Il·legalitzada la reencarnació del Dalai Lama

No us perdeu aquesta notícia

Des d'Occident pot semblar quelcom curiós, fins i tot divertit, però el que és cert és el fet que mostra una qüestió política lligat a quelcom cultural i religiós.

Sí, és fort comprovar un altre signe d'opressió, pel que implica, pel sotmetiment que té, i té una jugada política que aquí es pot visualitzar com a anècdota fins i tot divertida però que pel poble tibetà és quelcom més, és una volta més en l'engranatge del dominador.

 

 



11 Responses to “Il·legalitzada la reencarnació del Dalai Lama”

  1.   Carles Says:

    Aquesta decissió és ben curiosa, però de fet podria servir per obrir un debat, mai obert: l’arribada del comunisme a la Xina va suposar l’arraconament una tradició profunda i riquiíssima que tenia, com a representant extern, polític i social, a Confuci, i com a representant inicàtic (per dir-ho així) a Lao-Tsé i la seva obra, el Tao Te King, per no mencionar la medicina xinesa, molt superior a la occidental en tots els aspectes, la convivència, etc etc. Tot va quedar espatllat i degenerat. Que ningú vegi en aquest comentari una rastre d’anticomunisme visceral: exactament igual fan fer els immigrants anglesos de nord-amèrica amb el “Far West”, és a dir, amb les riquíssimes tradicions del “salvatges” indis.

    Carles

  2.   greips Says:

    …. la por provoca autèntics disbarats 🙁

  3.   Àlex Says:

    Caram, Carles, ja veig que estàs de vacances en tramvia?

    Bastir qualsevol sistema barrejant occident i orient és complex, de fet ens queda molt per entendre del seu sistema, no som pas un model, entenc, per a ells en moltes coses, sempre he pensat que la història i el mateix mapa del món és europeucèntric, i després passa el que passa.

    A veure què ens explica l’altre Carles quan torni!

  4.   greips Says:

    @alex
    a propòsit del món europeucèntric… has pensat mai que els mapamundis poden no mostrar com és realment el món? Que Africa sembla molt petita? Que a Europa se la veu molt gran? Que europa està al centre del mapamundi?
    Jo un dia em vaig trobar amb la projecció de Gall-Peters i, coi, té raó l’home! Mes info: http://en.wikipedia.org/wiki/Gall-Peters_projection

  5.   Àlex Says:

    Exacte, greips, tot i que em feia una mica de mandra buscar el mapa, quan el veus et canvia la perspectiva, tot i que la veritat, com bé diu
    http://en.wikipedia.org/wiki/Map_projection
    de fet tampoc és tant cert, en convertir una esfera en un pla en dues dimensions, també té una certa desviació.

    De tota manera, algun cop, veient els documentals del 33 i abans de caure adormit, sempre penso en les assignatures d’història que deuen fer a la Xina i el Japó, per posar un exemple, atès que deu ser ben diferent, jo només conec Taras Bulba per la pel·lícula d’en Yul Brinner i en Toni Curtis,
    http://en.wikipedia.org/wiki/Taras_Bulba

    i el mateix succeeix amb en Kublai Khan,

  6.   Àlex Says:

    I genghis khan!

  7.   greips Says:

    …. i que curios que els Khan tb es barallessin amb els àrabs poc després que l’arxifamós Saladí controlés als cristians de Palestina, desbaratat el pla de Ricard Cor de Lleó, oi?

    Al final, tot plegat és història de la Humanitat…

  8.   Àlex Says:

    la qual cosa ens torna a portar al llibre d’en Maalouf, no?

  9.   greips Says:

    jijiji m’has pillat.
    Però és que és sorprenent com tot s’entrellaça!

  10.   Carles Says:

    Un cop la tortuga ja va sola, formaleta i seriosa, tenia mono d’un bloc absolutament personal, i he ressucitat el tramvia, a veure què passa en aquesta segona época, molt més tranquila i lliure.

    Recomano el llibre “Oriente i Ocidente” de René Guénon, un dels meus autors favorits.

    El llibre està a internet:

    http://www.euskalnet.net/lizaso/oriente.zip

    (Descàrrega en zip, clar).

    Per la obra íntegre de Guénon:

    http://www.euskalnet.net/graal/index2.htm

    Guénon està considerat com l’autor que millor ha explicat orient, a occident.

    Carles

  11.   Àlex Says:

    Eps, Carles, gràcies, pel llibre, com avui treballo a casa igual me l’imprimeixo.

    No conec l’obra de Guénon, així que pot estar bé.

    Sort amb el tramvia, sàpigues que el llegeixo.

Deixa un comentari

Aneu a la barra d'eines