreta els resultats electorals
    c) El seu únic objectiu és guanyar vots i qualsevol estratègia és bona per aconseguir-lo
    d) El sei únic objectiu és aplicar determinades polítiques i per tant exercir el poder i ocupar llocs de responsabilitat, i qualsevol estratègia és bona per aconseguir-lo

    Em falta una e)
    e) ha de tenir un projecte polític a oferir a la societat i ha de triar els millors mecanismes per a dur-lo a la pràctica. És a dir, el projecte polític seria allà on vol arribar, i per això ha de triar una estratègia sobre com vol arribar a ser majoritari, i unes tàctiques en funció del moment polític on es troba, perquè un partit no es presenta sol sinó amb una resta de partits i contextualitzat en el moment en el qual es troba, en aquest cas la ciutat, el país i l’estat.

    És a dir, Esquerra té un projecte nacional i de justícia social i republicana, construeix una estratègia i aquesta es veu modificada tàcticament pel context i la realitat del dia a dia. Així doncs, el nostre objectiu darrer no és el poder, com ha quedat clar, sinó el projecte. No sé si tothom pot dir el mateix. I farem el que creguem que pot ser millor en el moment i llegint allò que creiem que la ciutadania demana, i possiblement demanava que no tot fos tan fàcil per un partit (heu vist el polònia? descriptiu) perquè entenen que no és el model de país que volen. A Barcelona és més agreujat i s’actua entenent el missatge.

    Creieu-me, això va en serio, però no ve de les bases només, és la decisió dels qui estem treballant en el projecte també, i ve liderat per en Portabella. Jo ho assumeixo i primer de tot, ho comparteixo. Ja he llegit tots els mitjans i veig que s’estan rebotant els articulistes de sempre, paciència, ho podem aguantar.

    Cristina, quanta raó tens, ja sé d’on li venen als teus fills la ideologia. Gràcies, 🙂 !

    Dolors, ningú ha dit que sigui fàcil ni que anirem a ser irresponsables, per sort conec força bé el tarannà del portaveu d’esquerra a gràcia, i té fama de responsable, 😉

    Oposició no vol dir estar contra tot, vol dir ser coherent amb el nostre programa i votar, entenc, a favor del que creus just i no votar a favor del que no trobes just. El model PP no és el nostre, tot allò que sigui allò que vam començar començarà, ningú millor que nosaltres sabem els projectes engegats, t’ho asseguro, la llei de barris, aparcaments, etc., però això penso que no implica estar a favor de desmuntar la feina feta per nosaltres, no? o creus que estarem en contra del Pla Estratègic de la Música? a la inversa, ningú més que nosaltres estarà amatent a que es dugui a terme.

    Bé, espero que veiem en Portabella a la terribes i ho comentem tots plegats.

  18.   eloi Says:

    Ja he dit en el seu moment que aquesta decisió tenia que estar en el vostre programa electoral. N’estem tips de tripartits, de com funcionen les coses a la Generalitat i a l’Ajuntament i la gent us ho ha dit amb paraules, amb gestos, amb missatges, peró vosaltres res de res, sempre amb la vena als ulls i com no veieu més enllà de cop be la gran batacada. Ara amb el gust de la derrota heu de donar la sensació de que sou els martirs de aquesta desfeta electoral que heu i han patit TOTES las forçes de prògres¿?¿? Peró hi ha un altra questió que no vull obviar, i és que em queda el dubte (crec que no en tin masses) de que aquesta sigui una decisió estudiada al maxim per rendibilitzar quotes de pantalla i presencia aclaparadora important i gratuita als mitjans de comunicació. Aquesta és una campanya publicitaria que no és pot pagar en euros i us donara uns redits mediatics sempre i quan sigueu consecuents amb la vostra decissió (QUE TAMPOC HO TINC MASA CLAR)Feliciteu al responsables de aquesta campanya publicitaria, la millor de la vostra espinosa història i sobre tot que sigui pel triomf de la coherencia i del sentit comu. Escolteu més a la gent i en las politiques de proximitat que feu d’ara en endavant un consell. Vosaltres no parleu masa, feu parlar a la gent i no precisament als vostres militants o afiliats, i escolteula… i prengueu notes. Sort!!
    eloi

  19.   Albertxxx Says:

    Molta gent com jo varem vota a ERC, no a Esquerra, per tal que formes part del Govern municipal de la nostra Ciutat, Barcelona. La postura adoptada és un frau a la confiança que més de 50.000 ciutadans varem prendre el moment d’anar a vota. ERC sempre ha d’adoptar posturas autodestructives? Molts creiem que els conflictes interns dels 80 i 90 ja estaven superats i que la bona feina realitzada pel Jordi Portabella a l’Ajuntament de Barcelona havia fet madurar a ERC. Si no entreu al Govern municipal haureu traicionat la confiança en vosaltres i a molts ens serà molt dificil tornaros a votar. Heu obtingut millors resultats que el 99 i això és degut a la feina ben feta. Molts barcelonins confiem en vosaltres i en la vostra bona feina. Si us plau no feu que siguem els propers en quedarnos a casa o en votar a altres formacions.

  20.   Marina Says:

    Uffff. Perquè no m’ho crec res del diu En Portabella?!? A mi em sembla que la seva única preocupació consisteix en exercir d’alcalde com a mínim 2 anys d’aquesta llegislatura…

Deixa un comentari

Aneu a la barra d'eines