Processos de gestió frustrants d’informació: el CEIP del carrer Bailén

Avui llegeixo a la Vanguardia una carta signada per 32 persones queixant-se de la reunió del nou CEIP del carrer Bailén (no en diré CEIP Bailén). Els entenc. No sabia si parlar-ne però la sensació que tenien era la de la gent que anava sortint i es queixava de com havia anat la reunió.

Quedi per endavant que des d’Esquerra hem donat suport i felicitat l’equip de govern per haver desllorigat l’equipament.

A partir d’aquí, però, tot plegat em fa pensar en com es frustren il·lusions col·lectives per un mal procés de gestió de la informació. I seria comparable amb Lesseps i fins i tot Bolonya.

A la reunió a la Sala d’Actes. No s’hi cabia. Jo hi havia anar per curiositat i sé que una companya de feina hi era també. Ple com ja voldríem veure plens els plenaris.

A partir d’aquí, i hi entraré poc, poca presència política.

Doncs bé, la reunió es va desenvolupar amb una certa incredulitat. La gent demanava moltes coses, però és que la informació que se’ls havia transmés era mínima. Fotos d’altres mòduls, però, segons el meu parer hi faltava:

– Plànol urbanístic d’on estaria col·locat i les dimensions que tindria. No calia un 3-D, però sí una concreció major.

– Referents. Havent tingut a Gràcia com vam tenir l’experiència del Fructuós Gelabert, que va nèixer entre mòduls i està molt consolidat, poc costava dir, si es tenia clar, que s’agafava com a experiència de referència. La gent era el que volia sentir. Tothom parla bé del Fructuós, per tant era l’exemple a seguir i calia dir-ho clarament.

– No entraré a valorar la tasca de la Directora, que crec que es va sentir desbordada per les circumstància i l’escenari, no habitual per a ella. Res a dir, però segurament calia alguna cosa més que no pas només presentar que hi serà.

– Una de les coses que em vaig adonar fou que la gent està molt informada, que va a moltes presentacions i per tant té elements de criteri. El que no es pot fer és tractar a la gent com si no en sabessin. I mullar-se, si cal.

Així doncs, crec que és una llàstima, i des d’un punt de vista professional, crec que no haver sabut explicar bé les coses en acabat és part del problema. Una bona idea que al final no se sap gestionar. I no n’hi ha prou.

Com demanen, caldria, entenc, una nova reunió, amb presència del Regidor en persona, i més informació, de calendari, de procés curricular i de referents amb qui la gent es pugui sentir propera.



Deixa un comentari

Aneu a la barra d'eines