Avui, què ha canviat a Catalunya?

Avui molta gent opinarà amb interessos clars.

Avui hi haurà qui girarà el cap envers Catalunya. Alguns diran que el fet que el PNB hagi perdut una majoria té a veure amb el tripartit, oblidant que a la CAB tots els nacionalistes estaven al govern, no com a Catalunya. Altres diran que cal començar a trencar el tripartit, oblidant que el PSC no té una vessant tan espanyolista (tot i que la té) com el PSE i segurament no pactaria mai amb el PP i Ciutadans per tenir el Govern.

Avui ningú no recordarà Navarra, que era el cas més semblant a Catalunya. Avui tot seran analogies i en trauran intenció de vot, i pressionaran Esquerra dient que cal redreçar la situació.

Avui molt pocs recordaran que 100.000 persones han hagut de votar vot nul perquè no podien presentar-se. I els qui ho recordin, seran titllats de còmplices d’ETA.

Avui es pot estar jugant el futur d’Ibarretxe, i alguns voldran oblidar el seu Pla com si fos el culpable del canvi.

Avui pocs dels qui retreien el sistema electoral català trauran la calculadora tot recordant que el sistema a 25 encara és més injust. No cal entrar en menudències.

Avui cal tenir en compte que Aralar creix, si per efecte de vot útil o perquè és quelcom estructural. Des d’Esquerra hauríem de crear-hi sinèrgies, també, davant l’error estratègic d’EA d’anar tot sol.

Avui cal tenir en compte que espanyolistes d’esquerres i de dretes i l’escó espanyolista del tot poden governar junts a la CAB. I és això el que hauríem de pensar. Perquè a Catalunya forçant els comptes podríem veure que PSC-PSOE, PPC i Ciutadans tenen 54 escons, molt lluny dels 68. A partir d’aquí, calma, i no ens emmirallem tant.

Dit això, em preocupa que ha perdut el Barça i em remou que hagi mort en Rubianes.



2 Responses to “Avui, què ha canviat a Catalunya?”

  1.   cani Says:

    L’objectiu final és tenir dos partits i la resta morralla. Llavors ja tindrem una “democràcia” com altres països…
    Penso que no. Jo vull votar segons cregui, encara que el partit a votar tingui poques o cap possibilitat de governar. Jo vull dir “soc aquí i penso així i vull que es tingui en compte”. Perqué? doncs per que segurament estic equivocat, però no més que els altres i m’agrada que em respectin com jo penso que respecto. La resta és futbol….

  2.   Pep Says:

    La pregunta, seguireu fent Montilla president i sent la crossa del PSC a Catalunya o sereu partidaris de pactar amb els catalanistes?

Deixa un comentari

Aneu a la barra d'eines