Escalfant motors de Festa Major I

L’any passat ja vaig titular d’aquesta manera els articles d’aquests dies. S’acosta la Festa Major. 

Ahir vam poder assistir a altres dos esdeveniments: la inauguració d’una exposició amb tots els cartells presentats al concurs i el concert de la Banda Municipal de Barcelona, on es feia la presentació de la samarreta d’enguany. 

Recomano veure l'exposició, hi ha molt nivell, amb alguns dibuixos molt reeixits, amb un elefant fent d'anxaneta, on els castellers i elements de foc i surten prou, on hi ha bon rollo tot i alguns dissenys negatius, diguem-na. 

Sembla quelcom intangible quan any rera any es fan els preparatius, però com deia algú, les tradicions es sostenen sobre la feina d’any a any, de manera que allò que pot semblar rutinari en el fons és part de la història i el que acaba donant mèrit al fet en sí. 

M’agrada el disseny del cartell i trobo que el color, groguenc, de la samarreta és molt escaient. Vinga, som-hi, ahir ja es veia la potència gracienca de la federació, dels carrers, de les entitats i, sobretot, traient pit, la cultura popular. 

És un any diferent per molts diversos canvis de persones, a la federació, al districte, però la com deia la copla espanyola, “festa major de gràcia només n’hi ha una, y a ti te encontré en la calle”. 

Em va agradar veure la gent de Rovira, per exemple, que aquesta setmana ho han passat molt malament pel tema de la llum. Ànims!

 



One Response to “Escalfant motors de Festa Major I”

  1.   Sílvia Says:

    Hola.
    Em vaig passar per Gràcia. De fet cada any m’hi passo més d’una vegada. Crec que si no visqués on visc, seria allà. Però això és un altre tema.
    Ahir hi vaig ser, per participar al concurs de pintura ràpida. Vaig veure l’exposició de cartells. Xulos i molt ben fets.
    També m’hi vaig passejar a la tarda,volia un granizat per la meva filla però em va costar trobar-lo, les paredetes estaven a tope d’alcohol,…finalment el vaig aconseguir quan miravem el cercavila. Pedregada de caramels de la colla de St. Medir, trabucada que ens va matar el cuc de l’orella, ballada de gegants,etc vam disfrutar de valent!
    Ara no sé perquè t’ho deia això.
    És igual, total que m’ho vaig passar molt bé.

Deixa un comentari

Aneu a la barra d'eines