Se’ls acaben les excuses, però l’Estat Espanyol en crea més

Veig que Kosovo demà declara la independència. I em fa pensar amb la hipocresia de l’Estat Espanyol, d’en Rajoy i de de la Vega, de tots dos. 

Primer fou la violència, que no es podia aconseguir res amb l’ús de la violència. Així es pretenia tapar, als anys 80, el debat independentista. Quan l’independentisme majoritari es tornà democràtic, aquesta excusa ja no els valia.

Després fou el concepte democràtic, calia referèndums. Quan llavors es parla de fer un referèndum, fan lleis per a evitar-los. En aquest cas no hi ha excusa. El principi dels anys 2000 venen marcat per aquest fet, el pla Ibarretxe i la proposta del 2014 per Catalunya. Es veuen superats per la realitat de Montenegro i Escòcia. 

Ara Kosovo, el seu govern escollit democràticament i sense violència declararà la independència. 

Als espanyols se’ls acaben els arguments. Ara de la Vega i Rajoy parlen que no pot ser que declarin la independència unilateralment!. Però quin coi de concepte democràtic és aquest? En el fons és hipocresia, per això són dels pocs països europeus, que són més democràtics, que s’hi oposen, fins i tot un tio poc democràtic com en Putin els fa treure els colors quan afirma el que afirma. 

Ja es veu que se’ls acaben les excuses. Prenguem-ne nota, que pel 2014 les excuses seran majors, acabaran dient que les butlletes no poden estar en català i per això no s’accepta, que a les escoles públiques no es pot votar una independència, que no es pot votar un referèndum si no ha plogut set dies seguits. 

Mentrestant donem la benvinguda a Kosovo, un nou estat, i posem-nos a la cua. Yes, We Can!!



One Response to “Se’ls acaben les excuses, però l’Estat Espanyol en crea més”

  1.   greips Says:

    amb la pluja fina d’ERC i el gir clarament catalanista del PSC (amb derives independentistes) segur segur que al 2014 tota la zona metropolitana serà un clam per la independència, segur! 😀

    i ara seriosament, tens raó que els espanyols sempre buscaràn excuses per justificar les independències que els interessin i negar les que no. No cal ser conseqüents sinó adaptar el discurs al seu propi interès.

Deixa un comentari

Aneu a la barra d'eines