Catalunya, cas peculiar de mobbing nacional?

Acabo de venir del carrer Grassot, finalment tenen llum, però no en tenen encara a la Plaça Rovira, encara que tv3 ho hagi donat tot per fet. 

També he estat a la manifestació de la Plaça Joanic a la tarda, veia els meus antics veïns i veïnes sense llum, de Massens (la Polleria, el quiosc, el comulada, etc.). Indignació a dosis de responsabilitat. Molt impactant quan baixant de tallar la travessera de Dalt, en passar davant de la clínica del Remei s’ha fet el silenci de cop, que passaven davant d’un hospital. 

Faig una pregunta un pèl demagògica i metafòrica per obrir el debat, provocadorament. Com a conseller d’urbanisme he tractat algun cas de mobbing, on no es fan inversions en l’immoble, on no s’accepten els pagaments, etc., tot pensat per a que la gent marxi per cansament. 

En aquest país es podria dir que hi ha mobbing nacional?. Els experts diuen que no es fan prou inversions, a rodalies, en infraestructurs, no es permet fer determinades obres o capacitats. Potser les diferències serien dues: 1) no està pensat perquè la nació marxi, ans el contrati. 2) si que s’accepten els pagaments, i tant, no fos cas. 

Bé, ja m’he desfogat, al menys els veïns i veïnes tenen el dret a desfogar-se, pacíficament, però com a catarsi.



10 Responses to “Catalunya, cas peculiar de mobbing nacional?”

  1.   cani Says:

    No sé si serà mobing o no. No vull posicionar-me publicament, encara que tinc la meva teoria.
    Només vull parlar de fets. Segons el Col·legi Oficial d’Enginers Industrials, les úniques dues comunitats en las que no pot passar una cosa així son Madrid i Euskadi. Ho dic tal com ho han dit ells. En las dos s’han fet les inversions necessaries. A Madrid per no paralitzar l’Estat central, i a Euskadi perque tenen els diner per fer-ho ells mateixos i protegir la seva productivitat.
    Si nosaltres poguessim tenir el sistema financer com Euskadi, també podriem fer-ho. Encara que això és collita meva i la meva opinió.
    Una altra cosa és que sembla ser que només tenim una interconexió amb la resta d’Europa del 2%quan hauria de ser del 10% segons recomana la UE.
    I ara ja van tres. Aeroport colapsat, trens amb la més gran ineficacia d’Europa, talls de llum de duració superior a l’acceptable.
    Que vindrà ara? I encara no és reconeix que falten inversions?
    Mobing o no, vosaltres mateixos.

  2.   Otch Says:

    Jo pregunto, els diners que es van gastar en el Fòrum de les cultures, no s’hauríen pogut invertir en infraestructura elèctrica urbana????

    Pregunto, i dic el fòrum per posar un exemple…

  3.   Àlex Says:

    Això és una altra cosa, Otch, et recordo que el Fòrum també va servir d’excusa, com els jocs per a fer determinades inversions, com ara,
    http://www.barcelona2004.org/cat/actualidad/especiales/incineradora.htm

  4.   greips Says:

    @alex,
    no em justifiquis el ridícul del Fòrum que m’encenc!!! 😀

    L’altre dia hi vaig passar i es podria rebatejar la zona com a Barcelona ED (“Especulation District”)

  5.   Àlex Says:

    Eps, greips, no estic parlant de l’urbanisme, sinó de les infrastructures que es van fer, són dues coses diferents, fixa’t que no estava defensant el Fòrum.

    El que justament lliga el Fòrum i els jocs és que són les pastanagues que cal sempre donar a l’Estat per a que inverteixi, i aquest model sí que no és sostenible, com a València per la copa amèrica, saragossa per l’Expo, etc., a cop d’esdeveniment no es planifiquen les coses, cal alguna cosa constant que inverteixi, és el que volia dir, diguem.

  6.   Otch Says:

    Sí, però s’inverteix en coses que, sota le meu parè no fan falta. El jocs no són comparables al fòrum.

    A banda d’això, potser amb els diners invertits per part de l’administració local en el fòrum, es podría haver reformat la xarxa elèctrica.

    Això implica que no haguéssim fet el forum? d’acord…perdem alguna cosa realment important?

  7.   greips Says:

    a mi em perdonareu, però si l’estat no inverteix es per culpa dels d’aquí.
    M’explico. Si en comptes de comissions i mes comissions, i estudis i tonteries els diputats d’aqui es plantessis i bloquegessin qualsevol iniciativa legislativa a l’estat un altre gall ens cantaria. Fàcil: si jo no tinc tren tu no tindràs (per exemple) llei d’igualtat. O si jo no tinc una xarxa elèctrica decent tu no tindràs (per exemple) memòria històrica. Xantatge? Wenu, diguessim que ens hem afartat de ser l’ase dels cops.

    El que passa es que el PSC fa el q el psoe vulgui que per això són el mateix partit; ERC farà el que molesti més a CiU; CiU farà el que el món empresarial li demani que per això són col.legues; el PP farà el que els ultres demanin, o sigui, les coses més irracionals; IC farà… farà bonic i crearà una comissió per demanar un estudi. I així, jugant a la puta i la ramoneta ells (els polítics) s’ho passen teta mentre la gent (la majoria del poble) ja se n’ha afartat i, directament, ignoren el teiatru muntat 😉

    Vaja, que si no tenim inversions és pq qui ens representa i ens hauria de defensar, ras i curt, ho fa de pena.

  8.   Cristina Says:

    JO estic d’acord amb el greips. No podem sempre donar les culpes als altres, crec que tenim sufucient aútonomia per poder fer les coses mllor.

  9.   Àlex Says:

    Recordem que estem parlant d’empreses privades privatitzades, per això.

  10.   cani Says:

    En part teniu raó, unes vegades perque CiU va fent carantonyes a PSOE o PP, el que mana tant se val, i altres per que el PSC va a rebuf del PSOE més centralista, o per una miqueta de poder, la qüestió és que estem a les fosques i mai més ben dit. Total tenim uns politics que van al que van, la seva ambició personal i sempre trobem un punyal per una esquena.
    Les empreses van a la seva, i si l’Estat els ho permet, millor que millor. O sigui que revisions poques i mal fetes, o amb molt mala sort (que no ho crec).
    No diguem ara que les empreses tenen la culpa. La tenen, però algú els ho ha permés. I si no és així que apliquin la llei amb tot el rigor i que ho veiem. No amb multes, que sempre paguen els usuaris, sino amb destitucions fulminants, no permetre ser de cap més consell fins dintre de deu anys, etc. Castigar, han de castigar als que han pres les decisions, no als usuaris o als que tenen menys.
    Soc contrari a les multes, sempre son injustes pel que te més diners i pel que en te menys. Una altra cosa son les indemnitzacions.

Deixa un comentari

Aneu a la barra d'eines