Catosfera i foguerons

Un cap de setmana estrany, barrejar la cultura popular i el tema dels blocs i el web 2.0, et fa pensar en una sensació de retorn i futur. Possiblement, això és la vida, també, una barreja de canvis i de lligams amb el passat. 

La Catosfera, va ser molt interessant, tot i la poca estona que hi vaig poder ser. El divendres per una reunió de feina vaig arribar tard a la manifestació de la gent del Bosch i Gimpera. En el bloc hi ha diverses de les ponències. Segurament la més interessant és la que planteja en YuriBCN al voltant de si els blocs són o no mitjans de comunicació, a partir de la provocadora opinió d’en Partal. En Peytibí també en fa esment. Vaig veure, com no, el company lluís soler, nou portaveu d'ERC a Viladecavalls. Químics al poder, Lluís, felicitats i ànims!

Dissabte va començar amb literatura digital, un terreny poc explorat amb infinitat de possibilitats. Crec que els contes que vam fer per Sant Jordi i els diàlegs del Mussol i la lluna serien bons exemples. 

També hi va haver una taula rodona entre en Joan Ridao, en Raül Romeva, en Carles Puigdemont i la Lourdes Muñoz. Els parlamentaris catalans són els que més blocs tenen i es va parlar de les dificultats d’actualitzar-lo. En Puigdemont em va donar algunes bones idees que provaré de lligar en un futur.  En Ridao, va estar bé, com sempre, parlant del fet paradoxal que surti tan poc en campanya.

Algunes idees més que em van sorgir aquell dia:

 

         Des del punt de vista polític, en part els blocs han substituït les pintades. Els blocs poden ser les pintades del segle XXI, un lloc on exterioritzar el pensament trencant els mecanismes clàssics. Recordo una pintada que deia “les parets callaran quan la terra sigui lliure”. Podem actualitzar-la amb “els blocs callaran quan la terra sigui lliure”?

         Tots els partits parlaven de Política 2.0. Des del punt de vista d’un militant d’Esquerra, l’únic partit assembleari, compraries un cotxe a algú que no condueix? Pot haver-hi política 2.0 sense partits 2.0? es pot promoure la participació de la ciutadania sense promoure la participació de la militància en els mecanismes de presa de decisions?

         L’entorn de blocs sempre té un risc de ser freakisfera.

         La clàssica discussió entre bloc i blog continua vigent.

         La fractura digital és el repte del primer quart del segle XXI.

         Van presentar-se diverses xarxes socials locals. Hi faltava gracianet, algunes estaven a les beceroles i cadascuna tenia uns objectius diferents. En cap moment es va parlar de croquetades ni de samarretes, és l’avantatge d’estar uns passos per davant. La ratio que donaven fa que l’entorn gracienc sigui potent comparat amb Terrassa o les Terres de l’Ebre.

 

Al vespre, foguerons. Crec que el lluïment es va fer un pèl llarg, de manera que, no per mi que estava al balcó de l’ajuntament amb una vista brutal, però les primeres colles que es van situar per al Cercavila van estar molta estona esperant. 

Veig que la tortuga recull una foto molt guai. El cert és que tota la tirallonga d’embotits no eren només per mi, quedi clar, 😉



8 Responses to “Catosfera i foguerons”

  1.   Lluís Says:

    Gràcies pels ànims Àlex!
    Llarga vida als químics republicans i independentistes 😉
    A reveure!!

  2.   Àlex Says:

    Va, doncs, agermanem un dia Viladecavalls i Gràcia, químics, republicans i independentistes, poca broma, 😉

  3.   greips Says:

    jo he estat remenant enllaços i em sembla que el dia de les xarxes eren totes molt (*molt!*) més petites del que és gràcianet… i perdó per la immodèstia.

    El que passa es que gnet és, a nivell general, invisible. Estem fent passos per fer-nos visibles, però el no tenir un cap clar costa.

    però és cert, jo crec que gnet es molt mes potent que la vallesfera o d’altres agregadors que hi havien.

    Per cert, has llegit la polèmica amb TV3? apart del nefast resum del que es la blocoesfera, només van treure la del PSC i en Ridao per la tele… en Raul i el de CiU (que tothom diu q va ser el millor) ni nombrar-los! :O

  4.   Dolors Says:

    mmmmmmm…una taula amb el Raül Romeva? parlant de la seva activitat blocaire??? algú li va preguntar pq hi penja tant poques fotos seves???

    😛

    pd: àlex, m’ho has posat a ou;-)

  5.   Àlex Says:

    Ja, ja, sabia que t’agradaria la notícia, 😉

  6.   Mar Gil Says:

    Canvio de tema i parlo dels foguerons. Tens tota la raó del món amb que es va fer pesat el tema del lluïment, jo crec que el millor hagués estat anunci de cada colla, i toquen ja camí de la Virreina i s’hagués fet més planer…. No cal lluïr-se tant, quan saps que t’esperen els butifarrons i les sobrassades a la Virreina!! 😉 Al final no vam coincidir a la nit!!! T’haig de confessar que vaig aprendre a tocar la simbomba i al final ja ho feia com els del divendres a l’arròs brut, a bon ritme ;-)jejeje!!!

  7.   Àlex Says:

    Ja, ja Mar, i vas acabar cantant amb aquell to tan difícil de copsar? 😉

  8.   Mar Says:

    Àlex, el cantar és impossible, que ja saps com tinc la veu, jo!!!! 😉

Deixa un comentari

Aneu a la barra d'eines